2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级》

Colour of the year 2025
2025 年年度色彩
Every year, Pantone chooses a colour that reflects the global feeling and attitude. For 2025, Mocha Mousse(摩卡慕斯色) has been chosen.
Mocha Mousse is a warm, rich brown colour. On its official website, Pantone describes it as a colour that warms us with thoughts of "chocolate and coffee, answering our need for comfort".
This choice, marking the 26th year of the Pantone Colour of the Year, comes during a difficult time in the world. "Mocha Mousse—a colour that makes people think of trust and safety—reflects our need for harmony(和谐)," said Laurie Pressman, vice-president of the Pantone Colour Institute. "Harmony brings a positive state of inner peace, calm and balance, letting us stay together with the world around us."
The colour is also closely tied to nature. Brown is a colour of earth and harvest(丰收), showing a connection to the land. With its natural feel, Mocha Mousse positively affects mental wellbeing.
Besides its deep meanings, the colour is also widely used in daily life—from home design to fashion, from product design to digital(数字的) tools. According to TourBox, a company that makes tools for artists, the colour is good for both home and work space, where it helps lower stress and create a calm, comfortable atmosphere(氛围). Bringing warmth and relaxation(放松), Mocha Mousse has become a popular choice in design.
(
A
)1. Pantone chooses Mocha Mousse for 2025 to ______.
A. respond to the global need for comfort and harmony in 2025
B. highlight the natural and earthly connections associated with the colour
C. make a broader connection to various aspects of daily life
D. help create calm and comfortable spaces in design and daily life
(
D
)2. What is the purpose of mentioning Laurie Pressman's words in paragraph 3?
A. To explain what Mocha Mousse is.
B. To show people's need for harmony.
C. To report the 26th year of the Pantone Colour of the Year.
D. To introduce the reason of choosing Mocha Mousse.
(
C
)3. Mocha Mousse is popular in design mainly because it ______.
A. has deep meanings
B. comes during a difficult time
C. brings a warm, relaxing feeling
D. connects to nature closely
(
C
)4. Which part of a magazine might this article be taken from?
A. Science.
B. Travel.
C. Culture.
D. Health.
答案: 1. A 根据第三段内容可知,选择 2025 年年度色彩时,正是世界的困难时期,而潘通选择摩卡慕斯色作为 2025 年年度色彩可以视为对全球舒适与和谐需求的回应。故选 A。
2. D 根据第三段中 Laurie Pressman 的话可知,选择摩卡慕斯色作为年度色彩是因为它让人们想到信任和安全,反映了人们对和谐的需求。因此作者引用 Laurie Pressman 的话是为了说明潘通 2025 年选择摩卡慕斯色作为年度色彩的原因。故选 D。
3. C 根据最后一段的最后一句可知,摩卡慕斯色带来温暖和放松的感觉,从而在设计中很受欢迎。故选 C。
4. C 通读全文内容可知,本文是一篇关于潘通选择摩卡慕斯色作为年度色彩的说明文,属于社会与文化范畴。因此,这篇文章可能来自杂志的文化部分。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭