2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
City life and village life
城市与乡村的生活
Dear Andrew,
It's been quite some time since we last contacted(联系), and I thought it would be wonderful to share with you how my life has changed since I changed school last year.
As I look back on the good old days in the village, a wave of nostalgia(怀旧) washes over me. Life was different back then. We were like a big family. Everyone knew each other. We would meet in the village square with stories and jokes, talking and laughing. Life was slow, and we enjoyed the small things.
Living in the city now is a different experience. The city is full of activity, with busy streets, tall buildings, and constant(持续不断的) progress. Technology has made things faster, more connected and exciting. The city offers more chances to learn, think, and experience different cultures.
However, this rapid progress comes at a cost. Life in the city is fast, and people from all walks of life are always on the move, busy with their own goals and responsibilities. It's easy to feel lonely, even when surrounded by many people.
I miss the simple life in the village, where the air is fresh, the sky is clear, and nature is everywhere. At the same time, I begin to embrace(拥抱) the beauty of city life. It has broadened my horizons(视野).
Life is a journey made up of different experiences. Each experience, whether in the city or the village, has shaped me into the person I am today. As I continue to grow, I find comfort in the memories of the past and excitement in the possibilities of the future.
Yours,
Jimmy
(
A. To share changes in his life. B. To tell his daily life in the city.
C. To look back on the good old days. D. To ask Andrew to come to the city.
(
A. People in the village don't know each other.
B. The life in the city is fast and people enjoy small things.
C. We can see busy streets and tall buildings in the village.
D. There are more chances to learn different cultures in the city.
(
A. The life goals of people. B. The cost of rapid progress.
C. The advantage of rapid progress. D. The responsibilities of people.
(
A. Fresh air in the city. B. The beauty of city life.
C. Natural beauty of village life. D. The simple life in the village.
城市与乡村的生活
Dear Andrew,
It's been quite some time since we last contacted(联系), and I thought it would be wonderful to share with you how my life has changed since I changed school last year.
As I look back on the good old days in the village, a wave of nostalgia(怀旧) washes over me. Life was different back then. We were like a big family. Everyone knew each other. We would meet in the village square with stories and jokes, talking and laughing. Life was slow, and we enjoyed the small things.
Living in the city now is a different experience. The city is full of activity, with busy streets, tall buildings, and constant(持续不断的) progress. Technology has made things faster, more connected and exciting. The city offers more chances to learn, think, and experience different cultures.
However, this rapid progress comes at a cost. Life in the city is fast, and people from all walks of life are always on the move, busy with their own goals and responsibilities. It's easy to feel lonely, even when surrounded by many people.
I miss the simple life in the village, where the air is fresh, the sky is clear, and nature is everywhere. At the same time, I begin to embrace(拥抱) the beauty of city life. It has broadened my horizons(视野).
Life is a journey made up of different experiences. Each experience, whether in the city or the village, has shaped me into the person I am today. As I continue to grow, I find comfort in the memories of the past and excitement in the possibilities of the future.
Yours,
Jimmy
(
A
)1. Why does Jimmy write this letter to Andrew?A. To share changes in his life. B. To tell his daily life in the city.
C. To look back on the good old days. D. To ask Andrew to come to the city.
(
D
)2. What can we know from paragraph 2 and paragraph 3?A. People in the village don't know each other.
B. The life in the city is fast and people enjoy small things.
C. We can see busy streets and tall buildings in the village.
D. There are more chances to learn different cultures in the city.
(
B
)3. What does paragraph 4 mainly talk about?A. The life goals of people. B. The cost of rapid progress.
C. The advantage of rapid progress. D. The responsibilities of people.
(
B
)4. What does the underlined word "It" in paragraph 5 refer to?A. Fresh air in the city. B. The beauty of city life.
C. Natural beauty of village life. D. The simple life in the village.
答案:
1. A 根据第一段中的“I thought it would be wonderful to share with you how my life has changed since I changed school last year.”可知,Jimmy 给 Andrew 写信是为了分享他的生活中的变化。故选 A。
2. D 根据第三段中的“The city offers more chances to learn, think, and experience different cultures.”可知,城市里有更多学习、思考和体验不同文化的机会。故选 D。
3. B 通读第四段内容,特别是第四段中的“However, this rapid progress comes at a cost.”可知,该段主要讲的是快速发展的代价。故选 B。
4. B 画线词上文提到,作者开始拥抱城市生活的美好;画线词所在句是说,它拓宽了我的视野。因此画线词 It 指代的是上文中提到的城市生活的美好。故选 B。
2. D 根据第三段中的“The city offers more chances to learn, think, and experience different cultures.”可知,城市里有更多学习、思考和体验不同文化的机会。故选 D。
3. B 通读第四段内容,特别是第四段中的“However, this rapid progress comes at a cost.”可知,该段主要讲的是快速发展的代价。故选 B。
4. B 画线词上文提到,作者开始拥抱城市生活的美好;画线词所在句是说,它拓宽了我的视野。因此画线词 It 指代的是上文中提到的城市生活的美好。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看