2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
The Red Flag Canal
红旗渠
In Linzhou, Henan Province, there is a 70.6-kilometre-long canal on the side of the Taihang Mountains—the Red Flag Canal. It has solved the long-term problem of water shortage (短缺) and has changed the life of local people by bringing water to the area. Behind the Red Flag Canal, there are many moving stories that still inspire (激励) us today.
Before the canal was built, finding drinking water was a headache for the local people. They had to climb high mountains to get water and it was a very hard way. In order to solve the problem, they started to build the Red Flag Canal in the 1960s. At that time, they only had simple tools but they never gave up. With hard work, strong belief and selfless spirit, Chinese people showed a wonder to the world! About ten years later, the Red Flag Canal was completed!

The Red Flag Canal is also known as "the Great Wall of Water in China". Lots of people visit it every year. They can see some stone pictures of heroes on the mountain walls in the Red Flag Canal Museum. They come here to learn what the spirit of the Red Flag Canal is and how great Chinese people are. Many tourists have said the same words, "We should never forget the heroes' great work and spirit!"
(
A. had no water to drink
B. often had a headache
C. had to drink polluted water
D. had difficulty getting drinking water
(
A. It was finished in the 1960s.
B. It's a Great Wall built in water.
C. It was built with modern machines.
D. It shows Chinese people's strong belief and selfless spirit.
(
A. taste what the water in the canal is like
B. climb high mountains and get some water from it
C. learn the spirit of the Red Flag Canal and remember the heroes
D. help the local people to complete the canal and make stone pictures
红旗渠
In Linzhou, Henan Province, there is a 70.6-kilometre-long canal on the side of the Taihang Mountains—the Red Flag Canal. It has solved the long-term problem of water shortage (短缺) and has changed the life of local people by bringing water to the area. Behind the Red Flag Canal, there are many moving stories that still inspire (激励) us today.
Before the canal was built, finding drinking water was a headache for the local people. They had to climb high mountains to get water and it was a very hard way. In order to solve the problem, they started to build the Red Flag Canal in the 1960s. At that time, they only had simple tools but they never gave up. With hard work, strong belief and selfless spirit, Chinese people showed a wonder to the world! About ten years later, the Red Flag Canal was completed!
The Red Flag Canal is also known as "the Great Wall of Water in China". Lots of people visit it every year. They can see some stone pictures of heroes on the mountain walls in the Red Flag Canal Museum. They come here to learn what the spirit of the Red Flag Canal is and how great Chinese people are. Many tourists have said the same words, "We should never forget the heroes' great work and spirit!"
(
D
) 1. Before the Red Flag Canal was built, local people ______.A. had no water to drink
B. often had a headache
C. had to drink polluted water
D. had difficulty getting drinking water
(
D
) 2. Which of the following is TRUE about the Red Flag Canal?A. It was finished in the 1960s.
B. It's a Great Wall built in water.
C. It was built with modern machines.
D. It shows Chinese people's strong belief and selfless spirit.
(
C
) 3. Lots of people visit the Red Flag Canal every year to ______.A. taste what the water in the canal is like
B. climb high mountains and get some water from it
C. learn the spirit of the Red Flag Canal and remember the heroes
D. help the local people to complete the canal and make stone pictures
答案:
1. D 根据第二段中的“Before the canal was built, finding drinking water was a headache for the local people.”可知,在红旗渠建成之前,当地人获取饮用水非常困难。故选 D。
2. D 根据第二段中的“With hard work, strong belief and selfless spirit, Chinese people showed a wonder to the world!”可知,中国人用勤劳的双手、坚定的信念和无私的精神向世界展示了一个奇迹,这个奇迹就是红旗渠。也就是说,红旗渠展示了中国人民坚定的信念和无私的精神。故选 D。
3. C 通读全文内容,特别是最后一段内容可知,游客来红旗渠的目的是学习红旗渠精神,记住英雄。故选 C。
2. D 根据第二段中的“With hard work, strong belief and selfless spirit, Chinese people showed a wonder to the world!”可知,中国人用勤劳的双手、坚定的信念和无私的精神向世界展示了一个奇迹,这个奇迹就是红旗渠。也就是说,红旗渠展示了中国人民坚定的信念和无私的精神。故选 D。
3. C 通读全文内容,特别是最后一段内容可知,游客来红旗渠的目的是学习红旗渠精神,记住英雄。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看