2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第18页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
The designer of the Eiffel Tower
埃菲尔铁塔的设计师
Gustave Eiffel was a very famous French engineer who lived from 1832 to 1923. He is best known for designing the Eiffel Tower in Paris.
When Gustave Eiffel was a young boy, he loved building things and solving problems. As he grew older, he studied engineering and learned how to design bridges, buildings and other structures that were strong and safe. He became very good at his job and was asked to work on many important projects.
One of the most famous projects he worked on was the Eiffel Tower. This tower was built for the 1889 World's Fair in Paris to celebrate the 100th anniversary of the French Revolution. The tower was meant to show off France's engineering skills and be a symbol of their country. When it was accomplished, the Eiffel Tower held the record for the world's tallest structure, with a height of about 324 metres. It was made of iron, which was a new and exciting material at the time.
People were amazed by the Eiffel Tower when they first saw it. Some people thought it was beautiful and a great achievement, while others thought it was ugly and didn't like how it looked. But over time, more and more people started to appreciate it for the amazing views it offered of Paris.
Gustave Eiffel also worked on many other important projects, including building bridges and helping design the Statue of Liberty in New York City. His work showed that he was not only a great engineer but also a creative thinker who could come up with new ideas to solve problems.
Today, the Eiffel Tower is one of the most visited places in the world, and it reminds us of Gustave Eiffel's unbelievable talent and the mainly contributions(贡献) he made to engineering and architecture.
(
A. Gustave Eiffel's childhood and his love for building things.
B. The famous projects Gustave Eiffel worked on.
C. How Gustave Eiffel designed the Eiffel Tower.
D. The materials used in Gustave Eiffel's projects.
(
A. Finished.
B. Changed.
C. Divided.
D. Moved.
(
A. It was more visited than the Statue of Liberty in New York City.
B. It was the tallest building in the world when it was finished.
C. It was the only large building built of iron in the world at that time.
D. It was built by a team of engineers with unbelievable talents.
埃菲尔铁塔的设计师
Gustave Eiffel was a very famous French engineer who lived from 1832 to 1923. He is best known for designing the Eiffel Tower in Paris.
When Gustave Eiffel was a young boy, he loved building things and solving problems. As he grew older, he studied engineering and learned how to design bridges, buildings and other structures that were strong and safe. He became very good at his job and was asked to work on many important projects.
One of the most famous projects he worked on was the Eiffel Tower. This tower was built for the 1889 World's Fair in Paris to celebrate the 100th anniversary of the French Revolution. The tower was meant to show off France's engineering skills and be a symbol of their country. When it was accomplished, the Eiffel Tower held the record for the world's tallest structure, with a height of about 324 metres. It was made of iron, which was a new and exciting material at the time.
People were amazed by the Eiffel Tower when they first saw it. Some people thought it was beautiful and a great achievement, while others thought it was ugly and didn't like how it looked. But over time, more and more people started to appreciate it for the amazing views it offered of Paris.
Gustave Eiffel also worked on many other important projects, including building bridges and helping design the Statue of Liberty in New York City. His work showed that he was not only a great engineer but also a creative thinker who could come up with new ideas to solve problems.
Today, the Eiffel Tower is one of the most visited places in the world, and it reminds us of Gustave Eiffel's unbelievable talent and the mainly contributions(贡献) he made to engineering and architecture.
(
A
) 1. What's the second paragraph mainly about?A. Gustave Eiffel's childhood and his love for building things.
B. The famous projects Gustave Eiffel worked on.
C. How Gustave Eiffel designed the Eiffel Tower.
D. The materials used in Gustave Eiffel's projects.
(
A
) 2. What does the underlined word "accomplished" probably mean in paragraph 3?A. Finished.
B. Changed.
C. Divided.
D. Moved.
(
B
) 3. What can we know about the Eiffel Tower according to the article?A. It was more visited than the Statue of Liberty in New York City.
B. It was the tallest building in the world when it was finished.
C. It was the only large building built of iron in the world at that time.
D. It was built by a team of engineers with unbelievable talents.
答案:
1. A 通过第二段内容可知,第二段主要讲了 Eiffel 的童年以及他对建造事物的热爱。故选 A。
2. A 根据画线词下文中的 the Eiffel Tower held the record for the world's tallest structure 可知,埃菲尔铁塔已经建成,并达到它最终的高度。所以此处画线词 accomplished 意为“完成”,与 A 选项意思相近。故选 A。
3. B 根据第三段中的“When it was accomplished, the Eiffel Tower held the record for the world's tallest structure, with a height of about 324 metres.”可知,埃菲尔铁塔建成时是当时世界上最高的建筑。故选 B。
2. A 根据画线词下文中的 the Eiffel Tower held the record for the world's tallest structure 可知,埃菲尔铁塔已经建成,并达到它最终的高度。所以此处画线词 accomplished 意为“完成”,与 A 选项意思相近。故选 A。
3. B 根据第三段中的“When it was accomplished, the Eiffel Tower held the record for the world's tallest structure, with a height of about 324 metres.”可知,埃菲尔铁塔建成时是当时世界上最高的建筑。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看