2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级》

The film Ne Zha: Demon Child Conquers the Sea
电影《哪吒之魔童闹海》
Thanks to a blockbuster film, many foreigners now know and love a mythical Chinese hero! The film Ne Zha: Demon Child Conquers the Sea, also known as Ne Zha 2, has become very popular in China and around the world. By 18 February, it had made an amazing 12.35 billion yuan at the box office, becoming the world's highest - grossing(票房最高的) animated film of all time. The story of the film comes from Chinese mythology. It follows Ne Zha and his friend Ao Bing, who have special powers. They work together to stop a plan that puts their families and the Dragon Tribe(族) in danger.
People all over the world love the film's story and exciting action scenes. Max from Russia said online, "The scene showing the monsters(妖怪) in the sea attacking Chen Tang Guan was really amazing." Rachel from the US told Cover News, "What I learned from the film is that power is not just about being strong, but also about the will to never give up."

However, some people from other countries are confused about parts of the film that connect to Chinese mythology. They ask questions about why Ne Zha's master(师父) rides a pig and what "Heavenly Tribulation(天劫)" means.
Although these questions have led to confusion, some foreigners have called the film "Chinese version of Marvel", seeing Ne Zha as a superhero from a Western way of thinking. Many people have started to learn more about Chinese mythology. Ne Zha is like an ambassador bringing Chinese culture to the world!
(
A
) 1. What do we learn about Ne Zha 2?
A. It is an international hit.
B. It tells a story about protecting the sea.
C. It opened in cinemas on 17 February.
D. It makes Ne Zha the most popular Chinese hero.
(
C
) 2. What does Rachel learn from the film?
A. The special powers of monsters.
B. The importance of friendship.
C. Not to lose hope and carry on.
D. The attack at Chen Tang Guan.
(
D
) 3. What can we learn from the last paragraph?
A. Ne Zha and Jiang Ziya look like Marvel heroes.
B. Chinese ambassadors also like Ne Zha 2.
C. There will be films about Ne Zha in the West.
D. Ne Zha 2 gets some foreigners interested in Chinese culture.
答案: 1. A 根据第一段中的“The film Ne Zha: Demon Child Conquers the Sea, also known as Ne Zha 2, has become very popular in China and around the world. By 18 February, it had made an amazing 12.35 billion yuan at the box office, becoming the world's highest-grossing animated film of all time.”可知,《哪吒之魔童闹海》(即《哪吒 2》)在中国乃至全世界都很受欢迎,票房成绩惊人,成为世界上有史以来票房最高的动画电影。也就是说,它是一部在国际上很受欢迎的电影。故选 A。
2. C 根据第二段的最后一句 Rachel 的话可知,Rachel 从电影中学到,力量不仅仅意味着强大,还意味着拥有永不放弃的意志。也就是说,不要失去希望,要继续坚持下去。故选 C。
3. D 根据最后一段内容可知,有一些外国人把这部电影称为“中国版的漫威”,很多人开始更多地了解中国神话,哪吒像一个大使,把中国文化传播到全球。由此推知,《哪吒 2》让一些外国人对中国文化产生了兴趣。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭