2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级》

Shanghai's new pet: robot dogs
上海新宠物:机器狗
While it is common to see people walking their dogs on the streets of Shanghai, people are surprised to see a different kind of "dog" on the sidewalks-a robot dog.
In one short video on the Internet, a young woman is walking a silver robot dog in People's Square in Shanghai.
Named Go1, the robot was made by Chinese start-up Unitree in June 2021. According to Chen, a manager of Unitree, the robot costs about 16,000 yuan and it can run at a speed of 4.7 metres per second. It is only about 12 kilograms and you can take it wherever you go.
Although sometimes people think they are soulless machines and that they can never compare with real dogs who love their owners, there are still many advantages of robot dogs. Xiaomei, a college student with a robot dog, said, "They can calm me down and help me relax after a busy day's work. But they don't require any food, and I don't need to clean up after them, so I don't have to spend time with them if I am busy."
Wang Xingxing, the CEO of Unitree, first developed a robotic dog during his post-graduate(研究生) studies. He named it XDog. Later, he started his company in Hangzhou, Zhejiang Province in 2016. So far, the company has made robotic dogs B1, AlienGo and Laikago, and the consumer-grade Go1, Al and BenBen.
AlienGo and Al are sold online for around 400,000 yuan and 100,000 yuan. The two models are mainly used for industrial purposes.
(
D
)1. What advantages does Xiaomei think robot dogs have compared with real dogs?
A. Being cheap to get one. B. Being light to take away.
C. Being happy to walk. D. Being easy to look after.
(
A
)2. What can we learn about Go1 according to paragraph 3?
A. It can be taken anywhere. B. It is not as heavy as a real dog.
C. It can run faster than a real dog. D. The price is not high to everyone.
(
C
)3. How far can the robot dog Go1 run in a minute?
A. 4.7 metres. B. 47 metres. C. 282 metres. D. 28.2 metres.
(
A
)4. What is the writer's purpose in writing this article?
A. To introduce robot dogs to open up our eyes.
B. To explain why robot dogs are becoming popular.
C. To call on people to buy a robot dog instead of a real one.
D. To tell the differences of having a robot dog and a real one.
答案: 1. D 根据第四段中的“Xiaomei, a college student with a robot dog, said, ‘They can calm me down and help me relax after a busy day's work. But they don't require any food, and I don't need to clean up after them, so I don't have to spend time with them if I am busy. ’”可知,与真的狗相比,机器狗不需要食物,不需要主人在其身后清理垃圾,也不用花时间陪伴。也就是说,它们更容易照顾。故选 D。
2. A 根据第三段的最后一句可知,Go 1 能被带到任何地方。故选 A。
3. C 根据第三段中的“... it can run at a speed of 4.7 metres per second. ”可知,机器狗 Go 1 跑步速度是每秒 4.7 米,那么每分钟可以跑 282 米。故选 C。
4. A 通读全文内容可知,本文介绍了机器狗,目的是让人们了解最新科技,开拓视野。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭