2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第47页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
The world's largest coral colony
世界上最大的珊瑚群
The Solomom Islands is a country in the Pacific Ocean. In October 2024, a group of scientists went there on a research trip. Guess what they found? The 1 coral colony in the world!
Coral reefs may 2 rocks, but they are made up of tiny animals called "polyps(珊瑚虫)". Many polyps of the same kind form a colony. 3, a coral reef is built out of many different colonies. This newly found coral reef, 4, is just one colony. It is made up of around a billion polyps of the 5 kind. This huge colony is about 34 metres 6, 32 metres long and 5.5 metres high. 7, it covers about the same area as five tennis courts(网球场). It is also very old—between 300 and 500 8!
Coral reefs play a big role in the ocean. They are 9 to many sea animals, such as shrimp, crabs(螃蟹) and fish. Healthy coral reefs also 10 shorelines from flooding during storms.
Sadly, over the years, climate change has warmed up the world's 11. This has caused many coral reefs to 12 and turn white. But this huge coral colony is very healthy. It may be able to live in 13 waters, scientists say. That is good news, 14 this colony may help produce new coral colonies that can live in warmer waters. The huge coral colony is also important for the Solomon Islands. The country has protected its 15 in the past. It will protect the area even more in the future.
( ) 1. A. smallest B. largest C. longest D. widest
( ) 2. A. look like B. look for C. look into D. look up
( ) 3. A. Sometimes B. Always C. Usually D. Seldom
( ) 4. A. but B. otherwise C. however D. moreover
( ) 5. A. colourful B. different C. same D. left
( ) 6. A. wide B. deep C. long D. high
( ) 7. A. After all B. Above all C. Beyond all D. In all
( ) 8. A. days B. weeks C. months D. years
( ) 9. A. house B. home C. family D. area
( ) 10. A. prevent B. provide C. produce D. protect
( ) 11. A. oceans B. lands C. glacier D. mountain
( ) 12. A. die B. live C. produce D. increase
( ) 13. A. colder B. cleaner C. warmer D. dirtier
( ) 14. A. as B. so C. although D. if
( ) 15. A. animals B. waters C. islands D. lands
( ) 1.
( ) 2.
( ) 3.
( ) 4.
( ) 5.
( ) 6.
( ) 7.
( ) 8.
( ) 9.
( ) 10.
( ) 11.
( ) 12.
( ) 13.
( ) 14.
( ) 15.
世界上最大的珊瑚群
The Solomom Islands is a country in the Pacific Ocean. In October 2024, a group of scientists went there on a research trip. Guess what they found? The 1 coral colony in the world!
Coral reefs may 2 rocks, but they are made up of tiny animals called "polyps(珊瑚虫)". Many polyps of the same kind form a colony. 3, a coral reef is built out of many different colonies. This newly found coral reef, 4, is just one colony. It is made up of around a billion polyps of the 5 kind. This huge colony is about 34 metres 6, 32 metres long and 5.5 metres high. 7, it covers about the same area as five tennis courts(网球场). It is also very old—between 300 and 500 8!
Coral reefs play a big role in the ocean. They are 9 to many sea animals, such as shrimp, crabs(螃蟹) and fish. Healthy coral reefs also 10 shorelines from flooding during storms.
Sadly, over the years, climate change has warmed up the world's 11. This has caused many coral reefs to 12 and turn white. But this huge coral colony is very healthy. It may be able to live in 13 waters, scientists say. That is good news, 14 this colony may help produce new coral colonies that can live in warmer waters. The huge coral colony is also important for the Solomon Islands. The country has protected its 15 in the past. It will protect the area even more in the future.
( ) 1. A. smallest B. largest C. longest D. widest
( ) 2. A. look like B. look for C. look into D. look up
( ) 3. A. Sometimes B. Always C. Usually D. Seldom
( ) 4. A. but B. otherwise C. however D. moreover
( ) 5. A. colourful B. different C. same D. left
( ) 6. A. wide B. deep C. long D. high
( ) 7. A. After all B. Above all C. Beyond all D. In all
( ) 8. A. days B. weeks C. months D. years
( ) 9. A. house B. home C. family D. area
( ) 10. A. prevent B. provide C. produce D. protect
( ) 11. A. oceans B. lands C. glacier D. mountain
( ) 12. A. die B. live C. produce D. increase
( ) 13. A. colder B. cleaner C. warmer D. dirtier
( ) 14. A. as B. so C. although D. if
( ) 15. A. animals B. waters C. islands D. lands
( ) 1.
B
( ) 2.
A
( ) 3.
C
( ) 4.
C
( ) 5.
C
( ) 6.
A
( ) 7.
D
( ) 8.
D
( ) 9.
B
( ) 10.
D
( ) 11.
A
( ) 12.
A
( ) 13.
C
( ) 14.
A
( ) 15.
B
答案:
1. B 根据第二段中的 This huge colony 可知,此处是说世界上最大的珊瑚群。largest 意为“最大的”,故选 B。
2. A 此处是说珊瑚礁可能看起来像岩石。look like 意为“看起来像”,故选 A。
3. C 句意:通常,珊瑚礁是由许多不同的群体组成的。usually 意为“通常”,故选 C。
4. C 空格上文提到,通常,珊瑚礁由不同群体组成;空格所在句提到,新发现的珊瑚礁只是一个珊瑚群。空格上下文是转折关系,且空格后有逗号。however 意为“然而”,故选 C。
5. C 根据空格上文中的“Many polyps of the same kind form a colony.”可知,此处是说大约 10 亿个相同种类的珊瑚虫。same 意为“相同的”,故选 C。
6. A 根据空格下文中的“... 32 metres long and 5.5 metres high.”可知,此处是说,这个巨大珊瑚群大约 34 米宽。wide 意为“宽的”,故选 A。
7. D 句意:它覆盖的总面积大约和五个网球场一样大。in all 意为“总共”,故选 D。
8. D 根据空格前半句中的 It is also very old 可推知,此处是说 300 到 500 年。year 意为“年”,故选 D。
9. B 此处是说珊瑚礁是许多海洋动物的栖息地。be home to 意为“是……的栖息地”,故选 B。
10. D 句意:健康的珊瑚礁也能保护海岸线在暴风雨期间免受洪水侵袭。protect... from... 意为“保护……免受……”,故选 D。
11. A 根据空格下文中的$“This has caused many coral reefs to \underline{12} and turn white.”$可推知,此处是说气候变化使全球海洋变暖。ocean 意为“海洋”,故选 A。
12. A 根据常识可知,海水变暖会导致很多珊瑚礁死亡和白化。die 意为“死亡”,故选 A。
13. C 空格上文提到,许多珊瑚礁因海洋变暖而死亡,而这个巨大的珊瑚群很健康。由此推知,此处是说,珊瑚群也许能够生活在更温暖的水域。warmer 意为“更温暖的”,故选 C。
14. A 空格上文提到,这是个好消息;空格下文提到,这个群可能有助于培育出生活在更温暖的水域的新的珊瑚群。上下文内容构成因果关系。as 意为“因为”,故选 A。
15. B 句意:这个国家过去一直在保护其水域。water 意为“水域”,故选 B。
2. A 此处是说珊瑚礁可能看起来像岩石。look like 意为“看起来像”,故选 A。
3. C 句意:通常,珊瑚礁是由许多不同的群体组成的。usually 意为“通常”,故选 C。
4. C 空格上文提到,通常,珊瑚礁由不同群体组成;空格所在句提到,新发现的珊瑚礁只是一个珊瑚群。空格上下文是转折关系,且空格后有逗号。however 意为“然而”,故选 C。
5. C 根据空格上文中的“Many polyps of the same kind form a colony.”可知,此处是说大约 10 亿个相同种类的珊瑚虫。same 意为“相同的”,故选 C。
6. A 根据空格下文中的“... 32 metres long and 5.5 metres high.”可知,此处是说,这个巨大珊瑚群大约 34 米宽。wide 意为“宽的”,故选 A。
7. D 句意:它覆盖的总面积大约和五个网球场一样大。in all 意为“总共”,故选 D。
8. D 根据空格前半句中的 It is also very old 可推知,此处是说 300 到 500 年。year 意为“年”,故选 D。
9. B 此处是说珊瑚礁是许多海洋动物的栖息地。be home to 意为“是……的栖息地”,故选 B。
10. D 句意:健康的珊瑚礁也能保护海岸线在暴风雨期间免受洪水侵袭。protect... from... 意为“保护……免受……”,故选 D。
11. A 根据空格下文中的$“This has caused many coral reefs to \underline{12} and turn white.”$可推知,此处是说气候变化使全球海洋变暖。ocean 意为“海洋”,故选 A。
12. A 根据常识可知,海水变暖会导致很多珊瑚礁死亡和白化。die 意为“死亡”,故选 A。
13. C 空格上文提到,许多珊瑚礁因海洋变暖而死亡,而这个巨大的珊瑚群很健康。由此推知,此处是说,珊瑚群也许能够生活在更温暖的水域。warmer 意为“更温暖的”,故选 C。
14. A 空格上文提到,这是个好消息;空格下文提到,这个群可能有助于培育出生活在更温暖的水域的新的珊瑚群。上下文内容构成因果关系。as 意为“因为”,故选 A。
15. B 句意:这个国家过去一直在保护其水域。water 意为“水域”,故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看