2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第25页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
The eyes of animals are amazing
动物的眼睛很神奇
World Sight Day is held every year on the second Thursday of October. The festival reminds us to love and protect our eyes. Human eyes come in different colours, but they all work in the same way. In the animal world, however, there are many kinds of special eyes.
Owls(猫头鹰) see well in the dark. Their eyes have retina(视网膜), just as human eyes do. The retina is a layer of cells at the back of the eye. Like the retina in a human eye, an owl's retina is made up of two kinds of cells: rod cells(杆细胞) and cone cells(锥细胞). Rod cells help us see in low light, and cone cells help us see colours. Owls have far more rod cells in their eyes than humans. This gives them good night vision.
Also, some animals can look at two places at once, like the four-eyed fish. The fish is so called because each of its eyes is divided into upper and lower halves. Each half has its own pupil(瞳孔) and retina. This means they work as separate eyes. The upper halves look above the water, while the lower halves watch for danger below.
Chameleons(变色龙) can also look at two places at once. They can move each of their eyes separately. This gives them nearly 360-degree vision. This is very useful when they are hunting for insects. The chameleon can keep a close watch on an insect without moving its head. Tarsiers'(眼镜猴) eyes, however, are very different from chameleons'. These small monkeys' big eyeballs are fixed in place. What does this mean for the animals? Well, they need to keep turning their heads to look around!
(
A. Rod cells help owls see in high light.
B. Owls' eyes have the same rod cells as humans.
C. The retina is a layer of cells in front of an owl's eye.
D. Owls have far more rod cells in their eyes than humans.
(
A. Because its eyes have good vision.
B. Because its eyes has rod cells and cone cells.
C. Because each of its eyes has upper and lower halves.
D. Because its eyes watch for danger well.
(
A. The difference between chameleons' and tarsiers' life.
B. The difference between chameleons' and tarsiers' eyes.
C. The reason why chameleons look at two places at once.
D. The reason why tarsiers turn their heads to look around.
(
A. By making surveys.
B. By asking questions.
C. By giving examples.
D. By sharing feelings.
动物的眼睛很神奇
World Sight Day is held every year on the second Thursday of October. The festival reminds us to love and protect our eyes. Human eyes come in different colours, but they all work in the same way. In the animal world, however, there are many kinds of special eyes.
Owls(猫头鹰) see well in the dark. Their eyes have retina(视网膜), just as human eyes do. The retina is a layer of cells at the back of the eye. Like the retina in a human eye, an owl's retina is made up of two kinds of cells: rod cells(杆细胞) and cone cells(锥细胞). Rod cells help us see in low light, and cone cells help us see colours. Owls have far more rod cells in their eyes than humans. This gives them good night vision.
Also, some animals can look at two places at once, like the four-eyed fish. The fish is so called because each of its eyes is divided into upper and lower halves. Each half has its own pupil(瞳孔) and retina. This means they work as separate eyes. The upper halves look above the water, while the lower halves watch for danger below.
Chameleons(变色龙) can also look at two places at once. They can move each of their eyes separately. This gives them nearly 360-degree vision. This is very useful when they are hunting for insects. The chameleon can keep a close watch on an insect without moving its head. Tarsiers'(眼镜猴) eyes, however, are very different from chameleons'. These small monkeys' big eyeballs are fixed in place. What does this mean for the animals? Well, they need to keep turning their heads to look around!
(
D
) 1. What can we know from paragraph 2?A. Rod cells help owls see in high light.
B. Owls' eyes have the same rod cells as humans.
C. The retina is a layer of cells in front of an owl's eye.
D. Owls have far more rod cells in their eyes than humans.
(
C
) 2. Why can the four-eyed fish look at two places at once?A. Because its eyes have good vision.
B. Because its eyes has rod cells and cone cells.
C. Because each of its eyes has upper and lower halves.
D. Because its eyes watch for danger well.
(
B
) 3. What does the last paragraph mainly talk about?A. The difference between chameleons' and tarsiers' life.
B. The difference between chameleons' and tarsiers' eyes.
C. The reason why chameleons look at two places at once.
D. The reason why tarsiers turn their heads to look around.
(
C
) 4. How does the writer develop his/her ideas in the article?A. By making surveys.
B. By asking questions.
C. By giving examples.
D. By sharing feelings.
答案:
1. D 根据第二段中的“Owls have far more rod cells in their eyes than humans.”可知,猫头鹰眼睛中的杆细胞比人类眼睛中的杆细胞多得多。故选 D。
2. C 根据第三段中的“The fish is so called because each of its eyes is divided into upper and lower halves.”可知,四眼鱼可以同时看两个地方,是因为它的每只眼睛都被分成上下部分。故选 C。
3. B 根据最后一段内容可知,最后一段主要说明了变色龙的眼睛和眼镜猴的眼睛不同之处及其原因。故选 B。
4. C 通读全文内容可知,文章列举了几种动物的特殊的眼睛。因此作者是以举例子的方式证明其观点。故选 C。
2. C 根据第三段中的“The fish is so called because each of its eyes is divided into upper and lower halves.”可知,四眼鱼可以同时看两个地方,是因为它的每只眼睛都被分成上下部分。故选 C。
3. B 根据最后一段内容可知,最后一段主要说明了变色龙的眼睛和眼镜猴的眼睛不同之处及其原因。故选 B。
4. C 通读全文内容可知,文章列举了几种动物的特殊的眼睛。因此作者是以举例子的方式证明其观点。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看