2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第72页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
The Wild Robot
《荒野机器人》
In a world where robots are common, a robot named ROZZUM unit 7134, or Roz for short, has an accident and ends up on an island full of wild animals. The makers built Roz to help people, so she's not sure how to help the animals. But she has decided to learn about them and find ways to help.
At first, the animals see her as a monster(怪物). Since no one needs her help, she tries to call her makers. One day, Roz finds a goose egg and she has decided to protect it. The egg hatches(孵化), and a baby goose comes out. Roz names it Brightbill.
Roz has never looked after a bird before. An experienced bird tells her that she needs to feed him, teach him to swim, and make sure he can fly before the winter migration(迁徙). With the help of a red fox named Fink, Roz works hard to take care of Brightbill and show him love.
Roz also cares for other animals on the island, saving them and keeping them warm in her place during the cold winter. They also team up to fight against the hunters and to save the island from a forest fire.
The Wild Robot comes from a children's book by Peter Brown. It's a film about robots and animals, and it's also about the love between parents and children. Although she is a robot, Roz learns how difficult and happy being a mother can be through her experiences.
(
A. Roz was built to help people.
B. Roz goes to the island for fun.
C. The island is full of robots.
D. Roz is good with animals.
(
A. A robot.
B. A goose.
C. A fox.
D. A hunter.
(
A. Careless.
B. Hard-working.
C. Organised.
D. Helpful.
(
A. To tell a bedtime story.
B. To show how a robot works.
C. To share an interesting film.
D. To describe the future life.
《荒野机器人》
In a world where robots are common, a robot named ROZZUM unit 7134, or Roz for short, has an accident and ends up on an island full of wild animals. The makers built Roz to help people, so she's not sure how to help the animals. But she has decided to learn about them and find ways to help.
At first, the animals see her as a monster(怪物). Since no one needs her help, she tries to call her makers. One day, Roz finds a goose egg and she has decided to protect it. The egg hatches(孵化), and a baby goose comes out. Roz names it Brightbill.
Roz has never looked after a bird before. An experienced bird tells her that she needs to feed him, teach him to swim, and make sure he can fly before the winter migration(迁徙). With the help of a red fox named Fink, Roz works hard to take care of Brightbill and show him love.
Roz also cares for other animals on the island, saving them and keeping them warm in her place during the cold winter. They also team up to fight against the hunters and to save the island from a forest fire.
The Wild Robot comes from a children's book by Peter Brown. It's a film about robots and animals, and it's also about the love between parents and children. Although she is a robot, Roz learns how difficult and happy being a mother can be through her experiences.
(
A
) 1. What can we learn from the first paragraph?A. Roz was built to help people.
B. Roz goes to the island for fun.
C. The island is full of robots.
D. Roz is good with animals.
(
B
) 2. What is Brightbill?A. A robot.
B. A goose.
C. A fox.
D. A hunter.
(
D
) 3. Which of the following words can best describe Roz according to paragraph 4?A. Careless.
B. Hard-working.
C. Organised.
D. Helpful.
(
C
) 4. What's the writer's purpose in writing this article?A. To tell a bedtime story.
B. To show how a robot works.
C. To share an interesting film.
D. To describe the future life.
答案:
1. A 根据第一段中的“The makers built Roz to help people...”可知,Roz 被制做出来的目的是帮助人类。故选 A。
2. B 根据第二段中的“The egg hatches, and a baby goose comes out. Roz names it Brightbill.”可知,Brightbill 是一只小鹅。故选 B。
3. D 根据第四段中的“Roz also cares for other animals on the island, saving them and keeping them warm in her place during the cold winter.”可知 Roz 不仅照顾 Brightbill,还帮助其他动物。因此 Roz 是一个非常乐于助人的人。故选 D。
4. C 通读全文内容,特别是最后一段中的“The Wild Robot comes from a children's book by Peter Brown. It's a film about robots and animals, and it's also about the love between parents and children.”可知,作者写这篇文章的目的是分享一个有趣的电影。故选 C。
2. B 根据第二段中的“The egg hatches, and a baby goose comes out. Roz names it Brightbill.”可知,Brightbill 是一只小鹅。故选 B。
3. D 根据第四段中的“Roz also cares for other animals on the island, saving them and keeping them warm in her place during the cold winter.”可知 Roz 不仅照顾 Brightbill,还帮助其他动物。因此 Roz 是一个非常乐于助人的人。故选 D。
4. C 通读全文内容,特别是最后一段中的“The Wild Robot comes from a children's book by Peter Brown. It's a film about robots and animals, and it's also about the love between parents and children.”可知,作者写这篇文章的目的是分享一个有趣的电影。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看