2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级》

Why do we gain weight in winter?
为什么我们冬天会长胖?
For many people, winter holidays provide perfect chances to enjoy themselves. This can certainly make it easy to put on weight. "Holiday weight gain isn't all from celebrating," says Christina Badaracco, a dietitian(营养学家).
Some animals like to eat more to keep warm in cold weather when food historically was more valuable(宝贵的). We human beings are just like them in this way. Plenty of fresh fruit and vegetables aren't in season at this time of the year, leading us to eat richer foods.
"In winter, we get less sunlight and stay inside more," says Badaracco. This can influence metabolism(新陈代谢), which plays a role in holiday weight gain.
People are less active during the winter months, and their interest in getting outside to exercise or even driving to the gym. More than one - third of Americans reported sleeping more in winter.
Besides, when the temperature drops and daylight hours reduce, we feel especially cold. Therefore, many people like to find comfort in drinks.
According to a survey, people expected to gain 5.5 pounds over the winter holidays, but research suggests that in fact, most people gained only around 1.5 pounds. "People always think that they will gain more weight over the holidays than they actually do, but the weight they gain over the holidays will increase over time if they don't lose it," Badaracco says.
It is completely normal to have weight changes throughout the year. The key is that you intervene early if it continues growing over time. You can make an exercise plan, weigh yourself daily or find a friend to keep you company. "It's more important and useful to set small, slow and manageable goals. Then you can aim higher through small wins," says Badaracco.
(
C
)1. Why are animals mentioned in paragraph 2?
A. To tell how animals live through the winter.
B. To show how valuable food is in history.
C. To better explain why people eat more in winter.
D. To make a comparison between humans and animals.
(
D
)2. What can we learn from Badaracco's words in paragraph 6?
A. It's necessary to lose those holiday pounds.
B. People have become fatter and fatter year by year.
C. Most people gain 1.5 pounds over the winter holiday.
D. People gain less weight than they think over the holidays.
(
A
)3. What does the underlined word "intervene" probably mean in the last paragraph in Chinese?
A. 干预
B. 休息
C. 放弃
D. 屈服
答案: 1. C 根据第二段内容可知,动物在寒冷的天气会通过多吃来保暖,人类在这方面和动物一样。由此推知,在第二段中提到动物是为了更好地解释人类在冬天也会多吃的原因。故选 C。
2. D 根据第六段中 Badaracco 的话可知,人们在假期实际增加的体重比他们预计的要少。故选 D。
3. A 画线词上下文提到,制订锻炼计划,如每天称体重,或者找个朋友来陪伴你。由此推知,画线词所在句是说,如果体重随着时间持续增长,你要尽早干预。所以画线词 intervene 意为“干预”。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭