2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级》

A special fridge magnet
特别的冰箱贴
Recently, a fridge magnet has won the hearts of people in China. Many post pictures of the fridge magnets online. They also share how they have bought the fridge magnets. Usually that means getting up early and lining up.
The fridge magnet was designed by the National Museum of China. It is based on a phoenix coronet (凤冠) in the museum. The coronet was worn by Empress Xiaoduan (孝端皇后) from the Ming Dynasty. It has nine phoenixes and nine dragons on it. It is also decorated with lots of pearls and gems (宝石). The coronet is one of the museum's most precious exhibits and a national treasure. In fact, it is not allowed to be exhibited abroad.
The fridge magnet comes in two versions (版本): one in wood and the other in metal. Both are well made and show the real coronet's fine details.
The product came on the market in July 2024. It has been in hot demand since then. More than 145,000 have been sold. The high sales have made the fridge magnet become the museum's top seller of the past 20 years.
"These fridge magnets are both beautiful and meaningful," said one visitor, Mr Wu at the museum. He had travelled to Beijing to buy the fridge magnet. More importantly, he wanted to see the real phoenix coronet with his own eyes.
(
C
) 1. What has attracted many people in China recently?
A. A phoenix coronet. B. Pearls and gems.
C. A fridge magnet. D. The National Museum of China.
(
D
) 2. What can we know about the phoenix coronet from paragraph 2?
A. It has nine phoenixes and nine lions on it.
B. It has ever been exhibited abroad many times.
C. It was worn by Empress Xiaoduan from the Qing Dynasty.
D. It is one of the museum's most precious things on show.
(
A
) 3. What is the fridge magnet made of?
A. It's made of wood or metal. B. It's made of pearls and gems.
C. It's made of the phoenix coronet. D. It's made of nine phoenixes and dragons.
(
A
) 4. What can we infer from the last paragraph?
A. Mr Wu went to the National Museum of China to see the real coronet.
B. Mr Wu travelled to Tianjing to buy more and more fridge magnets.
C. The fridge magnets are not only expensive but also meaningful.
D. The fridge magnets are so beautiful that they attract many foreigners.
答案: 1. C 根据第一段中的“Recently, a fridge magnet has won the hearts of people in China.”可知,最近,一款冰箱贴吸引了很多中国人。故选 C。
2. D 根据第二段中的“The coronet is one of the museum's most precious exhibits and a national treasure.”可知,这顶凤冠是博物馆最珍贵的展品之一。故选 D。
3. A 根据第三段中的“The fridge magnet comes in two versions: one in wood and the other in metal.”可知,这款冰箱贴是由木头或者金属制成的。故选 A。
4. A 根据最后一段中的“More importantly, he wanted to see the real phoenix coronet with his own eyes.”可知,吴先生想亲眼看看真的凤冠。由此推知,吴先生应该去中国国家博物馆看真正的凤冠。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭