2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级》

A young translator of ancient books
年轻的古籍翻译者
Michael Hoffen is a new writer, and like him, the main character of his book is a teenager. But there's quite an age difference between them—about 4,000 years. That's because Hoffen brought to life the story of a young Egyptian from ancient times named Pepi, whose father, Kheti, is intent(专注的) on getting his son a job in the royal court(宫廷).
Hoffen has been translating ancient books since middle school. He became fascinated by a 4,000-year-old or so piece of literature(文学作品) from ancient Egypt's Middle Kingdom known as The Instruction of Khety. It was written on papyrus(纸莎草纸), one of the earliest writing materials.
Under the guidance and teamwork of his two co-writers, Casey and Jen Thum, Hoffen spent three and a half years translating hieroglyphics(象形文字) into modern-day prose(现代散文) and collecting photos to tell the story of Kheti and Pepi. Then he published a book called Be A Scribe! Working for a Better Life in Ancient Egypt.
This young writer shows just how little the human condition has changed in thousands of years. Parents still want the best for their children, and teenagers face important decisions as they set out on their career(职业) paths.
Amy Chua, a law professor from Yale University, said she could not put the book down. "Young people will finish reading it with great interest. Adults will be educated by this story of an Egyptian father giving life advice to his teenage son. Adults will also be surprised at how little parenting has changed for thousands of years."
(
A
) 1. What can we learn from the first paragraph?
A. Hoffen is a teenager.
B. Hoffen and Pepi are from Egypt.
C. Kheti wants to work in the royal count.
D. Kheti is Hoffen's son.
(
B
) 2. The underlined word "It" in paragraph 2 refers to "______".
A. a middle school
B. an ancient literature
C. ancient Egypt
D. ancient Egypt's Middle Kingdom
(
D
) 3. Which of the following is TRUE according to the article?
A. Hoffen translated the Egyptian literature by himself.
B. Only Casey and Jen Thum translated the story.
C. Hoffen translated modern-day prose into hieroglyphics.
D. The book written by Hoffen tells us that the parenting style has almost no changes.
答案: 1. A 根据第一段的第一句可知,Hoffen 和文章中的主人公都是青少年。故选 A。
2. B 画线词上文提到,Hoffen 被一部来自埃及及中王国时期、距今约 4 000 年历史的文学作品所吸引。所以推知,画线词 It 指代的是前面的古代文学作品。故选 B。
3. D 根据最后一段中的“Adults will also be surprised at how little parenting has changed for thousands of years.”可知,几千年来的育儿方式几乎没有改变。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭