2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
A home for old cats
老年猫之家
Young cats are cute and lovable, but what about when they get old? Usually, old cats get adopted (领养) much 1 than young cats. As a result, many old cats spend their last years in small pens (圈) 2 getting much care and love. However, in a town named Shrewsbury in England, many old cats are living a 3 life in a retirement (退休) village.
The workers at Shropshire Cat Rescue in the town felt sad when 4 old cats living a poor life, 5 they built the retirement village in 2009. Now it is 6 to about 20 old cats. The retirement village has six chalets (棚屋) and a big house 7 the "Moggie Mansion". Each chalet can house four cats. The Moggie Mansion 8 as a kind of community room for the cats.
The old cats can take a walk outside during 9 waking hours. They are weighed each week, and they get a vet (兽医) visit if there is a 10 with their health. Shropshire Cat Rescue also 11 a special programme—it brings both adults and children in to read books to the cats. Some old cat owners send their pets to the village 12 they can't meet their pets' needs. They want their beloved pets to 13 well in their last years.
The workers at Shropshire Cat Rescue believe that every cat, regardless of 14, should live a happy life. They will 15 to give old cats a loving home.
(
B. taller
C. thinner
D. fatter
(
B. without
C. over
D. for
(
B. hard
C. comfortable
D. simple
(
B. stopping
C. remembering
D. seeing
(
B. but
C. if
D. so
(
B. park
C. factory
D. place
(
B. called
C. showed
D. played
(
B. introduces
C. acts
D. builds
(
B. her
C. its
D. their
(
B. problem
C. style
D. warn
(
B. buys
C. pushes
D. orders
(
B. when
C. after
D. till
(
B. eat
C. live
D. use
(
B. weight
C. look
D. age
(
B. remember
C. prepare
D. continue
老年猫之家
Young cats are cute and lovable, but what about when they get old? Usually, old cats get adopted (领养) much 1 than young cats. As a result, many old cats spend their last years in small pens (圈) 2 getting much care and love. However, in a town named Shrewsbury in England, many old cats are living a 3 life in a retirement (退休) village.
The workers at Shropshire Cat Rescue in the town felt sad when 4 old cats living a poor life, 5 they built the retirement village in 2009. Now it is 6 to about 20 old cats. The retirement village has six chalets (棚屋) and a big house 7 the "Moggie Mansion". Each chalet can house four cats. The Moggie Mansion 8 as a kind of community room for the cats.
The old cats can take a walk outside during 9 waking hours. They are weighed each week, and they get a vet (兽医) visit if there is a 10 with their health. Shropshire Cat Rescue also 11 a special programme—it brings both adults and children in to read books to the cats. Some old cat owners send their pets to the village 12 they can't meet their pets' needs. They want their beloved pets to 13 well in their last years.
The workers at Shropshire Cat Rescue believe that every cat, regardless of 14, should live a happy life. They will 15 to give old cats a loving home.
(
A
) 1. A. lessB. taller
C. thinner
D. fatter
(
B
) 2. A. fromB. without
C. over
D. for
(
C
) 3. A. difficultB. hard
C. comfortable
D. simple
(
D
) 4. A. understandingB. stopping
C. remembering
D. seeing
(
D
) 5. A. orB. but
C. if
D. so
(
A
) 6. A. homeB. park
C. factory
D. place
(
B
) 7. A. madeB. called
C. showed
D. played
(
C
) 8. A. helpsB. introduces
C. acts
D. builds
(
D
) 9. A. hisB. her
C. its
D. their
(
B
) 10. A. tasteB. problem
C. style
D. warn
(
A
) 11. A. runsB. buys
C. pushes
D. orders
(
B
) 12. A. beforeB. when
C. after
D. till
(
C
) 13. A. laughB. eat
C. live
D. use
(
D
) 14. A. heightB. weight
C. look
D. age
(
D
) 15. A. forgetB. remember
C. prepare
D. continue
答案:
1. A 根据下文内容可知,此处是说老年猫被领养的机会比年轻猫少得多。less 意为“更少”,故选 A。
2. B 空格上文提到,老年猫被领养的机会比年轻猫少得多。由此推测,老年猫在晚年时得不到很多关怀和爱。without 意为“没有”,故选 B。
3. C 空格上文提到,很多老年猫只能在小圈里面度过晚年,得不到很多关怀和爱;再根据空格所在句中的 However 可知,该句和上文内容构成转折,由此推测,在什鲁斯伯里,老年猫能够过上舒适的生活。comfortable 意为“舒适的”,故选 C。
4. D 此处是说,在该镇的 Shropshire Cat Rescue 的工作人员看到老年猫过着可怜的生活感到非常难过。see 意为“看见”,故选 D。
5. D 空格上文提到,Shropshire Cat Rescue 的工作人员看到老年猫过着可怜的生活感到非常难过;空格下文提到,他们建立了一个退休村。上下文是因果关系。so 意为“因此”,故选 D。
6. A 空格上文提到,工作人员为老年猫建立了一个退休中心。所以推测,此处是说退休村是大约 20 只老年猫的家园。home 意为“家园”,故选 A。
7. B 句意:这个退休村有六个棚屋和一个叫 Moggie Mansion 的大房子。call 意为“叫”,故选 B。
8. C 根据空格下文中的“... a kind of community room for the cats.”可知,此处是说这个大房子的功能。act as 意为“充当”,故选 C。
9. D 根据该句的主语 The old cats 可知,此处是说老年猫可以在它们的散步时间内外出散步。要用 their 指代 the old cats'。故选 D。
10. B 根据空格上文中的 they get a vet visit 可知,此处是说,如果它们的健康有问题,兽医就会来看它们。problem 意为“问题”,故选 B。
11. A 此处是说 Shropshire Cat Rescue 还经营了一个特别的项目。run 意为“经营”,故选 A。
12. B 根据空格上文中的 Some old cat owners send their pets to the village 可知,一些老年猫的主人把它们送到村子里。由此推测,此处是说当主人无法满足他们的宠物的需求时而作出的决定。when 意为“当……时”,故选 B。
13. C 句意:他们希望自己心爱的宠物在最后的几年里生活得好。live 意为“生活”,故选 C。
14. D 此处是说,所有的猫,不论年龄,都应当过上幸福的生活。age 意为“年龄”,故选 D。
15. D 句意:他们将继续为老年猫提供一个温馨的家。continue 意为“继续”,故选 D。
2. B 空格上文提到,老年猫被领养的机会比年轻猫少得多。由此推测,老年猫在晚年时得不到很多关怀和爱。without 意为“没有”,故选 B。
3. C 空格上文提到,很多老年猫只能在小圈里面度过晚年,得不到很多关怀和爱;再根据空格所在句中的 However 可知,该句和上文内容构成转折,由此推测,在什鲁斯伯里,老年猫能够过上舒适的生活。comfortable 意为“舒适的”,故选 C。
4. D 此处是说,在该镇的 Shropshire Cat Rescue 的工作人员看到老年猫过着可怜的生活感到非常难过。see 意为“看见”,故选 D。
5. D 空格上文提到,Shropshire Cat Rescue 的工作人员看到老年猫过着可怜的生活感到非常难过;空格下文提到,他们建立了一个退休村。上下文是因果关系。so 意为“因此”,故选 D。
6. A 空格上文提到,工作人员为老年猫建立了一个退休中心。所以推测,此处是说退休村是大约 20 只老年猫的家园。home 意为“家园”,故选 A。
7. B 句意:这个退休村有六个棚屋和一个叫 Moggie Mansion 的大房子。call 意为“叫”,故选 B。
8. C 根据空格下文中的“... a kind of community room for the cats.”可知,此处是说这个大房子的功能。act as 意为“充当”,故选 C。
9. D 根据该句的主语 The old cats 可知,此处是说老年猫可以在它们的散步时间内外出散步。要用 their 指代 the old cats'。故选 D。
10. B 根据空格上文中的 they get a vet visit 可知,此处是说,如果它们的健康有问题,兽医就会来看它们。problem 意为“问题”,故选 B。
11. A 此处是说 Shropshire Cat Rescue 还经营了一个特别的项目。run 意为“经营”,故选 A。
12. B 根据空格上文中的 Some old cat owners send their pets to the village 可知,一些老年猫的主人把它们送到村子里。由此推测,此处是说当主人无法满足他们的宠物的需求时而作出的决定。when 意为“当……时”,故选 B。
13. C 句意:他们希望自己心爱的宠物在最后的几年里生活得好。live 意为“生活”,故选 C。
14. D 此处是说,所有的猫,不论年龄,都应当过上幸福的生活。age 意为“年龄”,故选 D。
15. D 句意:他们将继续为老年猫提供一个温馨的家。continue 意为“继续”,故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看