2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
The survival secrets of the Adélie penguin
阿德利企鹅的生存奥秘
Adélie penguins are the most common penguins in Antarctica(南极洲). But why are they able to live there so well? Let's learn some of the secrets of their bodies!
Adélie penguins have webbed feet(蹼足). They use their feet and small wings to swim in the water. They also have nails on their feet. The Adélie penguins usually build their homes on high areas of rocks with steep side. Their nails help them to climb up the rocks.
The Adélie penguins' feathers keep them warm and dry. The bottoms of their feathers are fluffy(蓬松的). This helps them to hold in their body heat. The tops of their feathers are hard and have tiny pieces on them. Thanks to these pieces, the feathers are able to join together and form a "shell" to protect their bodies. This way, water can't reach the Adélie penguins' skin.
The Adélie penguins drink salty seawater and eat food full of salt. Most other animals would become ill after eating so much salt. These Adélie penguins, however, have something special above their eyes, which helps the Adélie penguins' bodies get rid of the salt.

(
A. The bottoms of feathers are stiff.
B. The tops of feathers are very fluffy.
C. With tiny pieces, feathers can keep water out.
D. With tiny pieces, feathers can protect the body.
(
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
(
A. In a storybook. B. In a comic book.
C. In a sports magazine. D. In a science magazine.
阿德利企鹅的生存奥秘
Adélie penguins are the most common penguins in Antarctica(南极洲). But why are they able to live there so well? Let's learn some of the secrets of their bodies!
Adélie penguins have webbed feet(蹼足). They use their feet and small wings to swim in the water. They also have nails on their feet. The Adélie penguins usually build their homes on high areas of rocks with steep side. Their nails help them to climb up the rocks.
The Adélie penguins' feathers keep them warm and dry. The bottoms of their feathers are fluffy(蓬松的). This helps them to hold in their body heat. The tops of their feathers are hard and have tiny pieces on them. Thanks to these pieces, the feathers are able to join together and form a "shell" to protect their bodies. This way, water can't reach the Adélie penguins' skin.
The Adélie penguins drink salty seawater and eat food full of salt. Most other animals would become ill after eating so much salt. These Adélie penguins, however, have something special above their eyes, which helps the Adélie penguins' bodies get rid of the salt.
(
C
)1. Which of the following is TRUE about the Adélie penguin's feathers?A. The bottoms of feathers are stiff.
B. The tops of feathers are very fluffy.
C. With tiny pieces, feathers can keep water out.
D. With tiny pieces, feathers can protect the body.
(
B
)2. How many reasons are mentioned to explain why the Adélie penguin can live in Antarctica?A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
(
D
)3. Where can we probably read this article?A. In a storybook. B. In a comic book.
C. In a sports magazine. D. In a science magazine.
答案:
1. C 根据第三段中的“The tops of their feathers are hard and have tiny pieces on them. Thanks to these pieces, the feathers are able to join together and form a'shell' to protect their bodies. This way, water can't reach the Adélie penguins' skin.”可知,阿德利企鹅的羽毛顶部有微小的碎片,这些碎片能让羽毛连在一起形成一个“外壳”,从而阻止水接触到它们的皮肤。故选 C。
2. B 根据第二、三、四段内容可知,企鹅的脚蹼和脚上的指甲让它们可以爬到陡峭的岩石上安家;羽毛使它们保持温暖和干燥;眼睛上方特殊的结构能帮助排出盐分。因此文章从三个方面解释了阿德利企鹅为何能在南极洲生活得很好。故选 B。
3. D 通读全文内容可知,文章主要介绍了阿德利企鹅能在南极洲生活得很好,是因为身体结构方面的特殊性。因此,这篇文章最有可能在科学杂志上看到。故选 D。
2. B 根据第二、三、四段内容可知,企鹅的脚蹼和脚上的指甲让它们可以爬到陡峭的岩石上安家;羽毛使它们保持温暖和干燥;眼睛上方特殊的结构能帮助排出盐分。因此文章从三个方面解释了阿德利企鹅为何能在南极洲生活得很好。故选 B。
3. D 通读全文内容可知,文章主要介绍了阿德利企鹅能在南极洲生活得很好,是因为身体结构方面的特殊性。因此,这篇文章最有可能在科学杂志上看到。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看