2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
The Chinese white dolphin
中华白海豚
The East China Sea is home to many rare(稀有的) species, including the Chinese white dolphin which is so cute and especially popular among kids. It's also called the "pink elf(精灵) in the sea" or the "giant panda of the sea".
The Chinese white dolphins have white, grey and pink colours. The pink is caused by over development of blood vessels(血管), while the white and grey are the result of an absence or presence of pigment cells(色素细胞).
The Chinese white dolphins can grow up to 3 metres, and some can reach 3.5 metres or more. They can stay for about 8 minutes under water without breathing. They feed mainly on different fishes and some other small sea animals as well.
The Chinese white dolphins were once in danger because of problems like water pollution and overfishing(过度捕捞). In China, it is under first-class state protection.
Chinese people have been protecting the sea in recent years, so we can see the Chinese white dolphins more often now. Since 2017, the Chinese white dolphins have been seen in many parts of Fujian Province, including Quanzhou Bay, Ningde, Xiamen and Fuding. Experts said Chinese white dolphins are sensitive(敏感的) to water quality. An increase in their number means that the sea environment is getting better.
(
A. Less than 3 metres. B. 3 metres or more.
C. Exactly 3.5 metres. D. More than 3.5 metres.
(
A. Sea plants and animals.
B. Sea plants and different fishes.
C. Different fishes and other small sea animals.
D. Small dolphins and different fishes.
(
A. The sea environment is getting worse.
B. China have taken action to protect the sea.
C. Chinese white dolphins are bigger and bigger.
D. Chinese white dolphins need good water quality.
(
① Chinese white dolphins' babies. ② Chinese white dolphins' size.
③ Chinese white dolphins' living environment.
A. ①② B. ②③ C. ①③ D. ①②③
中华白海豚
The East China Sea is home to many rare(稀有的) species, including the Chinese white dolphin which is so cute and especially popular among kids. It's also called the "pink elf(精灵) in the sea" or the "giant panda of the sea".
The Chinese white dolphins have white, grey and pink colours. The pink is caused by over development of blood vessels(血管), while the white and grey are the result of an absence or presence of pigment cells(色素细胞).
The Chinese white dolphins can grow up to 3 metres, and some can reach 3.5 metres or more. They can stay for about 8 minutes under water without breathing. They feed mainly on different fishes and some other small sea animals as well.
The Chinese white dolphins were once in danger because of problems like water pollution and overfishing(过度捕捞). In China, it is under first-class state protection.
Chinese people have been protecting the sea in recent years, so we can see the Chinese white dolphins more often now. Since 2017, the Chinese white dolphins have been seen in many parts of Fujian Province, including Quanzhou Bay, Ningde, Xiamen and Fuding. Experts said Chinese white dolphins are sensitive(敏感的) to water quality. An increase in their number means that the sea environment is getting better.
(
B
)1. What can be the normal length of a Chinese white dolphin?A. Less than 3 metres. B. 3 metres or more.
C. Exactly 3.5 metres. D. More than 3.5 metres.
(
C
)2. What do Chinese white dolphins live on?A. Sea plants and animals.
B. Sea plants and different fishes.
C. Different fishes and other small sea animals.
D. Small dolphins and different fishes.
(
D
)3. What can we infer from the last paragraph?A. The sea environment is getting worse.
B. China have taken action to protect the sea.
C. Chinese white dolphins are bigger and bigger.
D. Chinese white dolphins need good water quality.
(
B
)4. What can we learn from the passage?① Chinese white dolphins' babies. ② Chinese white dolphins' size.
③ Chinese white dolphins' living environment.
A. ①② B. ②③ C. ①③ D. ①②③
答案:
1. B 根据第三段的第一句“The Chinese white dolphins can grow up to 3 metres, and some can reach 3.5 metres or more.”可知, 一只中华白海豚的长度正常可以达到 3 米, 有些还可以达到 3.5 米或更长。故选 B。
2. C 根据第三段中的“They feed mainly on different fishes and some other small sea animals as well.”可知, 中华白海豚主要以不同的鱼类和其他一些小型海洋动物为食。故选 C。
3. D 根据最后一段中的“Experts said Chinese white dolphins are sensitive to water quality.”可推知, 中华白海豚需要良好的水质。B 选项可以从文中直接得出答案, 排除; A、C 两项表述错误, 排除。故选 D。
4. B 根据第三段内容和最后一段内容可知, 我们可以从文中了解到中华白海豚的体型和生活环境, ②③入选。故选 B。
2. C 根据第三段中的“They feed mainly on different fishes and some other small sea animals as well.”可知, 中华白海豚主要以不同的鱼类和其他一些小型海洋动物为食。故选 C。
3. D 根据最后一段中的“Experts said Chinese white dolphins are sensitive to water quality.”可推知, 中华白海豚需要良好的水质。B 选项可以从文中直接得出答案, 排除; A、C 两项表述错误, 排除。故选 D。
4. B 根据第三段内容和最后一段内容可知, 我们可以从文中了解到中华白海豚的体型和生活环境, ②③入选。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看