2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级》

Talking to astronauts
和航天员交流
Have you ever spoken to anyone far away? Have you ever imagined(想象) talking with people travelling in __1__?This is something Ezekiel Wheeler from the US has been __2__ since the age of 8. Now, as a homeschooled 14-year-old boy, he made a device by __3__ to help others speak to astronauts on the International Space Station(ISS).When Wheeler was young, he was very __4__ in playing with batteries(电池) and switches. When he turned 8, he came up with the __5__ to communicate with the ISS by using a ham radio.To make this happen, a ham radio was not __6__. He also needed a satellite tracker(卫星跟踪器). He __7__ his own tracker with a 10-foot-long(about 3 metres long) antenna(天线), and two more small trackers made of Lego. "I wanted to provide a(n) __8__, hands-on way to learn electrical engineering(电机工程)," said Wheeler. He then 3D printed parts and used __9__ to programme a microcontroller(微控制器) and an LCD screen with a list of stars, satellites and planets to track.The __10__ helped Wheeler win second prize in the 2024 Thermo Fisher Scientific Junior Innovators Challenge, one of the top middle school STEM __11__ in the US.Wheeler wasn't only interested in talking to the __12__ himself. He wanted to host the conversation and let his friends __13__ to them, too, asking about everything they wanted to know. For him, __14__ is everything. "I like to take on challenges," he said. "__15__ really encourages me is getting a result that will work." He is a really smart boy.
(
A
) 1. A. space B. school C. market D. field
(
C
) 2. A. laughing B. hating C. trying D. avoiding
(
D
) 3. A. myself B. itself C. herself D. himself
(
B
) 4. A. weak B. interested C. afraid D. tired
(
A
) 5. A. idea B. book C. test D. match
(
B
) 6. A. cheap B. enough C. large D. heavy
(
D
) 7. A. saw B. went C. lost D. made
(
C
) 8. A. attractive B. difficult C. fun D. serious
(
A
) 9. A. computers B. printers C. radios D. trackers
(
C
) 10. A. lesson B. game C. project D. mark
(
A
) 11. A. competitions B. films C. classes D. designs
(
D
) 12. A. swimmers B. climbers C. drivers D. astronauts
(
A
) 13. A. talk B. listen C. sing D. show
(
B
) 14. A. money B. science C. time D. sleep
(
C
) 15. A. When B. Where C. What D. Why
答案: 完形填空
重点句型及难句分析:
When he turned 8, he came up with the idea to communicate with the ISS by using a ham radio. 句意:当他 8 岁的时候,他提出了用业余无线电与国际空间站交流的想法。
when 引导时间状语从句,意为“当……时候”;come up with 意为“提出(主意、计划等)”;communicate with 意为“与……沟通”。
 1.A 根据第二段中的最后一句可知,Wheeler帮助别人与国际空间站上的航天员交谈。由此推测,此处是说,你有没有想象过和在太空中的人交谈?in space意为“在太空”,故选A。
2.C 此处是说,这是来自美国的Ezekiel Wheeler一直尝试的事情。try意为“尝试”,故选C。
3.D 根据空格上文中的boy可知,此处要用himself来指代Wheeler,故选D。
4.B 此处是说,他对电池和开关感兴趣。beinterested in 意为“对······感兴趣”,故选B。
5.A 根据空格上文中的came up with 可知,此处是说提出想法。idea意为“想法”,故选A。
6.B 根据第四段中的“He also needed a satellitetracker.”可知,要实现这一点,他还需要一个卫星跟踪器。由此推知,此处是说一个业余无线电是不够的。enough意为“足够的”,故选B。
7.D 根据空格上文中的“To make this happen...”可推知,此处是说他制作了跟踪器。make 意为“制作”,故选D。
8.C 此处是说,Wheeler想提供一种有趣的、可动手操作的方式来学习电气工程知识。fun意为“有趣的”,故选C。
9.A 根据空格后的programme 可推知,Wheeler是用电脑进行编程。computer意为“电脑”,故选A。
10.C 此处是说这个项目帮助他获了奖。project意为“项目”,故选C。
11.A 根据空格上文中的win second prize 可知,Thermo Fisher Seientific Junior Innovators Challenge是一个比赛。competition 意为“比赛”,故选A。
12.D 根据第二段中的speak to astronauts 可知,他不仅对与航天员本人交谈感兴趣。astronaut意为“航天员”,故选D。
13.A 此处是说他也想让他的朋友们也和航天员们交谈。talk意为“交谈”,故选A。
14.B 通读全文内容可知,Wheeler 对航天、电池开关等感兴趣。由此推知,对他来说科学就是一    切。science 意为“科学”,故选B。
15.C 分析句子结构可知,15really encouragesme是主语从句,从句中缺少主语,用what来引导。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭