2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级》

Shi Ming: both a MMA fighter and a TCM doctor
石铭: 格斗女中医
Shi Ming beat Feng Xiaocan in a UFC(终极格斗冠军赛) in late November 2024. Fans were excited to watch her fight. They were also interested in her other job as a TCM doctor. ①
Shi, 30, took up different martial arts at a young age. Among those were taekwondo(跆拳道) and sanda. Several years later, she met her coach and moved from sanda to MMA. "At first, many people thought it was just sanda with smaller gloves," she said. "My coach told me that wrestling(摔跤) is also part of MMA." That's when she got the full picture of the sport.
After spending a lot of time improving her skills, Shi stepped onto the world stage. Since 2020, she has fought 12 MMA matches. In 2024, she had three UFC fights.
Shi's job as a doctor sets her apart from other fighters. She puts on her white coat in the morning and trains in the evening. But how does she balance these two hard jobs? Shi says she finds the two roles similar. Both need her to understand others and keep learning. ②
Shi looks up to China's first UFC champion, Zhang Weili, as a role model. ③ "She remains humble(谦逊的) and kind, even though she's made history," Shi said. "It's a quality(品质) I would never give up."
④ And Shi wants to take that spirit one step further. One day, if she's allowed, she'll be wearing a qipao to the UFC fights. The power of Chinese women means a lot to her.
(
B
)1. What makes fans interested in Shi Ming?
A. Her medical knowledge.
B. Her job as a TCM doctor.
C. Her fight with Feng Xiaocan.
D. Her daily practice and training.
(
D
)2. What does the underlined part "the sport" in paragraph 2 refer to?
A. Taekwondo.
B. Wrestling.
C. Sanda.
D. MMA.
(
B
)3. We can put the sentence "Her medical knowledge also helps her recover from fights." into ____.
A. ①
B. ②
C. ③
D. ④
(
C
)4. Why does Shi Ming want to wear qipao to the UFC fights?
A. Because she decides to spread Chinese culture.
B. Because she needs to show she is really fashionable.
C. Because she wants to show the power of Chinese women.
D. Because she requires to show her energy as well as her beauty.
答案: 1. B 根据第一段中的“They were also interested in her other job as a TCM doctor.”可知,她的另一份工作——中医工作使粉丝们对她感兴趣。故选 B。
2. D 画线词上文提到,石铭在遇到她现在的教练之后,从散打转到综合格斗,并且了解到摔跤也是综合格斗的一部分。因此此处画线部分 the sport 指的是上文中提到的 MMA。故选 D。
3. B 题干中的句子是说“她的医学知识也有助于她从格斗中恢复过来”和第四段内容相匹配。②入选,故选 B。
4. C 根据最后一段中的“The power of Chinese women means a lot to her.”可知,石铭想穿旗袍去参加 UFC 比赛,是因为她想展示中国女性的力量。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭