2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级》

More young people like visiting zoos
越来越多的年轻人喜欢参观动物园
Zoos are often favourite places for parents with kids, but they've also won the hearts of young people in China recently, making the "zoo walk" a popular activity among the young.
These days, zoos nationwide have experienced a huge increase in daily visitors compared to before. The top places include Beijing Wildlife Park, Nanjing Hongshan Forest Zoo, Shanghai Wild Animal Park and Guangzhou Chimelong Safari Park. Each zoo's related hashtag(话题标签) has got over millions of views online, and the hashtag "zoo" has reached nearly 2 billion views. Animal stars are a major draw for young people visiting zoos. Many zoos are recording interesting videos of their animals and sharing them on social media. Some of these animals become quite popular. At Nanjing Hongshan Forest Zoo, for example, a white - faced monkey named Du Du, known for its ugly appearance but good character, has become a major local attraction.
Shen Zhijun, director of Nanjing Hongshan Forest Zoo, believes zoos like Hongshan are gaining popularity among young people because they provide a sense of healing(治愈). Today's young people are looking to connect with nature and animals. Modern zoos offer them a space to relax and leave the stress of life behind.
The trend of the "zoo walk" has taken the youth of China by storm. Zoos are getting creative, adding cafés, film nights, live music, art shows, and even overnight stays to make visits more exciting. Have you taken a "zoo walk" recently?
(
B
)1. What can we learn from paragraph 1?
A. The number of zoos in China is increasing.
B. Young people have become interested in zoos.
C. Zoos are popular only among parents with kids.
D. China has specially built some zoos for kids.
(
A
)2. What does the underlined word "draw" probably mean in paragraph 2?
A. Attraction. B. Prize. C. Score. D. Challenge.
(
B
)3. What does paragraph 3 mainly talk about?
A. What will the modern zoos look like in the future?
B. Why are zoos popular with young people?
C. How do young people help with zoos?
D. What can young people do in the zoos?
(
D
)4. Which of the following is TRUE according to the article?
A. Beijing Wildlife Park has two million daily visitors.
B. Visitors record and share videos of zoos online.
C. Nanjing Hongshan Forest zoo has a smart money with white fur.
D. Topics about zoos nationwide have become hot online.
答案: 1. B 根据第一段内容可知, 最近, 动物园赢得了年轻人的青睐。也就是说, 年轻人开始对动物园感兴趣。故选 B。
2. A 画线词下文提到, 一些动物很受欢迎, 比如南京红山森林动物园里的“杜杜”, 已经成为当地的一个主要吸引力。由此推测, 画线词所在句是说, 动物明星是年轻人来参观动物园的主要吸引力。因此画线词 draw 意为“吸引力”, 与 A 选项意思相近。故选 A。
3. B 根据第三段内容可知, 该段主要讲了动物园受年轻人喜欢的原因: 它们能提供治愈感; 年轻人渴望与自然和动物接触; 现代动物园为他们提供了放松的空间, 摆脱生活压力。故选 B。
4. D 根据第二段中的“Each zoo's related hashtag has got over millions of views online, and the hashtag 'zoo' has reached nearly 2 billion views.”可知, 关于全国动物园的话题已经成为网上热点。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭