第81页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
二、阅读理解。
Everyone knows that English is spoken as the first language in the UK, the USA, Canada, Australia, and New Zealand. But few people know that English is also the mother tongue in countries such as Ireland (爱尔兰), Barbados, Jamaica, Trinidad and Guyana. Among these countries, the Irish have made the greatest contributions to the English language in both its words and literature(文学).
English literature has become more colorful because of the writings of the Irish. Many great “English” writers were born and often raised in Ireland, though many moved to the UK at some point in their lives. George Bernard Shaw and Edmund Burke were among them.
George Bernard Shaw(1856 - 1950) was a giant(巨人) of English theater. Shaw was born in Dublin—the capital of Ireland, and moved to England with his family when he was 20 and stayed there for the rest of his long life. One of his best well - known plays is Pygmalion (1916). It was later filmed, winning an Oscar(奥斯卡奖) for Shaw. A good story never dies. Now Pygmalion has been made into a new movie named Pretty Woman (1990).
Though English literature written by the British is rich and colorful, it would be dimmer (暗淡的) without the Irish contributions.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. According to the passage, in how many countries is English spoken as their first language?
A. 4. B. 5.
C. 10. D. 11.
( )2. Which country has made the greatest contributions to the English language?
A. Ireland. B. Barbados.
C. Jamaica. D. Guyana.
( )3. How long had Shaw lived in England?
A. About 20 years.
B. About 74 years.
C. About 43 years.
D. About 94 years.
( )4. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Writings of the Irish has made English literature more colorful.
B. Not too many people know English is the mother tongue in Jamaica.
C. Shaw was born in Ireland.
D. The story of Pygmalion and Pretty Woman wasn't the same.
( )5. What's the main idea of this passage?
A. Ireland's contributions to English.
B. England's contributions to English.
C. The colorful English literature.
D. The colorful Irish literature.
Everyone knows that English is spoken as the first language in the UK, the USA, Canada, Australia, and New Zealand. But few people know that English is also the mother tongue in countries such as Ireland (爱尔兰), Barbados, Jamaica, Trinidad and Guyana. Among these countries, the Irish have made the greatest contributions to the English language in both its words and literature(文学).
English literature has become more colorful because of the writings of the Irish. Many great “English” writers were born and often raised in Ireland, though many moved to the UK at some point in their lives. George Bernard Shaw and Edmund Burke were among them.
George Bernard Shaw(1856 - 1950) was a giant(巨人) of English theater. Shaw was born in Dublin—the capital of Ireland, and moved to England with his family when he was 20 and stayed there for the rest of his long life. One of his best well - known plays is Pygmalion (1916). It was later filmed, winning an Oscar(奥斯卡奖) for Shaw. A good story never dies. Now Pygmalion has been made into a new movie named Pretty Woman (1990).
Though English literature written by the British is rich and colorful, it would be dimmer (暗淡的) without the Irish contributions.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. According to the passage, in how many countries is English spoken as their first language?
A. 4. B. 5.
C. 10. D. 11.
( )2. Which country has made the greatest contributions to the English language?
A. Ireland. B. Barbados.
C. Jamaica. D. Guyana.
( )3. How long had Shaw lived in England?
A. About 20 years.
B. About 74 years.
C. About 43 years.
D. About 94 years.
( )4. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Writings of the Irish has made English literature more colorful.
B. Not too many people know English is the mother tongue in Jamaica.
C. Shaw was born in Ireland.
D. The story of Pygmalion and Pretty Woman wasn't the same.
( )5. What's the main idea of this passage?
A. Ireland's contributions to English.
B. England's contributions to English.
C. The colorful English literature.
D. The colorful Irish literature.
答案:
1. C 由第一段第一、二句可知,文中提到了十个将英语作为母语的国家。
2. A 由第一段最后一句可知,爱尔兰在英语词汇和文学上的贡献是最大的。
3. B 由第三段第一、二句可知,Shaw 生于 1856 年、死于 1950 年,而他在 20 岁搬到英国,故在英国生活了 74 年。
4. D 由第三段最后一句可知,Pretty Woman 是 Pygmalion 的电影版。
5. A 本文主要讲述了爱尔兰对英语的贡献。
2. A 由第一段最后一句可知,爱尔兰在英语词汇和文学上的贡献是最大的。
3. B 由第三段第一、二句可知,Shaw 生于 1856 年、死于 1950 年,而他在 20 岁搬到英国,故在英国生活了 74 年。
4. D 由第三段最后一句可知,Pretty Woman 是 Pygmalion 的电影版。
5. A 本文主要讲述了爱尔兰对英语的贡献。
三、写作训练。
英语是目前世界上应用最为广泛的语言。尽管在许多国家,英语被作为母语使用,但是在更多的国家英语被作为第二语言或者外语来使用。请根据以下示意图写一篇短文,80个词左右(文章开头已给出,不计入总词数)。
题型分析:本次写作使用一般现在时,可以用主动语态和被动语态来写英语为什么作为国际语言被使用。
行文思路:从以上图示我们可以看出本篇文章可以从两方面展开:一方面是讲述英语在哪些国家和地区被作为第一语言,在哪些国家和地区被作为第二语言和外语而使用;另一方面讲英语在国际上被广泛应用于哪些领域。最后点明英语对学生很重要,鼓励大家学英语。
高分点拨:结合本话题我们学习的关于英语的来源与发展,了解以英语为母语的国家有美国、英国、加拿大、澳大利亚等。另外,我们可以通过查找信息知道英语在印度、新加坡等国家被作为第二语言来使用,在中国、日本等被作为外语来使用。此外我们知道,英语在一些国际组织如联合国(the United Nation)、奥林匹克委员会(the Olympic Committee)被作为工作语言使用。在国际会议、国际贸易和旅游中,英语也被作为一个沟通的媒介来使用。甚至想在外企应聘工作,英语都是必要条件。
佳作展示:
English is an International Language
English is widely used around the world.
英语是目前世界上应用最为广泛的语言。尽管在许多国家,英语被作为母语使用,但是在更多的国家英语被作为第二语言或者外语来使用。请根据以下示意图写一篇短文,80个词左右(文章开头已给出,不计入总词数)。
题型分析:本次写作使用一般现在时,可以用主动语态和被动语态来写英语为什么作为国际语言被使用。
行文思路:从以上图示我们可以看出本篇文章可以从两方面展开:一方面是讲述英语在哪些国家和地区被作为第一语言,在哪些国家和地区被作为第二语言和外语而使用;另一方面讲英语在国际上被广泛应用于哪些领域。最后点明英语对学生很重要,鼓励大家学英语。
高分点拨:结合本话题我们学习的关于英语的来源与发展,了解以英语为母语的国家有美国、英国、加拿大、澳大利亚等。另外,我们可以通过查找信息知道英语在印度、新加坡等国家被作为第二语言来使用,在中国、日本等被作为外语来使用。此外我们知道,英语在一些国际组织如联合国(the United Nation)、奥林匹克委员会(the Olympic Committee)被作为工作语言使用。在国际会议、国际贸易和旅游中,英语也被作为一个沟通的媒介来使用。甚至想在外企应聘工作,英语都是必要条件。
佳作展示:
English is an International Language
English is widely used around the world.
答案:
范文
English is an International Language
English is widely used around the world. It is spoken as the mother tongue in the UK, the USA, Canada, Australia and so on. Besides, it is spoken as a second language in India, Singapore and so on. What's more, many countries like China and Japan speak English as a foreign language.
English plays an important part in international communication. It is one of the six official languages of the United Nations. And it is chosen to be the working language of the Olympic Committee. It is also used in many international conferences, international trades, politics and tourism. Besides, knowing English has been a requirement for students to find a good job in international companies. Since English is so useful, many people around the world are learning it.
English is an International Language
English is widely used around the world. It is spoken as the mother tongue in the UK, the USA, Canada, Australia and so on. Besides, it is spoken as a second language in India, Singapore and so on. What's more, many countries like China and Japan speak English as a foreign language.
English plays an important part in international communication. It is one of the six official languages of the United Nations. And it is chosen to be the working language of the Olympic Committee. It is also used in many international conferences, international trades, politics and tourism. Besides, knowing English has been a requirement for students to find a good job in international companies. Since English is so useful, many people around the world are learning it.
查看更多完整答案,请扫码查看