2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版》

第47页
China has met its annual target(年度目标) for pollution control in 2018, with more blue skies, cleaner waters and greener mountains.
Air quality in Beijing has seen strong improvements during the past six years. The city had 15 heavily polluted days in 2018, compared to 58 in 2013.
Blue sky days made up 79.3% of all days in 2018, up 1.3% from 2017, it said. Blue sky days refer to days when the average air quality index(指数) is lower than 100.
North China's Hebei Province will try hard to improve air quality further. The year 2018 had been the best year for cleaner air since air monitoring(监测) PM2.5 started in 2013.
Compared with 2013, when starting to monitor PM2.5, Hebei Province had 208 days with good air quality in 2018, up from 129 days. The number of days with heavy air pollution in Hebei decreased(减少) to 17, down from 80 days in 2013.
In 2018, Hebei Province shut down nearly 17,000 heavy polluting factories. More than 1.8 million households replaced coal with clean energy for winter heating.
With the efforts in recent years to stop air pollution, China has made great progress in air quality, but there is the room for improvement.
根据短文内容,选择最佳答案。
(  )1. The air monitoring started in     in Hebei.
A. 2018     B. 2013
C. 2017     D. 2012
(  )2. How many days with heavy air pollution in Hebei Province were there in 2018?
A. 208.      B. 129.
C. 17.      D. 80.
(  )3. How many areas are mentioned in the passage?
A. Two.     B. Three.
C. Four.     D. Five.
(  )4. The underlined word “quality” means     in Chinese.
A. 数量     B. 容量
C. 质量     D. 能量
(  )5. What does the article mainly talk about?
A. The air pollution in 2013.
B. The changes have taken place in China.
C. The air is changing better.
D. How to protect our environment.
答案: 1.B 2.C
  3.A 文章涉及了北京市和河北省两个地方。
  4.C
  5.C 本文主要讲了我国空气质量得到很大改善。
阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。(每空不超过三个词)
As we know, some of our living habits are bad for the environment. The use of coal and oil has been   1   (harm) to our environment. Scientists are trying to find some new   2   (sort) of clean energies. Solar power(太阳能) is one of them.
People usually put the solar panels(板) on the   3   (roof) of houses and buildings to get enough sunshine. It is a family solar power system(系统). Some countries have already built solar power factories   4   putting thousands of solar panels in the open air.
Solar power has many advantages. It is easy to get and will never   5   (use) up. The power is also clean and doesn't   6   (pollute) the environment at all.
However, the power is not as widely used as expected(预期). Firstly, one problem is sunshine. Some areas with a lot of rain, like the UK, are not   7   (suit) to develop solar power system. Secondly, a solar power factory needs a large place to set enough solar panels   8   (collect) sunshine. Maybe an area in the desert is a perfect place. What's more, solar panels are expensive   9   the energy itself doesn't cost anything.
Today scientists are trying   10   (solve) these problems. We believe solar power will be the most important clean energy in our life one day.
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______
5. ______ 6. ______ 7. ______ 8. ______
9. ______ 10. ______
答案: 1.harmful 2.sorts 3.roofs 4.by 5.be used 6.pollute 7.suitable
  8.to collect 9.although/though
  10.to solve

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭