2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版》

第66页
Once upon a time, a boy was walking through a wood. Suddenly, he heard someone crying. Following the sound, he came to a small grey pond. The boy looked at the pool's dirty surface water and saw a small grey fish. It was crying while swimming.

The boy felt very surprised and tried to catch the fish. But when he put his arm into the water, it turned grey at once. At the same time, a huge sadness entered into him, and he suddenly understood how sad the fish was. The boy quickly pulled his arm out of the water, and ran back home.

But when he got home, his arm still stayed grey, and the boy still felt sad. He tried so many times to cheer himself up, but nothing worked. So, he had to go back to the pond and asked the fish for help. The fish told him that if he could make the earth happy, the grey on his arm would disappear.

From then on, the boy began to look after the countryside. He cared for the plants, he did what he could to keep the water from being polluted, and he encouraged others to do the same. He worked so hard and his arm started to recover its normal color slowly. When the grey had disappeared completely, he started feeling happy again, and he decided to go and visit the fish. When he came near the pond, he heard the fish singing and laughing.

根据短文内容,选择最佳答案。
(  )1. What did the pond look like?
A. Small and dirty.
B. Huge and nice.
C. Big and grey.
D. Nice and cool.
(  )2. What happened when the boy put his arm into the water?
A. A fish caught him.
B. His arm turned grey.
C. A fish bit him.
D. His arm hurt.
(  )3. What did the fish tell the boy to do when he asked for help?
A. To clean the pond.
B. To tell his parents.
C. To help protect the environment.
D. To go home quickly.
(  )4. What does the underlined word “recover” mean in the passage?
A. 覆盖 B. 揭开
C. 褪去 D. 恢复
(  )5. What's the main idea about the passage?
A. We shouldn't catch the fish in the pond, or we will be punished.
B. We can't have a happy life if we don't have a good environment.
C. We must give animals a good place to live in.
D. It's safe for children to stay away from the pond.
答案: 1.A 2.B 3.C make earth happy 的潜在含义是让地球的环境变好,故选 C。4.D 5.B 文章通过讲述一个小故事说明了地球与我们自身息息相关,环境好了,人类才会幸福快乐。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭