第167页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
一、阅读理解。
Li Bing was born during the Warring States Period. He was an official from the state of Qin. Around 277 B.C., Li Bing received an order which was to control the flood in Chengdu.
With that special task in mind, Li Bing did very wide field studies in and around Chengdu. Around 256 B.C., he and his son decided to test their ideas. They built Dujiangyan which was about 56 kilometers(or 35 miles) from Chengdu. Their design had three important parts.
The first part is called Yuzui. Yuzui means “fish mouth” in Chinese. It is a man - made island. It controls how much water each stream gets. The second part is called Feishayan. It is really a spillway(泄洪道) that forces the sand and little stones from the inner river to the outer river. The third part is called Baopingkou. It controls how much water from the inner(内部的) river is to be used for irrigation(灌溉).
Li Bing and his son spent nearly five years in building Dujiangyan. They finished it around 251 B.C.
By today’s standard, Dujiangyan may be not so perfect. But to truly appreciate(欣赏) Dujiangyan, we must remember that it was built more than 2,200 years ago. Back then, the Chinese did not have any modern machines. But they still made many great things with what they had on hand. Just like that, they built Dujiangyan. It is amazing.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. When did Li Bing begin to build Dujiangyan?
A. Around 277 B.C.
B. Around 256 B.C.
C. Around 251 B.C.
D. Around 246 B.C.
( )2. How long is Dujiangyan?
A. 56 kilometers.
B. 35 miles.
C. 2,200 meters.
D. This passage doesn’t tell us.
( )3. What’s the man - made island in Dujiangyan used for?
A. Forcing the sand and little stones from the inner river to the outer river.
B. Controlling how much water from the inner river.
C. Controlling how much water each stream gets.
D. Controlling how much water is used for irrigation.
( )4. Which of the following is NOT true according to the last paragraph?
A. Dujiangyan wasn’t perfect at that time.
B. Dujiangyan was built over 2,200 years ago.
C. Ancient Chinese made many great things by hand.
D. The writer thinks Dujiangyan is amazing.
( )5. What’s the passage about?
A. Dujiangyan.
B. Li Bing and Dujiangyan.
C. Li Bing.
D. Li Bing and his son.
Li Bing was born during the Warring States Period. He was an official from the state of Qin. Around 277 B.C., Li Bing received an order which was to control the flood in Chengdu.
With that special task in mind, Li Bing did very wide field studies in and around Chengdu. Around 256 B.C., he and his son decided to test their ideas. They built Dujiangyan which was about 56 kilometers(or 35 miles) from Chengdu. Their design had three important parts.
The first part is called Yuzui. Yuzui means “fish mouth” in Chinese. It is a man - made island. It controls how much water each stream gets. The second part is called Feishayan. It is really a spillway(泄洪道) that forces the sand and little stones from the inner river to the outer river. The third part is called Baopingkou. It controls how much water from the inner(内部的) river is to be used for irrigation(灌溉).
Li Bing and his son spent nearly five years in building Dujiangyan. They finished it around 251 B.C.
By today’s standard, Dujiangyan may be not so perfect. But to truly appreciate(欣赏) Dujiangyan, we must remember that it was built more than 2,200 years ago. Back then, the Chinese did not have any modern machines. But they still made many great things with what they had on hand. Just like that, they built Dujiangyan. It is amazing.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. When did Li Bing begin to build Dujiangyan?
A. Around 277 B.C.
B. Around 256 B.C.
C. Around 251 B.C.
D. Around 246 B.C.
( )2. How long is Dujiangyan?
A. 56 kilometers.
B. 35 miles.
C. 2,200 meters.
D. This passage doesn’t tell us.
( )3. What’s the man - made island in Dujiangyan used for?
A. Forcing the sand and little stones from the inner river to the outer river.
B. Controlling how much water from the inner river.
C. Controlling how much water each stream gets.
D. Controlling how much water is used for irrigation.
( )4. Which of the following is NOT true according to the last paragraph?
A. Dujiangyan wasn’t perfect at that time.
B. Dujiangyan was built over 2,200 years ago.
C. Ancient Chinese made many great things by hand.
D. The writer thinks Dujiangyan is amazing.
( )5. What’s the passage about?
A. Dujiangyan.
B. Li Bing and Dujiangyan.
C. Li Bing.
D. Li Bing and his son.
答案:
1. B 由第二段第二句可知,李冰着手修建都江堰开始于公元前256年。
2. D 本文没有告诉我们都江堰的长度,第二段的两个距离指都江堰到成都的距离。
3. C 由第三段第三、四句可知,人工岛是用来分洪的。
4. A 由最后一段第一句可知,以现在的标准看来,都江堰可能不完美,但都江堰建于2,200多年前。言外之意,在当时,都江堰是很成功的。
5. B 本文主要介绍李冰和他所修建的都江堰。
2. D 本文没有告诉我们都江堰的长度,第二段的两个距离指都江堰到成都的距离。
3. C 由第三段第三、四句可知,人工岛是用来分洪的。
4. A 由最后一段第一句可知,以现在的标准看来,都江堰可能不完美,但都江堰建于2,200多年前。言外之意,在当时,都江堰是很成功的。
5. B 本文主要介绍李冰和他所修建的都江堰。
查看更多完整答案,请扫码查看