2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版》

第160页
Tibet is a place full of mystery(神秘). Many people __1__ going there for a visit. If you are planning to go there, you’d better know something __2__ it.
The culture of Tibet is rich and __3__. It’s different from those of other parts of China. When traveling in Tibet, you should __4__ local people and their customs. Here is some __5__ advice for you.
★There are many old houses __6__ a long history. You must __7__ them carefully. Do not draw or carve anything on the walls.
★It’s __8__ to enter some temples without permission(允许).
★When you are __9__ to enter the temples, you should walk in the correct __10__. Don’t go the wrong way. You must pay attention to the details, or it will bring you __11__.
★__12__ sunglasses in the temple in Tibet is regarded as an impolite behavior, so please take them off before entering a temple.
★Ask permission first before taking pictures of __13__ people. Sometimes they will ask you for money, __14__ most of the time it is OK to give them a little gift.
If you want to have a good time and get on well with Tibetans, please read the advice above __15__. Hope you have a wonderful time there.
(  )1. A. break down B. give up
C. dream of D. think of
(  )2. A. in B. with
C. about D. from
(  )3. A. bright B. enough
C. long D. unique
(  )4. A. expect B. respect
C. guard D. support
(  )5. A. comfortable B. helpless
C. detail D. useful
(  )6. A. in B. of
C. for D. with
(  )7. A. care for B. cut off
C. look up D. get on
(  )8. A. impolite B. dangerous
C. harmful D. unbelievable
(  )9. A. allowed B. made
C. refused D. warned
(  )10. A. introduction B. attention
C. direction D. composition
(  )11. A. enemy B. trouble
C. treasure D. luck
(  )12. A. Putting B. Buying
C. Picking D. Wearing
(  )13. A. local B. famous
C. strange D. poor
(  )14. A. and B. but
C. or D. so
(  )15. A. carefully B. neatly
C. widely D. differently
答案: 1. C dream of意为“梦想着……”。
2. C know about固定搭配,意为“了解”。
3. D 由下文“It’s different from that of other parts of China.”可知,西藏的文化不同于中国的其他地区,所以用unique“特别的、独特的”。
4. B 旅游的时候应该尊重当地的人以及他们的风俗习惯。
5. D 这里有一些有用的建议给你。
6. D 有漫长的历史,用with表伴随的状态。
7. A 要小心保护它们。
8. A 未经允许进入一些寺庙是不礼貌的。
9. A be allowed to do sth.意为“被允许做某事”。
10. C 你应按正确的方向走。
11. B 你必须注意一些细节,否则会给你带来麻烦。
12. D 在西藏戴墨镜进入寺庙被认为是不礼貌的行为。
13. A 和当地人拍照前要先取得同意。
14. B 上下文为转折关系,but符合题意。
15. A ……你要仔细阅读这些建议。
Every country has its typical animals. Some animals can even stand for the country. So which animal can best stand for China? Maybe you would say the panda because it is Chinese national treasure. But there is another animal that can really represent China and even Chinese culture — the dragon. Although nobody knows if there is a dragon in the world, it has been regarded as the symbol of China for thousands of years. There are many descriptions of dragons in Chinese history.
The dragon is the symbol of the emperor in ancient times, and the dragon is great, because it gets the respect of all the Chinese people. In China, the dragon is an amazing animal. Even now we call ourselves descendants of the dragon, and we are proud of it. But in the western countries, people think the dragon is a strange thing. It is a terrible animal like a huge snake, and it’s not positive or beautiful.
Both Chinese and Western people should pay attention to this cultural difference, or we may make a joke or even a mistake. Having a full understanding of the differences between Chinese and Western culture is important for cultural exchange.
根据短文内容,选择最佳答案。
(  )1. What animal is the Chinese national treasure?
A. The panda. B. The tiger.
C. The dragon. D. The lion.
(  )2. What does the underlined word “descendants” mean in Chinese?
A. 图腾 B. 后裔
C. 代表 D. 传说
(  )3. In the American books or magazines, the picture of the dragon may look ______.
A. positive B. beautiful
C. lovely D. terrible
(  )4. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. No one has ever seen a dragon.
B. The dragon is respected by people in China.
C. Westerners think the animal dragon is a strange thing.
D. We can give our American friends presents with pictures of the dragon on it.
(  )5. What is the passage mainly about?
A. The history of the dragon.
B. Amazing animals.
C. Cultural differences.
D. The national treasures.
答案: 1. A 由第一段第四句“Maybe you would say the panda because it is Chinese national treasure.”可知,熊猫是中国的国宝。
2. B 由常识可知,中国人称自己是“龙的传人”。故选B。
3. D 由第二段最后一句“It is a terrible animal...”可知,西方国家的人们认为龙是一种可怕的动物。
4. D “龙”在西方文化中不是吉祥的象征,所以不能送给美国朋友带有龙的图案的礼物。
5. C 本文主要是以龙为例,讲述中西方的文化差异。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭