第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
三、阅读理解。
There are about thirty million homeless children in the world now. And the number is still increasing. They make livings by brushing shoes, selling newspapers, begging(乞讨) and even stealing. They have brought too much trouble to the cities and towns.
Now things are getting better and better, especially in the countries of North America. The governments of these countries have already done something to help them. “Street Volunteer Teachers” play an important part in it.
Most of these teachers are young people. They grow up in these streets and have the same experience. They know what the children think about and what they need. They sympathize(同情) with the children and pay great attention to them. These teachers teach the children in kind and lively ways according to their special characteristics (性格). They never punish(惩罚) the children. They teach them how to be a nice and useful person. The children believe in their teachers and think of them as their close friends.
Some teachers begin to set up “Education Centre for Homeless Children”. Their work has a great effect on the children. Some children have made great progress. They are thankful to these volunteer teachers and the country.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. About ______ homeless children in the world now.
A. 300,000 B. 3,000,000
C. 30,000,000 D. 300,000,000
( )2. What does the underlined phrase “make livings” mean?
A. 募捐 B. 资助
C. 定居 D. 谋生
( )3. Why do the volunteer teachers know a lot about the homeless children?
A. Because they have the same experience as the children.
B. Because they have good knowledge about the children.
C. Because they do lots of surveys before they begin to work.
D. Because they themselves are parents, they know about the children's needs and ideas well.
( )4. Which is TRUE about the teachers?
A. They punish the children sometimes.
B. Most of them are old people.
C. The children think of them as close friends.
D. They teach the children in serious ways.
( )5. What's the best title(题目) for the passage?
A. Help for the Homeless Children
B. Street Volunteer Teachers
C. Useful Teaching Ways
D. How to Help Homeless Children
There are about thirty million homeless children in the world now. And the number is still increasing. They make livings by brushing shoes, selling newspapers, begging(乞讨) and even stealing. They have brought too much trouble to the cities and towns.
Now things are getting better and better, especially in the countries of North America. The governments of these countries have already done something to help them. “Street Volunteer Teachers” play an important part in it.
Most of these teachers are young people. They grow up in these streets and have the same experience. They know what the children think about and what they need. They sympathize(同情) with the children and pay great attention to them. These teachers teach the children in kind and lively ways according to their special characteristics (性格). They never punish(惩罚) the children. They teach them how to be a nice and useful person. The children believe in their teachers and think of them as their close friends.
Some teachers begin to set up “Education Centre for Homeless Children”. Their work has a great effect on the children. Some children have made great progress. They are thankful to these volunteer teachers and the country.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. About ______ homeless children in the world now.
A. 300,000 B. 3,000,000
C. 30,000,000 D. 300,000,000
( )2. What does the underlined phrase “make livings” mean?
A. 募捐 B. 资助
C. 定居 D. 谋生
( )3. Why do the volunteer teachers know a lot about the homeless children?
A. Because they have the same experience as the children.
B. Because they have good knowledge about the children.
C. Because they do lots of surveys before they begin to work.
D. Because they themselves are parents, they know about the children's needs and ideas well.
( )4. Which is TRUE about the teachers?
A. They punish the children sometimes.
B. Most of them are old people.
C. The children think of them as close friends.
D. They teach the children in serious ways.
( )5. What's the best title(题目) for the passage?
A. Help for the Homeless Children
B. Street Volunteer Teachers
C. Useful Teaching Ways
D. How to Help Homeless Children
答案:
1. C
2. D 擦鞋、卖报、乞讨甚至偷东西,是这些无家可归的孩子的谋生手段。
3. A 由第三段第二句可知,这些老师和孩子们有着相同的经历。
4. C 由第三段最后一句可知,孩子们把老师当作密友。
5. B 文章主要介绍的是这些志愿者老师是如何帮助无家可归的孩子们的。
2. D 擦鞋、卖报、乞讨甚至偷东西,是这些无家可归的孩子的谋生手段。
3. A 由第三段第二句可知,这些老师和孩子们有着相同的经历。
4. C 由第三段最后一句可知,孩子们把老师当作密友。
5. B 文章主要介绍的是这些志愿者老师是如何帮助无家可归的孩子们的。
查看更多完整答案,请扫码查看