2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版》

第143页
Masako Wakamiya is showing to others that not all the old people are afraid of new technology.
She began to learn how to use a computer at the age of 60 after working in a bank in Japan for 43 years. She created a smartphone game when she was 81 years old. The game is called Hinadan. The players need to put 12 dolls in different positions on a four - storey(四层的) shelf in the game. If they put the doll in the wrong place, the game will play a ‘Boo’ sound, but if the doll is put correctly, players will hear ‘Pon’ and the sound of a drum. The game will be over as soon as all the dolls are arranged in their proper positions. And a congratulatory(祝贺) message will come out.
The game is easy but important to honor a Japanese traditional festival, Girl’s Day, which takes place on March 3rd every year.
Once Masako was asked why she created the game. “The reason for making this game is that many smartphone games are for young people and there are almost no games that the old can enjoy,” she said. “I only want to encourage the old people to start having fun using new technology.” She is not only a game developer, but a blog writer. She shares video clips(录像) from her travels and teaches people how Excel(电子表格软件) can be used to make digital art on her blog.
Masako Wakamiya is very great, because she has proved that the age is just a number successfully.
根据短文内容,选择最佳答案。
(  )1. Masako Wakamiya worked in a bank in Japan for ______ years.
A. 40 B. 81
C. 60 D. 43
(  )2. When will the players hear the sound of a drum?
A. They put the doll in the wrong place.
B. They put the doll in the right place.
C. The game begins.
D. They put the doll in any place.
(  )3. Masako Wakamiya created the smartphone game for ______.
A. encouraging the young girl
B. celebrating Girl’s Day
C. encouraging the old people
D. making friends
(  )4. Which of the following didn’t Masako Wakamiya do?
A. Created a smartphone game.
B. Shared her daily life.
C. Shared the video clips from her travel.
D. Taught how to use Excel on her blog.
(  )5. Which is the best title for the text?
A. Nothing is impossible
B. Work hard
C. Never give up
D. Never too old to learn
答案: 1.D 由第二段第一句可知,Masako Wakamiya在一家日本银行工作了43年。2.B 由第二段中“if the doll is put correctly, players will hear ' Pon'and the sound of a drum”可知,选B。3.C 由第三段第三句可知,她发明这个游戏是为了鼓励老人。4.B 由第三段可知,Masako Wakamiya并没有分享她的日常生活。5.D “Never too old to learn”意为“活到老学到老”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭