2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版》

第53页
一、完形填空。
Water pollution is a global plague(瘟疫) that affects humans, animals and plants. We know 1 of living things does not need water to stay alive.
Three fourths of the earth is covered by water, and it is getting polluted 2 human beings again and again. Water pollution can kill a large number of plants, fish, birds and other animals. Pollution makes rivers, lakes and sea unpleasant to look at, to smell and to swim in. Foods harvested from 3 waters may be unsafe to eat. People that drinking polluted water can become ill, 4 , people may get cancers or bear children with birth defects(缺陷).
There are a lot of different 5 of water pollution such as human and animal waste, sewers(排污系统) and chemical waste from factories. If water pollution 6 throughout the years, people and other living things will suffer(遭受) from illnesses, diseases and even death. It is so important that we should 7 every small drop of water that we have. We should do everything we can 8 it as clean as possible. Dirty water is the world's biggest health risk and it can also 9 other living things in other ways.
Water pollution is one of the world's 10 forms of pollution. We should take action and protect the water on the earth.
( )1. A. nothing B. no one
C. none D. no
( )2. A. by B. with
C. of D. from
( )3. A. pollution B. polluting
C. polluted D. to pollute
( )4. A. but B. what's worse
C. more and more D. though
( )5. A. kind B. sort
C. type D. sorts
( )6. A. increase B. increases
C. has increased D. will increase
( )7. A. take care B. come out
C. care for D. look for
( )8. A. keep B. to keep
C. keeping D. kept
( )9. A. affect B. afford
C. effect D. effort
( )10. A. worst B. worse
C. better D. best
答案: 1. C 本句意为“没有生物是不需要水来保持存活的”。“none of...”意为“(三者或以上)没有一个……”,既能指人也可指物。
2. A
3. C 由上下文语境可知,从被污染的水获得的食物也是不安全的。
4. B what's worse意为“更为糟糕的是……”
5. D a lot of different sorts of water pollution意为“很多不同种类的水污染”。
6. B 本句为if引导的条件状语从句,主句为一般将来时,从句应用一般现在时,且主语为第三人称单数。
7. C care for意为“关注、关心”;take care意为“当心”;come out意为“开花;出版、发行”;look for意为“寻找”。
8. B
9. A 本句意为“污水是世界上最大的健康威胁,并且也会从其他方面损害生命”。
10. A
二、阅读理解。
Earth Day is an international event which people celebrate on April 22nd every year. Different events are held worldwide to show people's support for environmental protection. It was first celebrated in 1970, and is now coordinated (整合) globally by the Earth Day Network and celebrated in more than 192 countries each year.
When I celebrated Earth Day in Canada, my school organized massive(大型的) recycling projects. Students sorted garbage in the rubbish cans and threw the paper products into one container(容器) and plastics into another. After the event, we formed some habits, including shutting off all the lights before we left rooms and not throwing rubbish about.
But Earth Day is not just limited(限制) to doing what we have already done. Caring for the environment requires everybody's attention. For example, you can read an article or report about how to protect the environment to your parents or neighbors. You can call on a project to make something interesting by waste paper.
More importantly, every one of us should know that Earth Day is not just on April 22nd. Rome is not built in a day. To protect and improve our environment is an everyday need. So let's make every day Earth Day.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. When did Earth Day come into being?
A. On June 22nd, 1970.
B. Forty years ago.
C. On April 22nd, 1970.
D. Fifty years ago.
( )2. People ______ to celebrate Earth Day.
A. sing and dance
B. hold big meetings
C. give reports
D. hold different events
( )3. What did the writer do on Earth Day when he was in Canada?
A. He took part in massive recycling projects in his school.
B. He read articles about environmental protection to his parents and neighbors.
C. He made paper products, using the second - hand paper.
D. He shut off the lights before he left the classroom.
( )4. Which of the following statements is NOT true about Earth Day?
A. Earth Day is a worldwide event.
B. More than 192 countries celebrate Earth Day now.
C. The writer only celebrated Earth Day in Canada.
D. People should make every day Earth Day.
( )5. Which is the best title for the passage?
A. Earth Day
B. Every Day is Earth Day
C. How to Celebrate on Earth Day
D. Let's Make Every Day Earth Day
答案: 1. C 由文章的第一段可知,第一个地球日的时间是1970年4月22日。
2. D
3. A 由第二段第一句可知,作者参加了学校组织的大型物品回收活动。
4. C
5. A 整篇文章都在谈论“地球日”。
三、写作训练。
保护环境,从我做起。作为一名中学生,我们如何用实际行动来保护我们的校园环境呢?请写一篇发言稿,来呼吁大家更好地爱护我们的校园,保护周围的环境,做一个热爱环保的中学生。
要求:
1. 80个词左右(开头和结尾已经给出,不计入总词数)。
2. 语句通顺,语意连贯。
题型分析:这是一篇应用文,内容为呼吁大家保护环境。
行文思路:发言稿所用的时态应该为一般现在时。注意祈使句的使用。行文中注意层次和逻辑。
高分点拨:保护环境的措施或者建议最好分项给出,这样会使行文更加条理清晰。
佳作展示:
Fellow students,
As a member of our school, we should protect the environment as follows.__________
Try your best! The world will become more and more beautiful.
Thank you very much for your attention.
答案: 范文
Fellow students,
As a member of our school, we should protect the environment as follows.
First, save food and water in our school. Many students waste a lot of food when they have lunch. And some of us always forget to shut off the tap. Please don't take more than you can eat and remember to turn off the tap all the time.
Second, don't litter around. Litter makes our school look dirty. So please put it into the garbage can.
Third, don't make too much noise. We all need a quiet place to study and rest.
Try your best! The world will become more and more beautiful.
Thank you very much for your attention.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭