第129页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
二、阅读理解。
What will the future be like? Futurologists predict(预测) that the life in 2050 may be very different from today’s.
We will never find any channels on TV, because all the TV programs will be sent directly through the computer in 2050. We can enjoy the holograms(全息图) on TV, which are pictures with certain height, width(宽度) and length. We will be able to see, smell and touch what we see on TV.
All the cars on the road will be controlled by computers in 2050. The people only need to tell the cars where to go and then the cars will take them to the destinations. The cars will run faster with new fuels(燃料) which won’t produce any pollution. There won’t be traffic accidents, because the cars controlled by computers will obey the traffic rules strictly.
With the development of the medicine technology, many serious diseases today will be able to be cured and many blind and deaf people will see and hear again. Scientists will fully master how to control genes. They will change the genes of animals and people in order to decide how they look and how they behave.
We will see robots everywhere in 2050. People don’t need to pay salary(工资) for them, and they can work 24 hours without a break. People will get more time to rest and relax themselves.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. The meaning of the underlined word “Futurologists” is ______ in Chinese.
A. 科学家
B. 未来人
C. 未来学家
D. 社会学家
( )2. What’s the difference between today’s and 2050’s TV?
A. People can use a computer to turn off the TV in 2050.
B. TV programs will be sent by satellites in 2050.
C. More channels on TV can be chosen in 2050.
D. People can see, smell and touch the things they see on TV in 2050.
( )3. ______ won’t be needed for a car in 2050 according to the passage.
A. The computer
B. The driver
C. The road
D. The wheel
( )4. The looks and behaviors of animals and people is decided by ______.
A. medicine
B. diseases
C. genes
D. scientists
( )5. Which of the following is TRUE about 2050?
A. There will be more channels on TV.
B. The cars will make more pollution.
C. No patients will be found.
D. People can have more time to relax.
What will the future be like? Futurologists predict(预测) that the life in 2050 may be very different from today’s.
We will never find any channels on TV, because all the TV programs will be sent directly through the computer in 2050. We can enjoy the holograms(全息图) on TV, which are pictures with certain height, width(宽度) and length. We will be able to see, smell and touch what we see on TV.
All the cars on the road will be controlled by computers in 2050. The people only need to tell the cars where to go and then the cars will take them to the destinations. The cars will run faster with new fuels(燃料) which won’t produce any pollution. There won’t be traffic accidents, because the cars controlled by computers will obey the traffic rules strictly.
With the development of the medicine technology, many serious diseases today will be able to be cured and many blind and deaf people will see and hear again. Scientists will fully master how to control genes. They will change the genes of animals and people in order to decide how they look and how they behave.
We will see robots everywhere in 2050. People don’t need to pay salary(工资) for them, and they can work 24 hours without a break. People will get more time to rest and relax themselves.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. The meaning of the underlined word “Futurologists” is ______ in Chinese.
A. 科学家
B. 未来人
C. 未来学家
D. 社会学家
( )2. What’s the difference between today’s and 2050’s TV?
A. People can use a computer to turn off the TV in 2050.
B. TV programs will be sent by satellites in 2050.
C. More channels on TV can be chosen in 2050.
D. People can see, smell and touch the things they see on TV in 2050.
( )3. ______ won’t be needed for a car in 2050 according to the passage.
A. The computer
B. The driver
C. The road
D. The wheel
( )4. The looks and behaviors of animals and people is decided by ______.
A. medicine
B. diseases
C. genes
D. scientists
( )5. Which of the following is TRUE about 2050?
A. There will be more channels on TV.
B. The cars will make more pollution.
C. No patients will be found.
D. People can have more time to relax.
答案:
1. C
2. D 由第二段最后一句话“We will be able to see, smell and touch what we see on TV.”可知,选D。
3. B 由第三段可知,在2050年汽车将全部由电脑控制,所以司机将不再被需要。
4. C 由第四段最后一句“They will change the genes of animals and people in order to decide how they look and how they behave”可知,人和动物的外貌和行为是由基因决定的。
5. D
2. D 由第二段最后一句话“We will be able to see, smell and touch what we see on TV.”可知,选D。
3. B 由第三段可知,在2050年汽车将全部由电脑控制,所以司机将不再被需要。
4. C 由第四段最后一句“They will change the genes of animals and people in order to decide how they look and how they behave”可知,人和动物的外貌和行为是由基因决定的。
5. D
查看更多完整答案,请扫码查看