2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版》

第56页
People use cows to drive their vehicles, which is a traditional Indian sight. However, India’s cows are not very lovely.
In India, there are nearly 485 million animals, and half of them are cows. Cows produce a great number of CH₄—a greenhouse gas, and it causes 20 times more heat than CO₂. But can Indians kill cows to solve the problem? Certainly not. As the world’s largest producer of milk, India will still have to increase the dairy production(乳制品) to keep up with its growing population. So cows play an important role in people’s life.
Scientists are designing diets to help cows eat better. In this way, they will make unpleasant gas less. But most Indian farmers can only afford poor food for their cows. So many farmers add herbs(草药) to the food now. The herbs are cheap and they can produce less CH₄. And the cows don’t seem to mind the taste.
Besides, quite a few projects are going on. One of them is biogas production — cows’ waste is used as energy in kitchens and vehicles. It helps stop global warming(全球变暖).
根据短文内容,选择最佳答案。
(  )1. In Indian, the cows    .
A. are lovely
B. are easy to feed
C. are very important
D. are not kind
(  )2.     causes more heat than CO₂ according to the passage.
A. O₂ B. H₂
C. CH₄ D. C₂
(  )3. The underlined word “biogas” means     in Chinese.
A. 气体 B. 生物气体
C. 氧气 D. 能量
(  )4. Which of the following is TRUE?
A. India will stop feeding cows.
B. The number of India’s cows is getting smaller and smaller.
C. Indians will buy good food for cows.
D. Cows’ waste is used as energy in kitchens and vehicles in India.
(  )5. The passage is mainly about    .
A. population
B. global warming
C. cows’ waste gas
D. healthy diets
答案: 1. C 从第二段最后一句可知,奶牛在印度是很重要的。2. C 3. B 4. D 从最后一段可知,牛粪被用来做燃料。5. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭