第127页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
二、阅读理解。
Our sun is a star. Like all stars, it is a mass of(一大团) very hot gases. The sun’s energy doesn’t come from burning fuel(燃料). The sun’s energy comes from its nuclear fusion(核聚变).
How big is the sun? Its diameter(直径), the distance across its center, is quite huge. That’s more than one hundred times the diameter of the Earth. The sun’s volume is more than a million times the volume of the Earth. Another way to say this is that the sun could hold one million Earths inside(在……内) it.
The sun has different layers(层) of gases. Each layer mixes into the next, like the layers of Earth’s atmosphere(大气). Most of the sun’s mass is in its center. It is also very hot. Almost all fusion takes place in the center.
The sun creates energy in the form of heat and light. Even though the sun is a ball of gases, it is made up of several layers. The main layers are the center. There are also other layers. The sun produces huge energy. Its energy mainly comes from its center. The sun is the source of most of the energy on the earth. Without the sun, there will be no living things on the earth, including human beings.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. What are the gases of the sun like?
A. Burning.
B. Very hot.
C. Very bright.
D. All of the above.
( )2. The sun’s energy comes from ______.
A. nuclear fusion
B. burning fuels
C. X - rays
D. layers of gases
( )3. The diameter of the earth is about 6,300 kilometers. How about that of the sun?
A. About 6,300 kilometers.
B. About 63,000 kilometers.
C. About 630,000 kilometers.
D. About 6,300,000 kilometers.
( )4. What’s the meaning of the underlined word “volume” according to the passage?
A. 形状
B. 广度
C. 面积
D. 体积
( )5. What are the last two paragraphs about?
A. The sun has many layers.
B. Where the sun energy is from.
C. How the sun energy is made.
D. The sun is the source of the energy on Earth.
Our sun is a star. Like all stars, it is a mass of(一大团) very hot gases. The sun’s energy doesn’t come from burning fuel(燃料). The sun’s energy comes from its nuclear fusion(核聚变).
How big is the sun? Its diameter(直径), the distance across its center, is quite huge. That’s more than one hundred times the diameter of the Earth. The sun’s volume is more than a million times the volume of the Earth. Another way to say this is that the sun could hold one million Earths inside(在……内) it.
The sun has different layers(层) of gases. Each layer mixes into the next, like the layers of Earth’s atmosphere(大气). Most of the sun’s mass is in its center. It is also very hot. Almost all fusion takes place in the center.
The sun creates energy in the form of heat and light. Even though the sun is a ball of gases, it is made up of several layers. The main layers are the center. There are also other layers. The sun produces huge energy. Its energy mainly comes from its center. The sun is the source of most of the energy on the earth. Without the sun, there will be no living things on the earth, including human beings.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. What are the gases of the sun like?
A. Burning.
B. Very hot.
C. Very bright.
D. All of the above.
( )2. The sun’s energy comes from ______.
A. nuclear fusion
B. burning fuels
C. X - rays
D. layers of gases
( )3. The diameter of the earth is about 6,300 kilometers. How about that of the sun?
A. About 6,300 kilometers.
B. About 63,000 kilometers.
C. About 630,000 kilometers.
D. About 6,300,000 kilometers.
( )4. What’s the meaning of the underlined word “volume” according to the passage?
A. 形状
B. 广度
C. 面积
D. 体积
( )5. What are the last two paragraphs about?
A. The sun has many layers.
B. Where the sun energy is from.
C. How the sun energy is made.
D. The sun is the source of the energy on Earth.
答案:
1. B 由第一段第二句可知,太阳是一大团炙热的气体。
2. A 由第一段最后一句可知,太阳的能量来自自身的核聚变。
3. C 由第二段第三句可知,太阳的直径是地球直径的一百多倍。
4. D 由下一句“Another way to say...”可推断,volume意为“体积”。
5. B 最后两段主要讲述太阳能量来自哪儿。
2. A 由第一段最后一句可知,太阳的能量来自自身的核聚变。
3. C 由第二段第三句可知,太阳的直径是地球直径的一百多倍。
4. D 由下一句“Another way to say...”可推断,volume意为“体积”。
5. B 最后两段主要讲述太阳能量来自哪儿。
三、阅读表达。
The planet Jupiter(木星), named after the king of the Roman gods, is the fifth planet out from the Sun. Jupiter is two and a half times as large as all the other planets in the solar system combined. It is made mainly of gases and so is known as a “gas giant”.
Jupiter is one of five planets that can be seen by eyes from the Earth. It is the second brightest planet in the solar system. Jupiter has the shortest day of all the planets. It takes the planet every 9 hours and 55 minutes to turn on its axis(轴) once. Jupiter goes around the Sun once every 11.8 Earth years.
Jupiter has special cloud features. The high atmosphere(大气) of Jupiter is divided into cloud belts and zones. The Great Red Spot is a huge storm on Jupiter. Jupiter’s atmosphere is special because it is the solar system’s largest atmosphere. It is mostly made up of hydrogen(氢气) and helium(氦气). It would be impossible for humans to breathe in the air. So, if you are thinking of traveling to this planet to do some research, you would have to wear a breathing suit.
根据短文内容,回答下列问题。
1. How long does it take Jupiter to turn around its axis once?
________________________
2. Why is Jupiter known as a “gas giant”?
________________________
3. If you want to visit the Jupiter, what should you wear?
________________________
4. What’s the main idea of paragraph 3?
________________________
5. What’s the Chinese meaning of the underlined sentence?
________________________
The planet Jupiter(木星), named after the king of the Roman gods, is the fifth planet out from the Sun. Jupiter is two and a half times as large as all the other planets in the solar system combined. It is made mainly of gases and so is known as a “gas giant”.
Jupiter is one of five planets that can be seen by eyes from the Earth. It is the second brightest planet in the solar system. Jupiter has the shortest day of all the planets. It takes the planet every 9 hours and 55 minutes to turn on its axis(轴) once. Jupiter goes around the Sun once every 11.8 Earth years.
Jupiter has special cloud features. The high atmosphere(大气) of Jupiter is divided into cloud belts and zones. The Great Red Spot is a huge storm on Jupiter. Jupiter’s atmosphere is special because it is the solar system’s largest atmosphere. It is mostly made up of hydrogen(氢气) and helium(氦气). It would be impossible for humans to breathe in the air. So, if you are thinking of traveling to this planet to do some research, you would have to wear a breathing suit.
根据短文内容,回答下列问题。
1. How long does it take Jupiter to turn around its axis once?
________________________
2. Why is Jupiter known as a “gas giant”?
________________________
3. If you want to visit the Jupiter, what should you wear?
________________________
4. What’s the main idea of paragraph 3?
________________________
5. What’s the Chinese meaning of the underlined sentence?
________________________
答案:
1. It takes Jupiter 9 hours and 55 minutes.
2. Because it's made mainly of gases.
3. I should wear a breathing suit.
4. Jupiter has special cloud features.
5. 对人类而言,在木星上呼吸空气是不可能的。
2. Because it's made mainly of gases.
3. I should wear a breathing suit.
4. Jupiter has special cloud features.
5. 对人类而言,在木星上呼吸空气是不可能的。
查看更多完整答案,请扫码查看