第137页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
( ) 4. Now scientists use ______ technology to control the satellites when they are sent into space.
A. topic
B. magic
C. electronic
D. histrionic
A. topic
B. magic
C. electronic
D. histrionic
答案:
4.C use electronic technology意为“使用电子设备”。
( ) 5. —I’m coughing these days.
—I strongly advise you ______ smoking. It does great harm to your health.
A. to give up
B. giving up
C. to take up
D. taking up
—I strongly advise you ______ smoking. It does great harm to your health.
A. to give up
B. giving up
C. to take up
D. taking up
答案:
5.A advise sb.to do sth.意为“建议某人做某事”;give up意为“放弃",符合语境。
三、完成句子。(每空不超过四个词)
1. 我对泰国风俗知之甚少。(know)
I ____________ the customs in Thailand.
2. 如果他建议你这个周末开会,你怎么做?(advise)
If he ____________ have a meeting this weekend, what will you do?
3. 我们目前必须下定决心解决这个问题。(mind)
We must ____________ to solve the problem now.
4. 早上,安吉拉向老师解释了迟到的原因。(explain)
Angela ____________ the teacher why she was late for school in the morning.
5. 往火里添些木柴好吗?否则火就要熄灭了。(add)
Would you mind ______ some wood ______ the fire? Or it will go out.
1. 我对泰国风俗知之甚少。(know)
I ____________ the customs in Thailand.
2. 如果他建议你这个周末开会,你怎么做?(advise)
If he ____________ have a meeting this weekend, what will you do?
3. 我们目前必须下定决心解决这个问题。(mind)
We must ____________ to solve the problem now.
4. 早上,安吉拉向老师解释了迟到的原因。(explain)
Angela ____________ the teacher why she was late for school in the morning.
5. 往火里添些木柴好吗?否则火就要熄灭了。(add)
Would you mind ______ some wood ______ the fire? Or it will go out.
答案:
1.know(so)little about
2.advises you to
3.make up our mind
4.explained to
5.adding;to
2.advises you to
3.make up our mind
4.explained to
5.adding;to
( ) 1. —All shops and factories in the city are open ______ today.
—Yes, our government solved all the problems though it was a snow disaster.
A. properly
B. normally
C. hardly
D. nearly
—Yes, our government solved all the problems though it was a snow disaster.
A. properly
B. normally
C. hardly
D. nearly
答案:
1.B normally意为“正常地”。
( ) 2. —Look at the boy in the middle of the square, he is crying and rolling on the ground.
—We call the children ______ are very rude “xionghaizi”.
A. which
B. when
C. who
D. whom
—We call the children ______ are very rude “xionghaizi”.
A. which
B. when
C. who
D. whom
答案:
2.C
( ) 3. —How shall we spend this weekend?
—It’s snowing heavily outside. We can skate instead of ______ football.
A. play
B. to play
C. playing
D. played
—It’s snowing heavily outside. We can skate instead of ______ football.
A. play
B. to play
C. playing
D. played
答案:
3.C “instead of+n./pron./doing...”意为“代替……;而不是……”。
( ) 4. We Chinese get ready for the Spring Festival. ______ decorating our houses, we also make delicious food and wear new clothes.
A. Besides
B. Except
C. But
D. Except for
A. Besides
B. Except
C. But
D. Except for
答案:
4.A besides意为“除了……之外还有”。
( ) 5. There is no ______ that China will take the leading position in information technology.
A. mark
B. doubt
C. answer
D. question
A. mark
B. doubt
C. answer
D. question
答案:
5.B There is no doubt意为“毫无疑问”。
二、阅读理解。
Computer technology has become a major part of people’s lives. This technology has its own special words. One example is the word “mouse”. A computer mouse is not a small animal that lives in buildings and open fields. It is a small device that you move around on a flat surface in front of a computer. The mouse moves the pointer or cursor (光标) on the computer screen.
Using a computer takes some training. People who are experts are sometimes called hackers. A hacker is usually a person who writes software programs in a special computer language. But the word “hacker ” is also used to describe a person who tries to steal information from computer systems.
Another well known computer word is Google. It is the name of a popular “search engine” for the internet. People use the search engine to find information about almost any subject on the internet. When you “Google” a subject, you can get a large amount of information about it. Some people like to Google their friends or themselves to see how many times their names appear on the internet.
If you Google someone, you might find that person’s name on a blog. A blog is the shortened name for a Web log. A blog is a personal Web page. It may contain stories, comments(评论), pictures and links to other Web sites. Some people add information to their blogs every day. People who have blogs are called bloggers.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. ______ moves the pointer or cursor on the computer screen.
A. Mouse B. Google C. Blog D. Web
( )2. We use “______” to describe a person who tries to steal information from computer systems.
A. expert B. hacker C. mouse D. blog
( )3. How many special computer words are mentioned in the passage?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
( )4. What does the underlined word “contain” mean?
A. begin B. develop C. reach D. include
( )5. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. A computer mouse is a small animal living in buildings and open fields.
B. People use hacker to find information about on the internet.
C. Google is the name of a popular “search engine” for the internet.
D. A blog is a public Web page.
Computer technology has become a major part of people’s lives. This technology has its own special words. One example is the word “mouse”. A computer mouse is not a small animal that lives in buildings and open fields. It is a small device that you move around on a flat surface in front of a computer. The mouse moves the pointer or cursor (光标) on the computer screen.
Using a computer takes some training. People who are experts are sometimes called hackers. A hacker is usually a person who writes software programs in a special computer language. But the word “hacker ” is also used to describe a person who tries to steal information from computer systems.
Another well known computer word is Google. It is the name of a popular “search engine” for the internet. People use the search engine to find information about almost any subject on the internet. When you “Google” a subject, you can get a large amount of information about it. Some people like to Google their friends or themselves to see how many times their names appear on the internet.
If you Google someone, you might find that person’s name on a blog. A blog is the shortened name for a Web log. A blog is a personal Web page. It may contain stories, comments(评论), pictures and links to other Web sites. Some people add information to their blogs every day. People who have blogs are called bloggers.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. ______ moves the pointer or cursor on the computer screen.
A. Mouse B. Google C. Blog D. Web
( )2. We use “______” to describe a person who tries to steal information from computer systems.
A. expert B. hacker C. mouse D. blog
( )3. How many special computer words are mentioned in the passage?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
( )4. What does the underlined word “contain” mean?
A. begin B. develop C. reach D. include
( )5. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. A computer mouse is a small animal living in buildings and open fields.
B. People use hacker to find information about on the internet.
C. Google is the name of a popular “search engine” for the internet.
D. A blog is a public Web page.
答案:
1.A 由第一段最后一句可知,A项正确。
2.B 由第二段可知,B项正确。
3.C 文中共谈及了mouse、hacker、google和blog四个特别的电脑用词。
4.D
5.C 由本文第三段第一句可知C项陈述是正确的。mouse在文中是鼠标,是电脑的一个小设备,排除A;hacker是指那些电脑高手,并不是软件或者工具,故排除B;由“A blog is a personal web page.”可知,D是错误的。
2.B 由第二段可知,B项正确。
3.C 文中共谈及了mouse、hacker、google和blog四个特别的电脑用词。
4.D
5.C 由本文第三段第一句可知C项陈述是正确的。mouse在文中是鼠标,是电脑的一个小设备,排除A;hacker是指那些电脑高手,并不是软件或者工具,故排除B;由“A blog is a personal web page.”可知,D是错误的。
查看更多完整答案,请扫码查看