第13页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
( )1. ____ the musicians and their music, I have found new meaning in my own music.
A. Thanks for B. Thanks to
C. Because D. Except for
A. Thanks for B. Thanks to
C. Because D. Except for
答案:
1.B thanks to意为“多亏了”,可接人;thanks for意为“感谢”,后接事物。
( )2. What we want to say is that the government should ____ the air pollution.
A. take measure to stopping
B. take measure to stop
C. take measures to stopping
D. take measures to stop
A. take measure to stopping
B. take measure to stop
C. take measures to stopping
D. take measures to stop
答案:
2.D take measures to do sth.意为“采取措施做某事”。
( )3. In order to save more money, the boss used ____ people and ____ time to finish the work.
A. fewer; less B. less; fewer
C. few; little D. little; few
A. fewer; less B. less; fewer
C. few; little D. little; few
答案:
3.A 更少的人和更少的时间。few修饰可数名词复数。less修饰不可数名词。
( )4. —Tom is planning to find a new job.
—Why? I heard he worked well ____ dealing with computer problems.
A. in B. on C. for D. with
—Why? I heard he worked well ____ dealing with computer problems.
A. in B. on C. for D. with
答案:
4.A work well in为固定短语,意为“在……方面行之有效/做得好”。
( )5. —So far, how long ____ you ____ in China, Mr. Brown?
—More than three years.
A. do; live B. did; live
C. will; live D. have; lived
—More than three years.
A. do; live B. did; live
C. will; live D. have; lived
答案:
5.D so far意为“到目前为止”,常用于现在完成时,表示行为始于过去并持续到现在。
二、阅读理解。
After the world population increased about 300% over the 20th century, population growth has slowed clearly. The fastest world population growth rate(比率) had already reached in the late 1960s, and it has been falling since then. While the world population increased by 2% every year in the late 1960s, it has now slowed to an increase of just about 1%.
There are three basic reasons of global population growth: dead rate, birth rate and population momentum(趋势). The falling dead rate and the increasing birth rate have led to an increase in the world’s population. The falling momentum of birth rates, or in other words, the decrease in the number of children per woman, reduces population growth. The global birth rate was 5 children per woman until the end of the 1960s and has halved since then.
The UN projections(预测) for the global population growth rates, which have been produced since the 1950s, have a good record in projecting the size of the global population.
Population growth without limit(限制) is not a good thing. So some countries have made policies to control the population. It is said that the population will stop increasing in 2050.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. The fastest world population growth rate has been falling since ____.
A. the 21st century
B. the late 1960s
C. the 1950s
D. the end of the 20th century
( )2. There are three basic reasons of global population growth except ____.
A. dead rate
B. birth rate
C. population momentum
D. growth rate
( )3. What does the underlined word “halved” mean in Chinese?
A. 均分 B. 减半
C. 平均 D. 半截
( )4. The UN projections for the global population growth rates ____.
A. stopped after the 20th century
B. has increased since the late 1960s
C. has stopped since the end of the 1960s
D. has a good record since the 1950s
( )5. What’s the best title for this article?
A. Future Population Growth
B. The Largest World Population
C. The Increasing Population
D. The Falling Momentum of Birth Rates
After the world population increased about 300% over the 20th century, population growth has slowed clearly. The fastest world population growth rate(比率) had already reached in the late 1960s, and it has been falling since then. While the world population increased by 2% every year in the late 1960s, it has now slowed to an increase of just about 1%.
There are three basic reasons of global population growth: dead rate, birth rate and population momentum(趋势). The falling dead rate and the increasing birth rate have led to an increase in the world’s population. The falling momentum of birth rates, or in other words, the decrease in the number of children per woman, reduces population growth. The global birth rate was 5 children per woman until the end of the 1960s and has halved since then.
The UN projections(预测) for the global population growth rates, which have been produced since the 1950s, have a good record in projecting the size of the global population.
Population growth without limit(限制) is not a good thing. So some countries have made policies to control the population. It is said that the population will stop increasing in 2050.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. The fastest world population growth rate has been falling since ____.
A. the 21st century
B. the late 1960s
C. the 1950s
D. the end of the 20th century
( )2. There are three basic reasons of global population growth except ____.
A. dead rate
B. birth rate
C. population momentum
D. growth rate
( )3. What does the underlined word “halved” mean in Chinese?
A. 均分 B. 减半
C. 平均 D. 半截
( )4. The UN projections for the global population growth rates ____.
A. stopped after the 20th century
B. has increased since the late 1960s
C. has stopped since the end of the 1960s
D. has a good record since the 1950s
( )5. What’s the best title for this article?
A. Future Population Growth
B. The Largest World Population
C. The Increasing Population
D. The Falling Momentum of Birth Rates
答案:
1.B 根据第一段第二句可知,世界人口增长率在20世纪60年代末达到最高,并且它自那时起一直在下降。2.D 根据第二段第一句话可知,全球人口增长的三大基本原因是:死亡率、出生率和人口趋势。故选D项。3.B 4.D 根据倒数第二段可知,联合国预测全球人口增长率自20世纪50年代以来一直都有很好的记录。5.A
查看更多完整答案,请扫码查看