第63页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
一、阅读理解。
The earth has warmed by about half a degree (0.5℃) over the last 100 years. It could be getting warmer on its own, but many scientists think that people are making the earth warmer by making a greenhouse effect. The greenhouse effect is important. Without it, the earth would not be warm enough for us to live on. But just a little warmer than it is now could cause problems for humans, plants and animals.
Many of the things we do every day can change the earth’s temperature. We send greenhouse gases into the air when we watch TV, turn on lights, dry hair, play video games, wash or dry our clothes or drive cars. The rubbish (waste) from factories and homes also produces greenhouse gases.
Even a small change in temperature can affect our weather. This can cause changes in sea levels, the air, flooding and our fresh water.
The change in the temperature can also cause changes in the living places for animals and plants, endangering many animals.
Global warming(全球变暖) is a big problem, and every little bit we do can help it. We can save electricity. We can save energy in other ways such as taking buses or walking rather than driving cars. We can recycle to reduce the rubbish and save natural resources such as trees, oil and metals. We can buy products that don't do harm to the environment and we can turn to solar energy. Remember the little bit that we do will bring a better world.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. Without the greenhouse effect, we would ______.
A. not be able to live
B. be safer
C. have a cleaner earth
D. have a better world
( )2. Which of the following doesn’t send greenhouse gases into the air?
A. Turning on a light.
B. Walking to school.
C. Driving a car.
D. Watching TV.
( )3. The writer gives us advice on how to save energy in paragraph ______.
A. 2 B. 3 C. 4 D. 5
( )4. Global warming is a big problem but ______.
A. we can’t do anything to help
B. we don’t need to do anything
C. we can do something to help
D. we can do something to stop it
( )5. In this passage, the writer mainly tries to make the readers realize ______.
A. the earth could be getting warmer by itself
B. the earth is getting warmer in 100 years
C. the greenhouse effect is important
D. humans are making the earth warmer
The earth has warmed by about half a degree (0.5℃) over the last 100 years. It could be getting warmer on its own, but many scientists think that people are making the earth warmer by making a greenhouse effect. The greenhouse effect is important. Without it, the earth would not be warm enough for us to live on. But just a little warmer than it is now could cause problems for humans, plants and animals.
Many of the things we do every day can change the earth’s temperature. We send greenhouse gases into the air when we watch TV, turn on lights, dry hair, play video games, wash or dry our clothes or drive cars. The rubbish (waste) from factories and homes also produces greenhouse gases.
Even a small change in temperature can affect our weather. This can cause changes in sea levels, the air, flooding and our fresh water.
The change in the temperature can also cause changes in the living places for animals and plants, endangering many animals.
Global warming(全球变暖) is a big problem, and every little bit we do can help it. We can save electricity. We can save energy in other ways such as taking buses or walking rather than driving cars. We can recycle to reduce the rubbish and save natural resources such as trees, oil and metals. We can buy products that don't do harm to the environment and we can turn to solar energy. Remember the little bit that we do will bring a better world.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. Without the greenhouse effect, we would ______.
A. not be able to live
B. be safer
C. have a cleaner earth
D. have a better world
( )2. Which of the following doesn’t send greenhouse gases into the air?
A. Turning on a light.
B. Walking to school.
C. Driving a car.
D. Watching TV.
( )3. The writer gives us advice on how to save energy in paragraph ______.
A. 2 B. 3 C. 4 D. 5
( )4. Global warming is a big problem but ______.
A. we can’t do anything to help
B. we don’t need to do anything
C. we can do something to help
D. we can do something to stop it
( )5. In this passage, the writer mainly tries to make the readers realize ______.
A. the earth could be getting warmer by itself
B. the earth is getting warmer in 100 years
C. the greenhouse effect is important
D. humans are making the earth warmer
答案:
1. A 由第一段第三、四句可知,没有温室效应,地球就不足够温暖,人类就不能生存。2. B 3. D 由第五段内容可知,文章在提出问题之后,阐述了解决问题的方法。4. C 全球变暖是一个大问题,我们不能让全球变暖停止,但我们可以做一些事情来改善这种状况。5. D 综合全文可知,作者力图使读者意识到人类使地球变暖,呼吁人们爱护环境。
查看更多完整答案,请扫码查看