2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版》

第121页
三、阅读理解。
Have you had an imagination that you can have a delicious meal when you get home from busy work? It sounds like a dream, but it will be realized soon.

British scientists developed a robot chef (厨师). It was sold in 2018. The price is around £10,000. According to its creators, it can make almost anything you like to eat, whether it is a simple home - cooked supper, or a great dinner designed by a world - class chef. A lot of people want to go to Michelin - starred (米其林星级) restaurants, but they are quite expensive and maybe quite far from the home. This is a chance for people to enjoy very good food, and for a reasonable price.

Users are able to “order” dinner on their way home, or breakfast when they wake up by using an APP on their smart phones. It can design recipes (食谱) depending on the ingredients (材料) they have in their kitchens. They will also be able to choose dishes according to the nutrition (营养) they need. And just in case, the robot chef has a special equipment if there’s a fire.

根据短文内容,选择最佳答案。
(  )1. If you want to own the robot chef, when can’t you buy it?
A. 2017.
B. 2018.
C. 2019.
D. 2020.
(  )2. The robot chef can make not only a simple meal, but also ______.
A. a kitchen
B. a great dinner
C. a kind of fruit
D. a Michelin - starred restaurant
(  )3. What’s the meaning of the underlined word “reasonable”?
A. 荒唐的
B. 昂贵的
C. 稀有的
D. 合理的
(  )4. Users can “order” dinner by the ______.
A. ingredient
B. recipe
C. smartphone
D. robot
(  )5. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. It costs 10,000 pounds to buy a robot chef.
B. Michelin - starred restaurants are very expensive.
C. The robot chef is so smart that it can cook based on your situation.
D. The robot chef can help you buy some ingredients you need.
答案: 1. A 由第二段第二句可知,这个机器人厨师在2018年开始出售。
2. B 由第二段第四句可知,机器人厨师不仅可以做出家常饭,还可以做出顶级大餐。
3. D
4. C 由第三段第一句可知,用户可以在回家路上或者早上醒来的时候通过智能手机的应用软件来“订餐”。
5. D 由第三段第二句可知,机器人厨师可以根据你需要的营养来选择菜肴,并不是帮助用户买原料。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭