2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年仁爱英语同步练习册九年级全一册仁爱版》

第43页
一、阅读理解。
We can see many of the changes on our planet. But some of our efforts are almost invisible(看不见). Soil pollution is a good example. The Solution to Soil Pollution action for World Soil Day 2018 is to make people know clearly and call on people to stop soil pollution.
One third of our global soils have already degraded(退化). Soil pollution can be invisible and seems far away, but it has affected everyone and everywhere. With a growing population expected to reach nine billion
by 2050, soil pollution is a worldwide problem which degrades our soils, harms the food we eat, the water we drink and the air we breathe.
Most of the pollutants(污染物)come from human activities, such as farming practices,industrial activities and mining, the city waste and other non-environmental friendly practices.As technology developing, scientists are able to tell the pollutants that can't be found before,but at the same time these technological improvements lead to new pollutants coming into the environment. In the Agenda 2030, the Sustainable Development Goals(可持续发展目标) have purposes and they praise direct consideration of soil resources, especially soil pollution and degradation in relation to food safe.
It is time to face the fact. Soil pollution requires us to join forces and take action.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. Sometimes we can't see the pollution effects, such as ______ in the passage.
A. soil pollution B. noise pollution C. water pollution D. air pollution
( )2. ______ of our global soils have already degraded (退化).
A. Half B. One quarter C. One third D. Two thirds
( )3. With the population growing, the number of it will be ______ billion by 2050.
A. 7 B. 6 C. 8 D. 9
( )4. What does the underlined phrase “in relation to” mean in Chinese?
A. 有关 B. 相对 C. 链接 D. 热点
( )5. Which of the following sentences is TRUE?
A. Scientists aren't able to tell the pollutants that can't be found before.
B. We should face the fact and take part in stopping soil pollution.
C. Yet we shouldn't risk losing more because of this hidden danger.
D. Soil pollution is only a China's problem.
答案: 1.A 2.C 3.D 4.A
5.B 根据文章最后一段可知,B项正确。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭