第117页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
三、阅读理解。
What invention couldn't you live without?
A few years ago, a survey asked adults(成人) and teenagers to choose which of five things they “couldn't live without”. The choices were the microwave oven(微波炉), cell phone, personal computer, car, and toothbrush(牙刷). Believe it or not, the toothbrush got the first place. Nearly half the adults and one - third of the teenagers said they could not live without a toothbrush.
I guess when you think about ways people cleaned their teeth before toothbrushes were invented, you might not want to live without your toothbrush, either. Would you want to chew(咀嚼) on a stick or bird feather(羽毛)? How about cleaning your teeth with a stick and salt?
We can thank William Addis for the first mass - produced toothbrushes. Addis took a bone and made small holes in it. He tied some bristles(刷子毛) together and put them into the holes he had made in the bone. He began selling these around the year 1780 in England. Soon he became a rich man.
Over 150 years went by before American really picked up the brushing habit. In World War Ⅱ, soldiers had been taught to brush their teeth every day. They brought the habit home with them. That's good news for our teeth!
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. What's the invention you couldn't live without according to the passage?
A. Television. B. Cell phone.
C. Bike. D. Cup.
( )2. Which of these didn't people use to clean their teeth before toothbrushes were invented?
A. The bone. B. The stick.
C. The salt. D. The feather.
( )3. What does the underlined word “mass - produced” mean?
A. Made a collection of many things.
B. Made a large number of things.
C. Made a new part for machines.
D. Made a kind of something without any shape.
( )4. What caused William Addis to become rich?
A. Americans really picked up the brushing habit.
B. Soldiers learned to brush their teeth every day.
C. People said they could not live without a toothbrush.
D. He sold many toothbrushes.
( )5. What does the passage tell us?
A. Who invented toothbrushes.
B. Who invented cell phones.
C. When toothbrushes were invented.
D. When cell phones were made.
What invention couldn't you live without?
A few years ago, a survey asked adults(成人) and teenagers to choose which of five things they “couldn't live without”. The choices were the microwave oven(微波炉), cell phone, personal computer, car, and toothbrush(牙刷). Believe it or not, the toothbrush got the first place. Nearly half the adults and one - third of the teenagers said they could not live without a toothbrush.
I guess when you think about ways people cleaned their teeth before toothbrushes were invented, you might not want to live without your toothbrush, either. Would you want to chew(咀嚼) on a stick or bird feather(羽毛)? How about cleaning your teeth with a stick and salt?
We can thank William Addis for the first mass - produced toothbrushes. Addis took a bone and made small holes in it. He tied some bristles(刷子毛) together and put them into the holes he had made in the bone. He began selling these around the year 1780 in England. Soon he became a rich man.
Over 150 years went by before American really picked up the brushing habit. In World War Ⅱ, soldiers had been taught to brush their teeth every day. They brought the habit home with them. That's good news for our teeth!
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. What's the invention you couldn't live without according to the passage?
A. Television. B. Cell phone.
C. Bike. D. Cup.
( )2. Which of these didn't people use to clean their teeth before toothbrushes were invented?
A. The bone. B. The stick.
C. The salt. D. The feather.
( )3. What does the underlined word “mass - produced” mean?
A. Made a collection of many things.
B. Made a large number of things.
C. Made a new part for machines.
D. Made a kind of something without any shape.
( )4. What caused William Addis to become rich?
A. Americans really picked up the brushing habit.
B. Soldiers learned to brush their teeth every day.
C. People said they could not live without a toothbrush.
D. He sold many toothbrushes.
( )5. What does the passage tell us?
A. Who invented toothbrushes.
B. Who invented cell phones.
C. When toothbrushes were invented.
D. When cell phones were made.
答案:
1. B 由第一段第三句可知,根据调查微波炉、手机、电脑、汽车和牙刷是人们认为在生活中不可缺少的五件物品。
2. A 根据第二段最后两句可知,在牙刷被发明之前人们用树棍、盐或羽毛清洁牙齿。
3. B 由前半句“我们应该感谢William Addis”可推断mass - produced意为“批量生产”。
4. D 由第三段最后两句可知,William Addis变得富有是因为他卖了大量的牙刷。
5. A 综合全文可知,本文讲述了William Addis发明了牙刷并将牙刷批量生产,从而变得富有的故事。
2. A 根据第二段最后两句可知,在牙刷被发明之前人们用树棍、盐或羽毛清洁牙齿。
3. B 由前半句“我们应该感谢William Addis”可推断mass - produced意为“批量生产”。
4. D 由第三段最后两句可知,William Addis变得富有是因为他卖了大量的牙刷。
5. A 综合全文可知,本文讲述了William Addis发明了牙刷并将牙刷批量生产,从而变得富有的故事。
查看更多完整答案,请扫码查看