2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版》

A
语篇类型:记叙文
主题:重返家乡
词数:325
难度:中
建议用时:7分钟
[山东临沂2025高一期中]Last summer, I went on a trip back to my home town, a place that had long been calling me back with its rich history and traditions.
Upon arrival, I made a beeline for the ancient town square. In the heart of it stood the splendid town hall which was built in the 16th century with hundred years' history. Centuries had left their mark on the structure's stone walls. As I entered, the dimly lit inside was filled with pictures of former mayors and local famous persons. Their serious looks seemed to tell stories about the town's past, making me feel an instant connection to those who had shaped the community.
The yearly harvest festival was approaching, and the town was full of activity. I eagerly joined my old friends and neighbours in preparing for it. We decorated the streets with colourful streamers and carefully arranged the rich produce from local farms. The festival was an energetic celebration. On the day, the streets were alive with people in traditional clothes. There were stands offering handmade things. The smell of local foods, like delicious apple pies made from local apples, filled the air. Folk dances and music performances added to the festive atmosphere. I was soon pulled into the dancing, my first awkwardness giving way to pure enjoyment.
Another highlight was the old mill (磨坊) on the outskirts. Operating for over 200 years, it was crucial in feeding the community by grinding grains. The miller, a kind - faced elderly man, showed me round, explaining the inner workings of the water - powered machinery. His stories about how the mill had sustained the town during difficult times painted a vivid picture of its importance in the town's history.
As my trip came to an end, I left with a heart full of cherished memories. The history and traditions of my home town were not relics of the past but living parts of the present, firmly grounding me in my roots.
1. Why did the author visit the town hall upon arriving at his home town?
A. It was of great historical significance.
B. It was newly decorated with pictures.
C. A special exhibition was held there.
D. His friends were waiting for him there.
2. What can we know about the harvest festival?
A. It is mainly to promote local handmade things.
B. People eagerly focus on the delicious food during it.
C. It combines activities related to the town's heritage.
D. Tourists from all over the world come to celebrate it.
3. What role did the old mill play in the town's history?
A. The cultural centre of the town.
B. The key place to feed the town.
C. The origin of the town's traditions.
D. The vivid description of the town.
4. What is the main purpose of the author writing this passage?
A. To describe the development of his home town.
B. To introduce his home town's beautiful scenery.
C. To recall his childhood memories in his home town.
D. To show love for his home town's history and traditions.
答案:
【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者重返家乡的所见所感,通过参观古老的市政厅、参加丰收节和探访老磨坊,作者感受到了家乡历史与传统的延续,表达了对家乡历史与传统的热爱与怀念。
1.A 推理判断题。根据第一段中的“I went on a trip back to my home town, a place that had long been calling me back with its rich history and traditions”和第二段中的“Centuries had left their mark on the structure’s stone walls… making me feel an instant connection to those who had shaped the community.”可知,作者回到家乡是因为一直怀念家乡丰富的历史与传统,而古老的市政厅屹立了几个世纪,承载着城镇的历史。由此推知,作者一到达家乡就去参观市政厅是因为它承载了悠久的历史与重大的文化意义。
2.C 推理判断题。根据第三段内容可知,丰收节把传统服饰、民间舞蹈、音乐表演及手工艺品摊位等与小镇遗产相关的多种活动融合在一起。故选C项。
3.B 细节理解题。根据倒数第二段中的 it was crucial in feeding the community by grinding grains 和“His stories about how the mill had sustained the town during difficult times painted a vivid picture of its importance in the town’s history.”可知,老磨坊长期负责磨谷供粮,是在困难时期养活全镇居民的关键设施。故选B项。
4.D 推理判断题。结合全文可知,文章主要讲述了作者去年夏天回到家乡的经历,作者描述了自己参观市政厅、参加丰收节和参观老磨坊的经历,表达了对家乡历史和传统的热爱。由此推知,作者写这篇文章的主要目的是表达他对家乡历史和传统的珍视和热爱。故选D项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭