2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
答案 P114
语篇类型:说明文 主题:消费者的购物选择 词数:288 难度:中 建议用时:7分钟
[广东深圳中学2025高一期中]The choices we make as consumers shape our planet's future. Many of us are not aware that buying cheap clothes or upgrading phones yearly harms the environment. While goods do get cheaper because of mass production, they often break faster and cause greater damage to the earth. _1 Let's explore what we can do to help bring a greener future.
Initially, it is significant to realise the undesirable impact of the fast fashion industry. Although fast fashion offers cheap clothes, they wear out quickly. Surprisingly, one cotton T - shirt uses about 2.7 litres of water and 35% of the microplastic pollution comes from man - made fabrics (织物). _2 This stimulates people to keep buying clothes of new styles and throwing away old ones.
$_3 Unlike fast fashion, it encourages quality over quantity. Consumers are advised to buy less and choose cautiously. By investing in timeless pieces, repairing worn items, or shopping second - hand, we consumers can reduce waste and support ethical practices, thereby creating a more sustainable future.$
Choosing to resist unnecessary electronic upgrades is another critical step. Many people upgrade their phones regularly, even when old ones still work. Most of them hence are left at home, gathering dust. Some companies now offer trade - in discounts and make modular gadgets (模块化工具) with replaceable parts. Thanks to this, e - waste can be greatly reduced. _4
The industries mentioned are using up limited resources. Electronics use 22% of rare earth metals, while the fashion industry creates 10% of global carbon emissions. That's why our choices matter—what we buy shapes the planet. Before making a purchase, ask yourself, "Do I need this? Will it last? Can it be repaired or recycled?" _5
A.Embracing slow fashion provides a better option for us.
B.This cycle leads to more waste and unsustainable shopping habits.
C.These phones generate shocking amounts of waste, harming the planet.
D.However, small changes in our shopping choices can make a big difference.
E.Therefore, remember to check repair and recycling policies before purchasing.
F.Moreover, fashion brands release new styles almost weekly to encourage shopping.
G. These considerations help us make mindful choices, turning consumption into conservation.
1.
语篇类型:说明文 主题:消费者的购物选择 词数:288 难度:中 建议用时:7分钟
[广东深圳中学2025高一期中]The choices we make as consumers shape our planet's future. Many of us are not aware that buying cheap clothes or upgrading phones yearly harms the environment. While goods do get cheaper because of mass production, they often break faster and cause greater damage to the earth. _1 Let's explore what we can do to help bring a greener future.
Initially, it is significant to realise the undesirable impact of the fast fashion industry. Although fast fashion offers cheap clothes, they wear out quickly. Surprisingly, one cotton T - shirt uses about 2.7 litres of water and 35% of the microplastic pollution comes from man - made fabrics (织物). _2 This stimulates people to keep buying clothes of new styles and throwing away old ones.
$_3 Unlike fast fashion, it encourages quality over quantity. Consumers are advised to buy less and choose cautiously. By investing in timeless pieces, repairing worn items, or shopping second - hand, we consumers can reduce waste and support ethical practices, thereby creating a more sustainable future.$
Choosing to resist unnecessary electronic upgrades is another critical step. Many people upgrade their phones regularly, even when old ones still work. Most of them hence are left at home, gathering dust. Some companies now offer trade - in discounts and make modular gadgets (模块化工具) with replaceable parts. Thanks to this, e - waste can be greatly reduced. _4
The industries mentioned are using up limited resources. Electronics use 22% of rare earth metals, while the fashion industry creates 10% of global carbon emissions. That's why our choices matter—what we buy shapes the planet. Before making a purchase, ask yourself, "Do I need this? Will it last? Can it be repaired or recycled?" _5
A.Embracing slow fashion provides a better option for us.
B.This cycle leads to more waste and unsustainable shopping habits.
C.These phones generate shocking amounts of waste, harming the planet.
D.However, small changes in our shopping choices can make a big difference.
E.Therefore, remember to check repair and recycling policies before purchasing.
F.Moreover, fashion brands release new styles almost weekly to encourage shopping.
G. These considerations help us make mindful choices, turning consumption into conservation.
1.
D
_ 2.F
_ 3.A
_ 4.E
_ 5.G
_
答案:
[语篇导读]本文是一篇说明文。文章介绍了消费者的购物选择会对地球环境产生影响,并给出了一些建议,以此共创一个更绿色的未来。
1.D 上文介绍了消费者的选择影响地球的未来,许多人都没有意识到购买廉价的衣物或频繁更换手机会损害环境,对地球造成破坏。下文提到我们可以做一些事情帮助建设一个更绿色环保的未来,D项(然而,我们购物选择上的小小改变就能产生很大的影响)与上文形成转折,并引出下文的具体做法,符合语境。故选D项。
巧贴士:利用however等逻辑衔接词解题。
2.F 上文介绍了快时尚行业的一个弊端,即衣服质量差;根据下文的“This stimulates people to keep buying clothes of new styles and throwing away old ones.”可知,刺激人们不断买新款衣服并扔掉旧衣服的应该是时尚行业新款衣服的上市。F项(此外,时尚品牌几乎每周都会发布新款式以鼓励购物)承接上文,进一步介绍了快时尚行业的不良影响,且空后的This指代该项中提到的时尚品牌几乎每周都会发布新款式以鼓励购物这一现象,符合语境。故选F项。
巧贴士:利用代词指代解题。
3.A 根据下文“Unlike fast fashion, it encourages quality over quantity. Consumers are advised to buy less and choose cautiously.”可知,空处应是介绍了和快时尚相反的一种做法,A项(欣然接受慢时尚为我们提供了一个更好的选择)中的slow fashion为空后it的指代内容,引出下文对慢时尚追求质量胜过数量的介绍,符合语境。故选A项。
4.E 根据上文中的“Some companies now offer trade-in discounts and make modular gadgets with replaceable parts. Thanks to this, e-waste can be greatly reduced.”可知,一些公司对于电子设备有维修和以旧换新政策,这使得电子垃圾大大减少。E项(因此,在购买前记得检查维修和回收政策)与上文存在因果关系,指出在购买前应检查是否有这些政策以避免后期不必要的电子设备升级,符合语境。故选E项。
5.G 上文建议消费者在购物前考虑清楚自己是否需要,商品是否耐用,是否能维修或回收。G项(这些考虑有助于我们作出明智的选择,把消费变成节约)承接上文,指出考虑这些问题所带来的积极影响,其中的These considerations指代上文提到的几个问题。故选G项。
1.D 上文介绍了消费者的选择影响地球的未来,许多人都没有意识到购买廉价的衣物或频繁更换手机会损害环境,对地球造成破坏。下文提到我们可以做一些事情帮助建设一个更绿色环保的未来,D项(然而,我们购物选择上的小小改变就能产生很大的影响)与上文形成转折,并引出下文的具体做法,符合语境。故选D项。
巧贴士:利用however等逻辑衔接词解题。
2.F 上文介绍了快时尚行业的一个弊端,即衣服质量差;根据下文的“This stimulates people to keep buying clothes of new styles and throwing away old ones.”可知,刺激人们不断买新款衣服并扔掉旧衣服的应该是时尚行业新款衣服的上市。F项(此外,时尚品牌几乎每周都会发布新款式以鼓励购物)承接上文,进一步介绍了快时尚行业的不良影响,且空后的This指代该项中提到的时尚品牌几乎每周都会发布新款式以鼓励购物这一现象,符合语境。故选F项。
巧贴士:利用代词指代解题。
3.A 根据下文“Unlike fast fashion, it encourages quality over quantity. Consumers are advised to buy less and choose cautiously.”可知,空处应是介绍了和快时尚相反的一种做法,A项(欣然接受慢时尚为我们提供了一个更好的选择)中的slow fashion为空后it的指代内容,引出下文对慢时尚追求质量胜过数量的介绍,符合语境。故选A项。
4.E 根据上文中的“Some companies now offer trade-in discounts and make modular gadgets with replaceable parts. Thanks to this, e-waste can be greatly reduced.”可知,一些公司对于电子设备有维修和以旧换新政策,这使得电子垃圾大大减少。E项(因此,在购买前记得检查维修和回收政策)与上文存在因果关系,指出在购买前应检查是否有这些政策以避免后期不必要的电子设备升级,符合语境。故选E项。
5.G 上文建议消费者在购物前考虑清楚自己是否需要,商品是否耐用,是否能维修或回收。G项(这些考虑有助于我们作出明智的选择,把消费变成节约)承接上文,指出考虑这些问题所带来的积极影响,其中的These considerations指代上文提到的几个问题。故选G项。
查看更多完整答案,请扫码查看