2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第71页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
语篇类型:记叙文
主题:生活感悟
词数:233
难度:中
建议用时:13 分钟
[山西太原 2024 模拟]Every weekend my parents give me $100. I bet you think I'm really spoilt (宠坏的). Think again!It all started when I wanted a really cool 1. I asked my parents to buy it for me but they said I would have to buy with my own money. “But it's only $100!” I 2. An hour later, my parents 3 there would be a family meeting at dinner.
They 4 the meeting with the words, “We've been thinking about how to give you more 5 in our family.” They brought up several “new ways” I could “have more say”. One way was to allow me to 6 for the family. Each Saturday, I was to be given $100—along with a shopping 7. It was up to me to buy everything on it. Whatever money was 8, whether two dollars or thirty, was mine and I could 9 however I wanted—whether to buy toys, books, jackets, or even a bicycle. My parents' $100 - a - week plan gives me real 10 to shop for the best bargains (便宜货). I 11 prices on every single item on my list before I 12 what to put in my basket.
My parents' clever plan has turned me into a 13 shopper. Now, when I finally save enough money, that cool bicycle doesn't just 14 a mere purchase; it stands as a symbol of my 15 success.
1. A. bar
B. slide
C. bicycle
D. band
2. A. complained
B. apologised
C. confirmed
D. informed
3. A. indicated
B. proposed
C. announced
D. admitted
4. A. arranged
B. concluded
C. attended
D. opened
5. A. freedom
B. say
C. trust
D. support
6. A. cook
B. pay
C. care
D. shop
7. A. list
B. basket
C. centre
D. guide
8. A. taken out
B. paid back
C. left over
D. handed over
9. A. exchange
B. spend
C. donate
D. save
10. A. excuses
B. concern
C. motivation
D. advantages
11. A. compare
B. charge
C. reduce
D. recall
12. A. agree
B. decide
C. explain
D. recognise
13. A. modest
B. wise
C. creative
D. mean
14. A. represent
B. change
C. request
D. replace
15. A. ready - made
B. last - minute
C. short - term
D. hard - earned
主题:生活感悟
词数:233
难度:中
建议用时:13 分钟
[山西太原 2024 模拟]Every weekend my parents give me $100. I bet you think I'm really spoilt (宠坏的). Think again!It all started when I wanted a really cool 1. I asked my parents to buy it for me but they said I would have to buy with my own money. “But it's only $100!” I 2. An hour later, my parents 3 there would be a family meeting at dinner.
They 4 the meeting with the words, “We've been thinking about how to give you more 5 in our family.” They brought up several “new ways” I could “have more say”. One way was to allow me to 6 for the family. Each Saturday, I was to be given $100—along with a shopping 7. It was up to me to buy everything on it. Whatever money was 8, whether two dollars or thirty, was mine and I could 9 however I wanted—whether to buy toys, books, jackets, or even a bicycle. My parents' $100 - a - week plan gives me real 10 to shop for the best bargains (便宜货). I 11 prices on every single item on my list before I 12 what to put in my basket.
My parents' clever plan has turned me into a 13 shopper. Now, when I finally save enough money, that cool bicycle doesn't just 14 a mere purchase; it stands as a symbol of my 15 success.
1. A. bar
B. slide
C. bicycle
D. band
2. A. complained
B. apologised
C. confirmed
D. informed
3. A. indicated
B. proposed
C. announced
D. admitted
4. A. arranged
B. concluded
C. attended
D. opened
5. A. freedom
B. say
C. trust
D. support
6. A. cook
B. pay
C. care
D. shop
7. A. list
B. basket
C. centre
D. guide
8. A. taken out
B. paid back
C. left over
D. handed over
9. A. exchange
B. spend
C. donate
D. save
10. A. excuses
B. concern
C. motivation
D. advantages
11. A. compare
B. charge
C. reduce
D. recall
12. A. agree
B. decide
C. explain
D. recognise
13. A. modest
B. wise
C. creative
D. mean
14. A. represent
B. change
C. request
D. replace
15. A. ready - made
B. last - minute
C. short - term
D. hard - earned
答案:
刷 完形填空
【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的父母每周给作者一百美元,让作者帮助家里购物,剩下的钱归作者所有。这让作者成了一名明智的消费者,同时作者能买到自己想买的东西。
1.C 根据下文的“Now, when I finally save enough money, that cool bicycle doesn’t just ___ a mere purchase”可知,作者想买一辆自行车。故选C项。
2.A 根据上文的but they said I would have to buy with my own money及“But it’s only $100!”可知,作者在抱怨钱少不够买自行车。complain意为“抱怨”;confirm意为“确认”;inform意为“告知”。故选A项。3.C 根据下文的there would be a family meeting at dinner并结合选项可知,父母宣布晚餐时要开家庭会议。indicate意为“表明”;announce意为“宣布”。故选C项。4.D 根据下文的“We’ve been thinking about how to give you more $_________$ in our family.”并结合常识可知,这是父母在家庭会议上的开场白。故选D项。5.B 根据下文的“They brought up several ‘new ways’ I could ‘have more say’.”可知,父母想让作者在家中有更多的决定权。say作名词时意为“决定权”。故选B项。6.D 根据下文的“Each Saturday, I was to be given $100—along with a shopping ___.”可知,一种方法是让作者为家人购物。故选D项。
7.A 根据下文的“It was up to me to buy everything on it.”和I ___ prices on every single item on my list可知,父母给作者一份购物清单。故选A项。
8.C 根据下文的“whether two dollars or thirty, was mine”可知,此处指无论是剩下两美元还是三十美元,这些钱都是作者的。故选C项。
9.B 根据下文的“however I wanted—whether to buy toys, books, jackets, or even a bicycle”可知,作者可以用剩下的钱买玩具、书、夹克,甚至是一辆自行车。故选B项。
10.C 根据上文的“whether two dollars or thirty, was mine and I could ___ however I wanted—whether to buy toys, books, jackets, or even a bicycle”可知,剩下的钱归作者所有,这给了作者真正的动力去购买最实惠的特价商品,因为这样能剩下更多的钱。故选C项。
11.A 根据上文的shop for the best bargains及下文的prices on every single item on my list before I ___ what to put in my basket可知,作者会比较购物清单上每件商品的价格。故选A项。
12.B 根据语境和下文的what to put in my basket可知,在决定要买什么之前,作者会比较价格。故选B项。
13.B 根据上文的clever并结合语境可知,父母巧妙的计划使作者成了一位明智的购物者。故选B项。
14.A 根据上文的“Now, when I finally save enough money”和空后的a mere purchase可知,那辆酷炫的自行车不仅代表一件单纯的商品,它还象征着作者来之不易的成功。故选A项。
15.D 根据上文语境可知,作者通过自己的努力攒够了买自行车的钱,所以作者觉得这是来之不易的成功。hard-earned意为“来之不易的”。故选D项。
【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的父母每周给作者一百美元,让作者帮助家里购物,剩下的钱归作者所有。这让作者成了一名明智的消费者,同时作者能买到自己想买的东西。
1.C 根据下文的“Now, when I finally save enough money, that cool bicycle doesn’t just ___ a mere purchase”可知,作者想买一辆自行车。故选C项。
2.A 根据上文的but they said I would have to buy with my own money及“But it’s only $100!”可知,作者在抱怨钱少不够买自行车。complain意为“抱怨”;confirm意为“确认”;inform意为“告知”。故选A项。3.C 根据下文的there would be a family meeting at dinner并结合选项可知,父母宣布晚餐时要开家庭会议。indicate意为“表明”;announce意为“宣布”。故选C项。4.D 根据下文的“We’ve been thinking about how to give you more $_________$ in our family.”并结合常识可知,这是父母在家庭会议上的开场白。故选D项。5.B 根据下文的“They brought up several ‘new ways’ I could ‘have more say’.”可知,父母想让作者在家中有更多的决定权。say作名词时意为“决定权”。故选B项。6.D 根据下文的“Each Saturday, I was to be given $100—along with a shopping ___.”可知,一种方法是让作者为家人购物。故选D项。
7.A 根据下文的“It was up to me to buy everything on it.”和I ___ prices on every single item on my list可知,父母给作者一份购物清单。故选A项。
8.C 根据下文的“whether two dollars or thirty, was mine”可知,此处指无论是剩下两美元还是三十美元,这些钱都是作者的。故选C项。
9.B 根据下文的“however I wanted—whether to buy toys, books, jackets, or even a bicycle”可知,作者可以用剩下的钱买玩具、书、夹克,甚至是一辆自行车。故选B项。
10.C 根据上文的“whether two dollars or thirty, was mine and I could ___ however I wanted—whether to buy toys, books, jackets, or even a bicycle”可知,剩下的钱归作者所有,这给了作者真正的动力去购买最实惠的特价商品,因为这样能剩下更多的钱。故选C项。
11.A 根据上文的shop for the best bargains及下文的prices on every single item on my list before I ___ what to put in my basket可知,作者会比较购物清单上每件商品的价格。故选A项。
12.B 根据语境和下文的what to put in my basket可知,在决定要买什么之前,作者会比较价格。故选B项。
13.B 根据上文的clever并结合语境可知,父母巧妙的计划使作者成了一位明智的购物者。故选B项。
14.A 根据上文的“Now, when I finally save enough money”和空后的a mere purchase可知,那辆酷炫的自行车不仅代表一件单纯的商品,它还象征着作者来之不易的成功。故选A项。
15.D 根据上文语境可知,作者通过自己的努力攒够了买自行车的钱,所以作者觉得这是来之不易的成功。hard-earned意为“来之不易的”。故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看