2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第18页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
A
语篇类型:记叙文 主题:教育奉献 词数:306 难度:中 建议用时:7分钟
[山东泰安2024高一期中]In 2019, a white-haired senior was awarded the Friendship Medal, the highest order of honour of China for foreigners. The laureate (获奖者) was Isabel Crook. In her more than a century of life, she spent more than 90 years in China and cultivated (培养) a large number of foreign language _talents_ for China.
In 1915, Isabel was born in Chengdu, Sichuan Province. After graduating from the University of Toronto in 1938, Isabel couldn't wait to return to China. With hard work, she and her colleagues completed the survey of over 1,500 families in Xinglongchang and surrounding villages in Bishan County. She recorded the daily life of the villagers in Xinglongchang with detailed field notes, which give the young people today some idea of the state of affairs in villages at that time.
In 1947, Isabel and her husband David Crook came to China to observe and study the ongoing land reform. A year later, they completed the study and accepted the invitation to stay in China for language teaching.
One could hardly imagine the teaching conditions _in the midst of_ a war. They asked their students to take small stools (凳子) with them so that they could give classes everywhere. They tailored (专门制作) teaching approaches to suit students of different language proficiency levels. Without _handy_ teaching materials, they collected articles from English newspapers and magazines. In oral English teaching, Isabel asked the students to watch their teachers in a given conversation first. Since there were no tape recorders at school, she had to act out the conversation herself again and again.
Isabel retired in 1981, but she returned to Southwest China many times to set up scholarships for children from poor families. She also went to Inner Mongolia, Ningxia and other places to help with foreign language teaching. Isabel died in 2023 in Beijing.
1. What do we know about Isabel according to the text?
A. She got China's highest honour for foreigners.
B. She received her college education in China.
C. She returned to China as a teacher at age 23.
D. She helped children in need all over China.
2. When did Isabel start the journey of teaching in China?
A. In 1915.
B. In 1938.
C. In 1948.
D. In 1981.
3. Which of the following best describes the couple's teaching?
A. Boring but helpful.
B. Simple and modern.
C. Traditional but attractive.
D. Flexible and personalised.
4. What can we learn from Isabel's experiences?
A. Her work experience was rich.
B. Her life in China was quite colourful.
C. She devoted herself to teaching in China.
D. She showed great interest in Chinese history.
语篇类型:记叙文 主题:教育奉献 词数:306 难度:中 建议用时:7分钟
[山东泰安2024高一期中]In 2019, a white-haired senior was awarded the Friendship Medal, the highest order of honour of China for foreigners. The laureate (获奖者) was Isabel Crook. In her more than a century of life, she spent more than 90 years in China and cultivated (培养) a large number of foreign language _talents_ for China.
In 1915, Isabel was born in Chengdu, Sichuan Province. After graduating from the University of Toronto in 1938, Isabel couldn't wait to return to China. With hard work, she and her colleagues completed the survey of over 1,500 families in Xinglongchang and surrounding villages in Bishan County. She recorded the daily life of the villagers in Xinglongchang with detailed field notes, which give the young people today some idea of the state of affairs in villages at that time.
In 1947, Isabel and her husband David Crook came to China to observe and study the ongoing land reform. A year later, they completed the study and accepted the invitation to stay in China for language teaching.
One could hardly imagine the teaching conditions _in the midst of_ a war. They asked their students to take small stools (凳子) with them so that they could give classes everywhere. They tailored (专门制作) teaching approaches to suit students of different language proficiency levels. Without _handy_ teaching materials, they collected articles from English newspapers and magazines. In oral English teaching, Isabel asked the students to watch their teachers in a given conversation first. Since there were no tape recorders at school, she had to act out the conversation herself again and again.
Isabel retired in 1981, but she returned to Southwest China many times to set up scholarships for children from poor families. She also went to Inner Mongolia, Ningxia and other places to help with foreign language teaching. Isabel died in 2023 in Beijing.
1. What do we know about Isabel according to the text?
A. She got China's highest honour for foreigners.
B. She received her college education in China.
C. She returned to China as a teacher at age 23.
D. She helped children in need all over China.
2. When did Isabel start the journey of teaching in China?
A. In 1915.
B. In 1938.
C. In 1948.
D. In 1981.
3. Which of the following best describes the couple's teaching?
A. Boring but helpful.
B. Simple and modern.
C. Traditional but attractive.
D. Flexible and personalised.
4. What can we learn from Isabel's experiences?
A. Her work experience was rich.
B. Her life in China was quite colourful.
C. She devoted herself to teaching in China.
D. She showed great interest in Chinese history.
答案:
1.A 细节理解题。根据第一段中的“In 2019, a white-haired senior was awarded the Friendship Medal, the highest order of honour of China for foreigners. The laureate was Isabel Crook.”可知,伊莎白·柯鲁克获得了中国对外国人授予的最高荣誉。
2.C 细节理解题。根据第三段内容可知,1948年,伊莎白开启在中国的语言教学之旅。故选C项。
易错警示 本题易错选B项。结合题干可知,本题重点问的是伊莎白何时开始在中国教学;而1938年她只是回到了中国,对中国的农村展开了调查,并未开始在中国教学。因此应把握题干的关键信息解题。
3.D 推理判断题。根据第四段中的“They tailored teaching approaches to suit students of different language proficiency levels. Without handy teaching materials, they collected articles from English newspapers and magazines. In oral English teaching, Isabel asked the students to watch their teachers in a given conversation first. Since there were no tape recorders at school, she had to act out the conversation herself again and again.”可知,他们定制教学方法以适应不同语言水平的学生的需求,还从英文报纸和杂志上收集文章当作教材,用反复进行对话代替录音机来训练学生的英语口语,故可推知他们的教学方式灵活且个性化。故选D项。
黑板:personalised由动词personalise派生而来,personalise意为“使(某物)符合某人的特定需求”,故personalised意为“个性化的”。
4.C 推理判断题。根据第一段中的“In her more than a century of life, she spent more than 90 years in China and cultivated a large number of foreign language talents for China.”并结合全文内容可知,文章讲述了伊莎白为中国外语教学所作的贡献。由此推知,伊莎白一直致力于中国的外语教学事业。故选C项。
2.C 细节理解题。根据第三段内容可知,1948年,伊莎白开启在中国的语言教学之旅。故选C项。
易错警示 本题易错选B项。结合题干可知,本题重点问的是伊莎白何时开始在中国教学;而1938年她只是回到了中国,对中国的农村展开了调查,并未开始在中国教学。因此应把握题干的关键信息解题。
3.D 推理判断题。根据第四段中的“They tailored teaching approaches to suit students of different language proficiency levels. Without handy teaching materials, they collected articles from English newspapers and magazines. In oral English teaching, Isabel asked the students to watch their teachers in a given conversation first. Since there were no tape recorders at school, she had to act out the conversation herself again and again.”可知,他们定制教学方法以适应不同语言水平的学生的需求,还从英文报纸和杂志上收集文章当作教材,用反复进行对话代替录音机来训练学生的英语口语,故可推知他们的教学方式灵活且个性化。故选D项。
黑板:personalised由动词personalise派生而来,personalise意为“使(某物)符合某人的特定需求”,故personalised意为“个性化的”。
4.C 推理判断题。根据第一段中的“In her more than a century of life, she spent more than 90 years in China and cultivated a large number of foreign language talents for China.”并结合全文内容可知,文章讲述了伊莎白为中国外语教学所作的贡献。由此推知,伊莎白一直致力于中国的外语教学事业。故选C项。
查看更多完整答案,请扫码查看