2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第38页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
A
语篇类型:说明文 主题:英国传统美食 词数:289 难度:中 建议用时:7分钟
[湖北云学名校新高考联盟2024高一联考]Walk in London's cobblestone streets, cross centuries-old bridges and wander through covered markets—before the morning drizzle (毛毛雨) gives way to the afternoon sun, history will become alive before you. The city's old buildings, black taxis and red double-decker buses all have long and complicated stories that are deeply rooted in London's traditions. So does fish and chips. Apart from being a fast-food favourite, fish and chips is also typically served as a Friday meal, in schools for lunch and at home for dinner. Former British prime minister Winston Churchill famously called fish and chips “the good companions”.
More than 229 million portions of white fish fillets are sold each year in England, each one coated in a light batter (面糊) and deep-fried, and served alongside fried long thin pieces of potato. For many English people, fish and chips is best served wrapped in newspapers and wolfed down with a combination of a wooden fork and greasy fingers, preferably at the seaside.
Most historians agree that it was in London, not on the coast, that the first fish and chips shop opened its doors. It was here too that the city's working class pushed the dish into popular cooking culture. And it is in London that one of the oldest surviving chippies still stands today.
This is an understandable source of despair for nutritionists: Fish and chips may contain an abundance of vitamins and minerals, but both main ingredients are also deep-fried in oil that often contains unhealthy saturated fats. For all its traditional popularity, however, according to a study by the UK Department for Environment, Food and Rural Affairs, fish and chips consumption has lost a significant market share in recent years.
1. How does the author introduce the topic of the passage?
A. By telling stories behind fish and chips.
B. By describing typical images of London.
C. By quoting the former British prime minister.
D. By stressing the importance of fish and chips.
2. What does paragraph 2 mainly tell us about fish and chips?
A. Its cultural value.
B. Its related customs.
C. People's favourite way of eating it.
D. Its sales.
3. What's the influence of London on fish and chips?
A. London promoted the wide spread of the dish.
B. Londoners created secret cooking methods for the dish.
C. Londoners contributed to the unpopularity of the dish.
D. London has the largest number of fish and chips shops.
4. What may contribute to the decrease of the market share of fish and chips in recent years?
A. It is harmful to our body.
B. It is short of vitamins and minerals.
C. It is not recommended by nutritionists.
D. It is being replaced by cheaper fast food.
语篇类型:说明文 主题:英国传统美食 词数:289 难度:中 建议用时:7分钟
[湖北云学名校新高考联盟2024高一联考]Walk in London's cobblestone streets, cross centuries-old bridges and wander through covered markets—before the morning drizzle (毛毛雨) gives way to the afternoon sun, history will become alive before you. The city's old buildings, black taxis and red double-decker buses all have long and complicated stories that are deeply rooted in London's traditions. So does fish and chips. Apart from being a fast-food favourite, fish and chips is also typically served as a Friday meal, in schools for lunch and at home for dinner. Former British prime minister Winston Churchill famously called fish and chips “the good companions”.
More than 229 million portions of white fish fillets are sold each year in England, each one coated in a light batter (面糊) and deep-fried, and served alongside fried long thin pieces of potato. For many English people, fish and chips is best served wrapped in newspapers and wolfed down with a combination of a wooden fork and greasy fingers, preferably at the seaside.
Most historians agree that it was in London, not on the coast, that the first fish and chips shop opened its doors. It was here too that the city's working class pushed the dish into popular cooking culture. And it is in London that one of the oldest surviving chippies still stands today.
This is an understandable source of despair for nutritionists: Fish and chips may contain an abundance of vitamins and minerals, but both main ingredients are also deep-fried in oil that often contains unhealthy saturated fats. For all its traditional popularity, however, according to a study by the UK Department for Environment, Food and Rural Affairs, fish and chips consumption has lost a significant market share in recent years.
1. How does the author introduce the topic of the passage?
A. By telling stories behind fish and chips.
B. By describing typical images of London.
C. By quoting the former British prime minister.
D. By stressing the importance of fish and chips.
2. What does paragraph 2 mainly tell us about fish and chips?
A. Its cultural value.
B. Its related customs.
C. People's favourite way of eating it.
D. Its sales.
3. What's the influence of London on fish and chips?
A. London promoted the wide spread of the dish.
B. Londoners created secret cooking methods for the dish.
C. Londoners contributed to the unpopularity of the dish.
D. London has the largest number of fish and chips shops.
4. What may contribute to the decrease of the market share of fish and chips in recent years?
A. It is harmful to our body.
B. It is short of vitamins and minerals.
C. It is not recommended by nutritionists.
D. It is being replaced by cheaper fast food.
答案:
A
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了英式传统美食炸鱼薯条在伦敦的悠久历史、食用习惯以及它在现代饮食市场中所面临的挑战。
1.B 推理判断题。根据第一段内容可知,作者通过描绘伦敦的鹅卵石街道、历史悠久的桥梁和有顶棚的市场等典型景象来引出文章主题,让读者感受到伦敦的历史氛围,从而自然地引出同样扎根于伦敦传统的食物——炸鱼薯条。故选B项。
2.C 主旨大意题。根据第二段内容可知,该段主要介绍了许多英国人最喜欢的食用炸鱼薯条的方式:用报纸包着、在海边用木叉和沾满油脂的手指大口吃完。故选C项。
3.A 推理判断题。根据第三段内容可知,许多历史学家认为第一家炸鱼薯条店开在伦敦而非海滨,也正是在这里,这道菜被推向了大众烹饪文化,且至今伦敦仍有现存最古老的炸鱼薯条店。由此可推知,伦敦促进了炸鱼薯条的广泛传播。故选A项。
4.A 推理判断题。根据最后一段内容可知,炸鱼薯条所用食材本身可能含有丰富的维生素和矿物质,但原本健康的食材在油炸之后会危害健康,因为油中含有不健康的饱和脂肪。由此推知,炸鱼薯条危害身体健康可能是近年来炸鱼薯条的市场份额下降的原因。故选A项。
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了英式传统美食炸鱼薯条在伦敦的悠久历史、食用习惯以及它在现代饮食市场中所面临的挑战。
1.B 推理判断题。根据第一段内容可知,作者通过描绘伦敦的鹅卵石街道、历史悠久的桥梁和有顶棚的市场等典型景象来引出文章主题,让读者感受到伦敦的历史氛围,从而自然地引出同样扎根于伦敦传统的食物——炸鱼薯条。故选B项。
2.C 主旨大意题。根据第二段内容可知,该段主要介绍了许多英国人最喜欢的食用炸鱼薯条的方式:用报纸包着、在海边用木叉和沾满油脂的手指大口吃完。故选C项。
3.A 推理判断题。根据第三段内容可知,许多历史学家认为第一家炸鱼薯条店开在伦敦而非海滨,也正是在这里,这道菜被推向了大众烹饪文化,且至今伦敦仍有现存最古老的炸鱼薯条店。由此可推知,伦敦促进了炸鱼薯条的广泛传播。故选A项。
4.A 推理判断题。根据最后一段内容可知,炸鱼薯条所用食材本身可能含有丰富的维生素和矿物质,但原本健康的食材在油炸之后会危害健康,因为油中含有不健康的饱和脂肪。由此推知,炸鱼薯条危害身体健康可能是近年来炸鱼薯条的市场份额下降的原因。故选A项。
查看更多完整答案,请扫码查看