2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第11页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
A
语篇类型:记叙文 主题:对抗噪声的新发明 词数:284 难度:中 建议用时:7分钟
[湖南长沙长郡中学2025高一期末]From a young age, Alex was fascinated by the symphony of sounds around him, such as the gentle sound of wind, the quiet whisper of rain, and the soft flowing of a stream. This early fascination drove him to choose acoustics (声学) as his major in university, where he studied the science of sound in depth.
During his outdoor work, Alex was faced with the severe reality of noise pollution from cars and urban construction. Traditional noise reduction methods, like thick insulation (隔音材料) and simple barriers, seemed ineffective against this difficult and ever-present problem. Driven by a desire for change, Alex was determined to develop a creative solution.
In his lab, Alex did lots of experiments. He carefully examined the loudness and types of different urban noises. With the help of good equipment, he tested many sound patterns. After many attempts, he discovered a way to remove the noisy sounds.
Alex then designed a network of smart speakers. These devices were equipped with highly sensitive microphones that could detect the slightest noise variations. The speakers were programmed to produce counter-sound waves. When these waves met the original noise waves, they correlated in a way that cancelled out the noise.
The carrying out of Alex's system faced several challenges, such as tech issues and setting-up problems, but Alex and his team persevered. Their efforts paid off when they set up the system on a particularly busy downtown street. The transformation was remarkable—the once-deafening noise was reduced by 70%. Encouraged by this success, the system was soon rolled out across other noisy areas of the city. Alex named his creation “Acoustic Harmony”, a proof of his vision of a more peaceful urban environment.
1. What inspired Alex to study acoustics?
A. His fascination with symphonies.
B. His love for the sounds of nature.
C. His passion for the science of sound.
D. His worry about the noise pollution.
2. What problem did traditional noise reduction methods have?
A. They were too expensive to use.
B. They were difficult to set up outdoors.
C. They caused new environmental problems.
D. They couldn't solve the problem effectively.
3. What does the underlined word “counter-sound” in paragraph 4 mean?
A. Sounds that fight against noise.
B. Sounds that copy noise.
C. Sounds that make noise louder.
D. Sounds that record noise.
4. What is the author's attitude towards Alex's invention “Acoustic Harmony”?
A. Doubtful.
B. Uninterested.
C. Admiring.
D. Critical.
语篇类型:记叙文 主题:对抗噪声的新发明 词数:284 难度:中 建议用时:7分钟
[湖南长沙长郡中学2025高一期末]From a young age, Alex was fascinated by the symphony of sounds around him, such as the gentle sound of wind, the quiet whisper of rain, and the soft flowing of a stream. This early fascination drove him to choose acoustics (声学) as his major in university, where he studied the science of sound in depth.
During his outdoor work, Alex was faced with the severe reality of noise pollution from cars and urban construction. Traditional noise reduction methods, like thick insulation (隔音材料) and simple barriers, seemed ineffective against this difficult and ever-present problem. Driven by a desire for change, Alex was determined to develop a creative solution.
In his lab, Alex did lots of experiments. He carefully examined the loudness and types of different urban noises. With the help of good equipment, he tested many sound patterns. After many attempts, he discovered a way to remove the noisy sounds.
Alex then designed a network of smart speakers. These devices were equipped with highly sensitive microphones that could detect the slightest noise variations. The speakers were programmed to produce counter-sound waves. When these waves met the original noise waves, they correlated in a way that cancelled out the noise.
The carrying out of Alex's system faced several challenges, such as tech issues and setting-up problems, but Alex and his team persevered. Their efforts paid off when they set up the system on a particularly busy downtown street. The transformation was remarkable—the once-deafening noise was reduced by 70%. Encouraged by this success, the system was soon rolled out across other noisy areas of the city. Alex named his creation “Acoustic Harmony”, a proof of his vision of a more peaceful urban environment.
1. What inspired Alex to study acoustics?
A. His fascination with symphonies.
B. His love for the sounds of nature.
C. His passion for the science of sound.
D. His worry about the noise pollution.
2. What problem did traditional noise reduction methods have?
A. They were too expensive to use.
B. They were difficult to set up outdoors.
C. They caused new environmental problems.
D. They couldn't solve the problem effectively.
3. What does the underlined word “counter-sound” in paragraph 4 mean?
A. Sounds that fight against noise.
B. Sounds that copy noise.
C. Sounds that make noise louder.
D. Sounds that record noise.
4. What is the author's attitude towards Alex's invention “Acoustic Harmony”?
A. Doubtful.
B. Uninterested.
C. Admiring.
D. Critical.
答案:
A
[语篇导读]本文是一篇记叙文。文章主要讲述了亚历克斯受自然界的声音启发,发明了“声学和谐”系统对抗噪声污染的故事。
1.B细节理解题。根据第一段内容“From a young age, Alex was fascinated by the symphony of sounds around him... This early fascination drove him to choose acoustics as his major in university, where he studied the science of sound in depth.”可知,促使亚历克斯选择声学专业的动力是他对风、雨、溪流等自然声音的热爱与着迷。故选B项。
2.D细节理解题。根据第二段中的“Traditional noise reduction methods... seemed ineffective against this difficult and ever-present problem.”可知,传统的降噪方法,如厚厚的隔音材料和简单的屏障,无法有效解决噪声污染问题。故选D项。
3.A词义猜测题。根据第四段中的“When these waves met the original noise waves, they correlated in a way that cancelled out the noise.”可知,这些智能扬声器产生的这些声波(指代counter-sound waves)与原始噪声波相遇时会相互影响并最终抵消噪声,说明这种声波是与噪声对抗的声音。故选A项。
4.C推理判断题。根据最后一段中的The transformation was remarkable、Encouraged by this success和a proof of his vision可知,作者在描述亚历克斯的发明成果时使用了褒义词,是称赞的语气,由此可推知,作者对亚历克斯的发明持赞赏态度。故选C项。
知识拓展 常见的表示观点或态度的形容词
positive积极的,肯定的 negative消极的,负面的
favourable支持的,赞许的 supportive支持的
critical批评的,批判的 suspicious持怀疑态度的
doubtful怀疑的,不确定的 neutral中立的
objective客观的 subjective主观的
concerned关心的,关注的 worried担心的,担忧的
optimistic乐观的 pessimistic悲观的
indifferent漠不关心的 ironic讽刺的
[语篇导读]本文是一篇记叙文。文章主要讲述了亚历克斯受自然界的声音启发,发明了“声学和谐”系统对抗噪声污染的故事。
1.B细节理解题。根据第一段内容“From a young age, Alex was fascinated by the symphony of sounds around him... This early fascination drove him to choose acoustics as his major in university, where he studied the science of sound in depth.”可知,促使亚历克斯选择声学专业的动力是他对风、雨、溪流等自然声音的热爱与着迷。故选B项。
2.D细节理解题。根据第二段中的“Traditional noise reduction methods... seemed ineffective against this difficult and ever-present problem.”可知,传统的降噪方法,如厚厚的隔音材料和简单的屏障,无法有效解决噪声污染问题。故选D项。
3.A词义猜测题。根据第四段中的“When these waves met the original noise waves, they correlated in a way that cancelled out the noise.”可知,这些智能扬声器产生的这些声波(指代counter-sound waves)与原始噪声波相遇时会相互影响并最终抵消噪声,说明这种声波是与噪声对抗的声音。故选A项。
4.C推理判断题。根据最后一段中的The transformation was remarkable、Encouraged by this success和a proof of his vision可知,作者在描述亚历克斯的发明成果时使用了褒义词,是称赞的语气,由此可推知,作者对亚历克斯的发明持赞赏态度。故选C项。
知识拓展 常见的表示观点或态度的形容词
positive积极的,肯定的 negative消极的,负面的
favourable支持的,赞许的 supportive支持的
critical批评的,批判的 suspicious持怀疑态度的
doubtful怀疑的,不确定的 neutral中立的
objective客观的 subjective主观的
concerned关心的,关注的 worried担心的,担忧的
optimistic乐观的 pessimistic悲观的
indifferent漠不关心的 ironic讽刺的
查看更多完整答案,请扫码查看