2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版》

B
语篇类型:说明文 主题:室内植物的益处 词数:264 难度:中 建议用时:7分钟
[全国二卷2025]When Sonja Detrinidad opened her online shop selling houseplants, she didn't have high hopes for it. But the opposite happened: She was flooded, shipping out 1,200 orders in June of 2020 alone. In the past year, Detrinidad sent out more than 70,000 plants. Her success is just one example of increased time at home leading to an explosion in the houseplant industry.
“Plants are in fashion right now,” says Dr. Melinda Knuth, a researcher from the University of Florida. “People who live in plant-rich environments report a higher life satisfaction rating,” she says. “Adding more nature to our environment can change our mood and how we think.” Plants can improve our state of mind in a few ways but the biggest is by decreasing our level of cortisol, the stress hormone (激素) in our body.
“Students who are around plants perform better academically than students who are in a classroom without plants,” says Knuth. “This productivity also translates into the workplace for adults. Our study showed that there was a 30% decrease in sick leave for people who were in plant-rich workplaces.”
If you're among the groups of people who are enjoying the mental and physical health benefits of surrounding yourself with plants, don't beat yourself up if one (or a few!) doesn't make it. “Doctors practice medicine and lawyers practice law and you should allow yourself the practice it takes to sustain a plant. Tending to plants is an exercise in patience and learning. Be invested in taking care of it, but if it dies, go get another one,” Detrinidad says.
1. How was Detrinidad's business when it started?
A. It faced tough competition.
B. It suffered a great loss.
C. It got lots of financial support.
D. It went surprisingly well.
2. What is one of Knuth's findings about plants?
A. They appeal more to students.
B. They purify the environment.
C. They raise the cortisol level.
D. They enhance productivity.
3. What does Detrinidad try to explain by mentioning doctors and lawyers?
A. The necessity of social skills.
B. The meaning of sustainability.
C. The importance of repeated efforts.
D. The value of professional opinions.
4. What can be a suitable title for the text?
A. Time to Replace Houseplants
B. Plants Boost Your Mood
C. Tips on Choosing Houseplants
D. Plants Brighten Your Home
答案: [语篇导读]本文主要介绍了室内植物行业的发展以及植物对人的身心影响的相关研究,倡导栽培室内植物,发挥植物对人的情绪和思维的积极影响。
1.D细节理解题。根据第一段前两句“When Sonja Detrinidad opened... But the opposite happened: She was flooded, shipping out 1,200 orders in June of 2020 alone.”可知,德特里妮达德在开店时并未抱有很高的期望,但她在一个月内就收到了大量订单,即她的生意起步时出人意料的好。故选D项。
2.D细节理解题。根据第三段中的“‘Students who are around plants perform better academically than students who are in a classroom without plants,’ says Knuth.”可知,在有植物的教室里的学生学业表现更好,说明植物能提高效率。故选D项。
3.C推理判断题。根据最后一段中的“Doctors practice medicine... Tending to plants is an exercise in patience and learning.”可知,照顾植物是培养耐心和进行学习的一项活动,就像医生开药和律师从事法律工作一样,各种职业都需要通过实践积累经验,即掌握任何技能都需要反复练习,因此这里提到医生和律师是为了解释反复努力的重要性。故选C项。
4.B主旨大意题。根据第二段最后一句“Plants can improve our state of mind in a few ways but the biggest is by decreasing our level of cortisol, the stress hormone in our body.”可知,植物可通过降低体内压力激素水平来改善我们的精神状态,即改善情绪。从篇章结构分析,第一段是以室内植物销售火爆为例引出室内植物这一话题,第二、三段着重介绍了室内植物的积极影响,如改善情绪、提高效率等,最后一段倡导人们种植室内植物。由此可知,文章的核心内容是植物对人的情绪和思维的积极影响,因此“植物改善你的情绪”适合作为本文标题。故选B项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭