2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第73页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
B
语篇类型:说明文 主题:大脑自我清洁功能 词数:336 难度:偏难 建议用时:8分钟
[河北石家庄二中2025高一期中]Deep sleep doesn’t just rest your body. Scientists believe it’s also when the brain washes away toxins (毒素), with a new project looking at whether the brain’s self-cleaning can be boosted.
South Australian Health and Medical Research Institute (SAHMRI) neuroscientist Dr Tim Sargeant has teamed up with Dr Edward Robins from SAHMRI’s Molecular Imaging and Therapy Research Unit to develop a brain scan that shows how well a brain is cleaning itself. Studies have shown that a clean brain would help with memory while fighting dementia (痴呆).
Scientists believe our brains clean themselves out each night when we enter deep sleep. Cerebrospinal fluid (脑脊液) is thought to wash through the brain, cleaning out toxins. Studies have shown a clear link between poor memory and toxins like the build-up of sticky plaque (粘性斑块) in the brain. Scientists believe brains that have a build-up of this plaque over time may not be cleaning themselves properly, putting people at risk of dementia.
Fortunately, the hope is that a clean brain would help with memory while fighting dementia. The brain scan will use special material to track how well the brain can keep itself clean and healthy through the process of removing and recycling its waste. “We’re aiming to catch the signs of the brain struggling to keep itself clean in individuals around the age of 50 or 60, well before the onset of Alzheimer’s disease (阿尔茨海默病) in most people,” Dr Sargeant said.
This new scan, an exciting imaging technology, will allow scientists to form a picture of a living brain and watch how it’s recycling waste materials in real time. “The scan removes a lot of the guesswork, by allowing scientists to see with their own eyes if they’ve hit the target or not,” Dr Robins said. “Without imaging technology, researchers can get all the way up to the trial stage before realising they’re at a dead end.”
1. What is the aim of Dr Sargeant and Dr Robins’ developing the brain scan?
A. To help people enter deep sleep.
B. To cure people of memory loss and dementia.
C. To research how to remove sticky plaque.
D. To track the brain’s self-cleaning capability.
2. What may cause dementia according to the text?
A. Not enough blood in the brain.
B. Too frequent cleaning of the brain.
C. The increase of cerebrospinal fluid.
D. The gradual increase of sticky plaque.
3. What does the underlined word “onset” in paragraph 4 mean?
A. Beginning.
B. Improvement.
C. Worsening.
D. Disappearance.
4. What does Dr Robins think of the brain scan?
A. It brings more work.
B. It is just imaginary.
C. It is quite effective.
D. It is far from exact.
语篇类型:说明文 主题:大脑自我清洁功能 词数:336 难度:偏难 建议用时:8分钟
[河北石家庄二中2025高一期中]Deep sleep doesn’t just rest your body. Scientists believe it’s also when the brain washes away toxins (毒素), with a new project looking at whether the brain’s self-cleaning can be boosted.
South Australian Health and Medical Research Institute (SAHMRI) neuroscientist Dr Tim Sargeant has teamed up with Dr Edward Robins from SAHMRI’s Molecular Imaging and Therapy Research Unit to develop a brain scan that shows how well a brain is cleaning itself. Studies have shown that a clean brain would help with memory while fighting dementia (痴呆).
Scientists believe our brains clean themselves out each night when we enter deep sleep. Cerebrospinal fluid (脑脊液) is thought to wash through the brain, cleaning out toxins. Studies have shown a clear link between poor memory and toxins like the build-up of sticky plaque (粘性斑块) in the brain. Scientists believe brains that have a build-up of this plaque over time may not be cleaning themselves properly, putting people at risk of dementia.
Fortunately, the hope is that a clean brain would help with memory while fighting dementia. The brain scan will use special material to track how well the brain can keep itself clean and healthy through the process of removing and recycling its waste. “We’re aiming to catch the signs of the brain struggling to keep itself clean in individuals around the age of 50 or 60, well before the onset of Alzheimer’s disease (阿尔茨海默病) in most people,” Dr Sargeant said.
This new scan, an exciting imaging technology, will allow scientists to form a picture of a living brain and watch how it’s recycling waste materials in real time. “The scan removes a lot of the guesswork, by allowing scientists to see with their own eyes if they’ve hit the target or not,” Dr Robins said. “Without imaging technology, researchers can get all the way up to the trial stage before realising they’re at a dead end.”
1. What is the aim of Dr Sargeant and Dr Robins’ developing the brain scan?
A. To help people enter deep sleep.
B. To cure people of memory loss and dementia.
C. To research how to remove sticky plaque.
D. To track the brain’s self-cleaning capability.
2. What may cause dementia according to the text?
A. Not enough blood in the brain.
B. Too frequent cleaning of the brain.
C. The increase of cerebrospinal fluid.
D. The gradual increase of sticky plaque.
3. What does the underlined word “onset” in paragraph 4 mean?
A. Beginning.
B. Improvement.
C. Worsening.
D. Disappearance.
4. What does Dr Robins think of the brain scan?
A. It brings more work.
B. It is just imaginary.
C. It is quite effective.
D. It is far from exact.
答案:
1 D 细节理解题。根据第二段中的“... Dr Tim Sargeant has teamed up with Dr Edward Robins... to develop a brain scan that shows how well a brain is cleaning itself.”可知,蒂姆·萨金特博士与爱德华·罗宾斯博士合作研发脑部扫描技术是为了显示大脑自我清洁的效果,也就是追踪大脑的自我清洁能力。故选D项。
2 D 细节理解题。根据第三段中的a clear link between poor memory and toxins like the build-up of sticky plaque和“Scientists believe brains that have a build-up of this plaque over time may not be cleaning themselves properly, putting people at risk of dementia.”可知,记忆力不佳与大脑中粘性斑块等毒素的堆积之间有明显关联。粘性斑块的不断堆积可能意味着大脑的自我清洁功能出现异常,这会增加人们患痴呆症的风险。故选D项。
3 A 词义猜测题。根据第四段中的the hope is that a clean brain would help with memory while fighting dementia和“We’re aiming to catch the signs of the brain struggling to keep itself
clean in individuals around the age of 50 or 60, well before the onset of Alzheimer’s disease in most people”可知,保持大脑清洁可能成为改善记忆力、对抗痴呆症的新突破口,因此此处指科学家的目标是在大多数人患上阿尔茨海默病之前捕捉到大脑清洁功能衰退的早期迹象,由此猜测,onset的意思是“开始,发作”,与beginning意思相近。故选A项。
4 C 推理判断题。根据最后一段中的“‘The scan removes a lot of the guesswork, by allowing scientists to see with their own eyes if they’ve hit the target or not,’ Dr Robins said. ‘Without imaging technology, researchers can get all the way up to the trial stage before realising they’re at a dead end.’”可知,罗宾斯博士表示,脑部扫描技术消除了大量猜测,科学家们能直观判断研究是否达到了目标,如果没有这项技术,研究人员可能会一直到试验阶段才意识到自己走入了死胡同。由此表明,他认为这项大脑扫描技术非常有效。故选C项。
1 D 细节理解题。根据第二段中的“... Dr Tim Sargeant has teamed up with Dr Edward Robins... to develop a brain scan that shows how well a brain is cleaning itself.”可知,蒂姆·萨金特博士与爱德华·罗宾斯博士合作研发脑部扫描技术是为了显示大脑自我清洁的效果,也就是追踪大脑的自我清洁能力。故选D项。
2 D 细节理解题。根据第三段中的a clear link between poor memory and toxins like the build-up of sticky plaque和“Scientists believe brains that have a build-up of this plaque over time may not be cleaning themselves properly, putting people at risk of dementia.”可知,记忆力不佳与大脑中粘性斑块等毒素的堆积之间有明显关联。粘性斑块的不断堆积可能意味着大脑的自我清洁功能出现异常,这会增加人们患痴呆症的风险。故选D项。
3 A 词义猜测题。根据第四段中的the hope is that a clean brain would help with memory while fighting dementia和“We’re aiming to catch the signs of the brain struggling to keep itself
clean in individuals around the age of 50 or 60, well before the onset of Alzheimer’s disease in most people”可知,保持大脑清洁可能成为改善记忆力、对抗痴呆症的新突破口,因此此处指科学家的目标是在大多数人患上阿尔茨海默病之前捕捉到大脑清洁功能衰退的早期迹象,由此猜测,onset的意思是“开始,发作”,与beginning意思相近。故选A项。
4 C 推理判断题。根据最后一段中的“‘The scan removes a lot of the guesswork, by allowing scientists to see with their own eyes if they’ve hit the target or not,’ Dr Robins said. ‘Without imaging technology, researchers can get all the way up to the trial stage before realising they’re at a dead end.’”可知,罗宾斯博士表示,脑部扫描技术消除了大量猜测,科学家们能直观判断研究是否达到了目标,如果没有这项技术,研究人员可能会一直到试验阶段才意识到自己走入了死胡同。由此表明,他认为这项大脑扫描技术非常有效。故选C项。
查看更多完整答案,请扫码查看