2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中必刷题高一英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
语篇类型:说明文 主题:“体验式欣赏”学习法 词数:255 难度:偏难 建议用时:8分钟
[山东青岛二中2024月考]As a high school student, you're likely used to learning through reading textbooks. _1_ This lies at the heart of "experiential appreciation", a philosophy that encourages you to engage directly with the world around you. It's about learning from real-life experiences, and discovering a more profound and engaging way to learn.
To practise experiential appreciation, you can start by getting involved in hands-on activities related to your subjects. They will provide a firsthand understanding of the concepts you're studying, making learning active and meaningful. So, try joining a sports team, picking up a paintbrush, or taking part in a local charity event. _2_
As you dive deeper, immerse yourself fully in the surroundings and activities. When you're in nature, don't just look around. _3_ Touching the leaves, feeling the wind and listening to the birds can enrich your learning and make each moment more memorable.
_4_ After trying something new, ask yourself what you learnt and how it made you feel. Write in a journal or discuss it with friends. This self-discovery turns experiences into life lessons and offers a deeper understanding of the world.
Experiential appreciation transforms learning from a task to be completed into a journey to be treasured. _5_ So, explore the world around you, let every experience shape you, and discover the endless possibilities that await. This is the core of true learning, where every moment is a step towards a richer, more enlightened life.
A.It extends learning beyond textbooks.
B.These activities bring learning to life.
C.Mind the impact of your actions on the environment.
D.Instead, activate your senses for stronger ties with it.
E.Take your experiences further by reflecting on them.
F.Textbooks offer a systematic introduction to essential concepts and principles.
G. Now consider expanding your learning from just reading to actively participating.
1.
[山东青岛二中2024月考]As a high school student, you're likely used to learning through reading textbooks. _1_ This lies at the heart of "experiential appreciation", a philosophy that encourages you to engage directly with the world around you. It's about learning from real-life experiences, and discovering a more profound and engaging way to learn.
To practise experiential appreciation, you can start by getting involved in hands-on activities related to your subjects. They will provide a firsthand understanding of the concepts you're studying, making learning active and meaningful. So, try joining a sports team, picking up a paintbrush, or taking part in a local charity event. _2_
As you dive deeper, immerse yourself fully in the surroundings and activities. When you're in nature, don't just look around. _3_ Touching the leaves, feeling the wind and listening to the birds can enrich your learning and make each moment more memorable.
_4_ After trying something new, ask yourself what you learnt and how it made you feel. Write in a journal or discuss it with friends. This self-discovery turns experiences into life lessons and offers a deeper understanding of the world.
Experiential appreciation transforms learning from a task to be completed into a journey to be treasured. _5_ So, explore the world around you, let every experience shape you, and discover the endless possibilities that await. This is the core of true learning, where every moment is a step towards a richer, more enlightened life.
A.It extends learning beyond textbooks.
B.These activities bring learning to life.
C.Mind the impact of your actions on the environment.
D.Instead, activate your senses for stronger ties with it.
E.Take your experiences further by reflecting on them.
F.Textbooks offer a systematic introduction to essential concepts and principles.
G. Now consider expanding your learning from just reading to actively participating.
1.
G
_ 2.B
_ 3.D
_ 4.E
_ 5.A
_
答案:
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了一种直接与周围世界接触的学习方法,即“体验式欣赏”学习法。
1.G 上文介绍传统的学习方法,即通过阅读课本进行学习。设空处下文则引出另一种学习方法,即“体验式欣赏”学习法,设空处应为过渡句,且提及This指代的内容。G项(现在考虑将你的学习从仅仅阅读扩展到积极参与)承上启下,呼应下文的engage directly with the world around you,符合语境。故选G项。
2.B 根据上文的“So, try joining a sports team, picking up a paintbrush, or taking part in a local charity event.”可知,设空处应谈论这些活动的作用,B项中的These activities指代上文中提到的活动,符合语境。故选B项。
3.D 上文提到当你身处大自然时,不要只环顾四周。下文则描述了亲身接触大自然的场景。由此可推测,设空处应与上文构成转折关系。D项(相反,激活你的感官,以获得与自然更强烈的联系)承上启下,符合语境。
4.E 分析文章结构可知,设空处应为本段中心句。根据下文中的“After trying something new,ask yourself what you learnt and how it made you feel.”及“This self-discovery turns experiences into life lessons and offers a deeper understanding of the world.”可知,要对学过的东西进行反思,E项(通过反思你的经历,让它们更进一步)符合语境。
5.A 根据上文的“Experiential appreciation transforms learning from a task to be completed into a journey to be treasured.”及空后的So可推测,设空处应承接上文,继续介绍“体验式欣赏”学习法的好处。A项(它使学习超出课本范围)符合语境,A项中的It指代上文的Experiential appreciation。
1.G 上文介绍传统的学习方法,即通过阅读课本进行学习。设空处下文则引出另一种学习方法,即“体验式欣赏”学习法,设空处应为过渡句,且提及This指代的内容。G项(现在考虑将你的学习从仅仅阅读扩展到积极参与)承上启下,呼应下文的engage directly with the world around you,符合语境。故选G项。
2.B 根据上文的“So, try joining a sports team, picking up a paintbrush, or taking part in a local charity event.”可知,设空处应谈论这些活动的作用,B项中的These activities指代上文中提到的活动,符合语境。故选B项。
3.D 上文提到当你身处大自然时,不要只环顾四周。下文则描述了亲身接触大自然的场景。由此可推测,设空处应与上文构成转折关系。D项(相反,激活你的感官,以获得与自然更强烈的联系)承上启下,符合语境。
4.E 分析文章结构可知,设空处应为本段中心句。根据下文中的“After trying something new,ask yourself what you learnt and how it made you feel.”及“This self-discovery turns experiences into life lessons and offers a deeper understanding of the world.”可知,要对学过的东西进行反思,E项(通过反思你的经历,让它们更进一步)符合语境。
5.A 根据上文的“Experiential appreciation transforms learning from a task to be completed into a journey to be treasured.”及空后的So可推测,设空处应承接上文,继续介绍“体验式欣赏”学习法的好处。A项(它使学习超出课本范围)符合语境,A项中的It指代上文的Experiential appreciation。
[河南省实验中学2025高一月考]Colin, a young boy with autism (孤独症), possesses a special love for card tricks. Cards, in Colin's hands, become more than pieces of paper, enabling him to _1_ bonds with others.
One day, Colin's family _2_ a hotel while travelling. Colin, innocent and curious, _3_ the front desk. Standing behind the desk was Kahlief Hill, a 39-year-old clerk. Colin looked up at him with _4_, and asked, "Would you like to see card tricks?"
"Yes, I'm glad to," Kahlief said. Little did Kahlief know the profound impact of his _5_. He watched Colin's performance with great _6_ and praised his skills, and he also _7_ some of his own tricks, creating an exchange of wonder and smiles.
"My son lost his father a few years ago, leaving him with a void (空虚感) which a _8_ figure and role model should fill. I'm grateful for Kahlief's kindness. Colin had been _9_ to have such a 'big brother' all the time," Colin's mother said.
This _10_ connection continued. The following evening, when Colin's family returned to the hotel, Kahlief was there, _11_ the front desk again. Seeing Colin, he extended the _12_, "Would you like to practise more card tricks?" "Certainly," Colin replied _13_. By playing together, Kahlief became Colin's friend and "elder brother". They later exchanged contact information and stayed in _14_.
Kahlief's willingness to _15_ with a young boy reflects the best of humanity, reminding us of the extraordinary impact of ordinary acts of kindness.
1. A. witness
B. discover
C. form
D. control
2. A. passed by
B. came across
C. found out
D. checked into
3. A. spotted
B. pictured
C. approached
D. designed
4. A. doubt
B. wonder
C. satisfaction
D. anticipation
5. A. motivation
B. response
C. optimism
D. comment
6. A. interest
B. complaint
C. pressure
D. sympathy
7. A. estimated
B. taught
C. analysed
D. shared
8. A. male
B. female
C. respected
D. leading
9. A. hesitating
B. expecting
C. refusing
D. promising
10. A. weak
B. safe
C. strange
D. beautiful
11. A. repairing
B. managing
C. moving
D. leaving
12. A. invitation
B. application
C. help
D. apology
13. A. eventually
B. suddenly
C. excitedly
D. calmly
14. A. touch
B. sight
C. step
D. shape
15. A. travel
B. engage
C. agree
D. meet
One day, Colin's family _2_ a hotel while travelling. Colin, innocent and curious, _3_ the front desk. Standing behind the desk was Kahlief Hill, a 39-year-old clerk. Colin looked up at him with _4_, and asked, "Would you like to see card tricks?"
"Yes, I'm glad to," Kahlief said. Little did Kahlief know the profound impact of his _5_. He watched Colin's performance with great _6_ and praised his skills, and he also _7_ some of his own tricks, creating an exchange of wonder and smiles.
"My son lost his father a few years ago, leaving him with a void (空虚感) which a _8_ figure and role model should fill. I'm grateful for Kahlief's kindness. Colin had been _9_ to have such a 'big brother' all the time," Colin's mother said.
This _10_ connection continued. The following evening, when Colin's family returned to the hotel, Kahlief was there, _11_ the front desk again. Seeing Colin, he extended the _12_, "Would you like to practise more card tricks?" "Certainly," Colin replied _13_. By playing together, Kahlief became Colin's friend and "elder brother". They later exchanged contact information and stayed in _14_.
Kahlief's willingness to _15_ with a young boy reflects the best of humanity, reminding us of the extraordinary impact of ordinary acts of kindness.
1. A. witness
B. discover
C. form
D. control
2. A. passed by
B. came across
C. found out
D. checked into
3. A. spotted
B. pictured
C. approached
D. designed
4. A. doubt
B. wonder
C. satisfaction
D. anticipation
5. A. motivation
B. response
C. optimism
D. comment
6. A. interest
B. complaint
C. pressure
D. sympathy
7. A. estimated
B. taught
C. analysed
D. shared
8. A. male
B. female
C. respected
D. leading
9. A. hesitating
B. expecting
C. refusing
D. promising
10. A. weak
B. safe
C. strange
D. beautiful
11. A. repairing
B. managing
C. moving
D. leaving
12. A. invitation
B. application
C. help
D. apology
13. A. eventually
B. suddenly
C. excitedly
D. calmly
14. A. touch
B. sight
C. step
D. shape
15. A. travel
B. engage
C. agree
D. meet
答案:
【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了患有孤独症的男孩科林与酒店职员卡利夫因纸牌魔术结缘的故事。
1.C 根据下文中的“This ________ connection continued.”以及“By playing together, Kahlief became Colin’s friend and ‘elder brother’.”可知,科林通过纸牌与他人建立联系。form意为“(与某人)建立(关系)”,故选C项。witness意为“目击”;discover意为“发现”;control意为“控制”。
2.D 根据下文的when Colin’s family returned to the hotel和常识可知,此处表示科林一家旅行时入住了一家酒店。check into意为“登记入住”,故选D项。pass by意为“路过”;come across意为“偶遇”;find out意为“查明”。
3.C 下文提到科林与前台工作人员卡利夫互动的场景,由此可知,此处表示天真又好奇的科林走近前台。approach意为“走近”,故选C项。spot意为“发现”;picture意为“想象”;design意为“设计”。
4.D 根据下文中的“Would you like to see card tricks?”以及He watched Colin’s performance可知,科林主动询问对方是否想看纸牌魔术,因此他当时应是满怀期待的。anticipation意为“期待”,故选D项。doubt意为“怀疑”;wonder意为“惊奇”;satisfaction意为“满意”。
5.B 根据上文中的“Yes, I’m glad to”可知,卡利夫对科林的问题作出了回应。response意为“回应;回答”,故选B项。motivation意为“动机”;optimism意为“乐观”;comment意为“评论”。
6.A 根据上文中的“Yes, I’m glad to”和下文中的“praised his skills, and he also ________ some of his own tricks”可知,卡利夫愿意观看科林表演魔术,还称赞了科林的技巧且自己也展示了一些魔术,这说明他对科林的魔术表演非常感兴趣。故选A项。complaint意为“抱怨”;pressure意为“压力”;sympathy意为“同情”。
7.D 根据下文中的creating an exchange of wonder and smiles可知,卡利夫和科林有了交流,因此此处应表示卡利夫也分享了自己的一些魔术。故选D项。estimate意为“估计”;analyse意为“分析”。
8.A 根据上文中的My son lost his father a few years ago和下文中的“Colin had been ________ to have such a ‘big brother’ all the time”可知,科林失去了父亲,一直期盼着有一个“大哥哥”陪在身边,因此这里指的是科林心里有一种空虚感,需要一位男性或者行为榜样来填补这种空虚感。故选A项。respected意为“受尊敬的”;leading意为“主要的”。
9.B 根据上文中的“My son lost his father a few years ago, leaving him with a void”可知,科林失去了父亲,因此他应是一直很期待能有这样一个“大哥哥”。expect意为“期待”,故选B项。hesitate意为“犹豫”;refuse意为“拒绝”;promise意为“承诺”。
10.D 根据下文中的“Kahlief became Colin’s friend and ‘elder brother’”和reflects the best of humanity以及两人的互动可知,这种联系是美好的。故选D项。
11.B 根据上文中的“Standing behind the desk was Kahlief Hill, a 39-year-old clerk.”可知,卡利夫是负责管理前台的职员。manage意为“管理,负责”,故选B项。
12.A 根据下文中的“Would you like to practise more card tricks?”可知,此处指卡利夫向科林发出邀请。extend the/an invitation意为“发出邀请”。故选A项。
13.C 根据上文中的“Would you like to practise more card tricks?”以及Certainly可知,科林对纸牌魔术很感兴趣,且一直期待有一个“大哥哥”,所以对于卡利夫的邀请,他应是兴奋地回答。故选C项。eventually意为“终于”;calmly意为“冷静地”。
14.A 根据上文中的They later exchanged contact information可知,他们交换了联系方式且保持联系。stay in touch意为“保持联系”,故选A项。
15.B 根据两人通过魔术建立联系的经历以及下文中的with a young boy可知,此处指卡利夫愿意与一个小男孩建立密切关系。engage with... 意为“与……建立密切关系”,故选B项。
1.C 根据下文中的“This ________ connection continued.”以及“By playing together, Kahlief became Colin’s friend and ‘elder brother’.”可知,科林通过纸牌与他人建立联系。form意为“(与某人)建立(关系)”,故选C项。witness意为“目击”;discover意为“发现”;control意为“控制”。
2.D 根据下文的when Colin’s family returned to the hotel和常识可知,此处表示科林一家旅行时入住了一家酒店。check into意为“登记入住”,故选D项。pass by意为“路过”;come across意为“偶遇”;find out意为“查明”。
3.C 下文提到科林与前台工作人员卡利夫互动的场景,由此可知,此处表示天真又好奇的科林走近前台。approach意为“走近”,故选C项。spot意为“发现”;picture意为“想象”;design意为“设计”。
4.D 根据下文中的“Would you like to see card tricks?”以及He watched Colin’s performance可知,科林主动询问对方是否想看纸牌魔术,因此他当时应是满怀期待的。anticipation意为“期待”,故选D项。doubt意为“怀疑”;wonder意为“惊奇”;satisfaction意为“满意”。
5.B 根据上文中的“Yes, I’m glad to”可知,卡利夫对科林的问题作出了回应。response意为“回应;回答”,故选B项。motivation意为“动机”;optimism意为“乐观”;comment意为“评论”。
6.A 根据上文中的“Yes, I’m glad to”和下文中的“praised his skills, and he also ________ some of his own tricks”可知,卡利夫愿意观看科林表演魔术,还称赞了科林的技巧且自己也展示了一些魔术,这说明他对科林的魔术表演非常感兴趣。故选A项。complaint意为“抱怨”;pressure意为“压力”;sympathy意为“同情”。
7.D 根据下文中的creating an exchange of wonder and smiles可知,卡利夫和科林有了交流,因此此处应表示卡利夫也分享了自己的一些魔术。故选D项。estimate意为“估计”;analyse意为“分析”。
8.A 根据上文中的My son lost his father a few years ago和下文中的“Colin had been ________ to have such a ‘big brother’ all the time”可知,科林失去了父亲,一直期盼着有一个“大哥哥”陪在身边,因此这里指的是科林心里有一种空虚感,需要一位男性或者行为榜样来填补这种空虚感。故选A项。respected意为“受尊敬的”;leading意为“主要的”。
9.B 根据上文中的“My son lost his father a few years ago, leaving him with a void”可知,科林失去了父亲,因此他应是一直很期待能有这样一个“大哥哥”。expect意为“期待”,故选B项。hesitate意为“犹豫”;refuse意为“拒绝”;promise意为“承诺”。
10.D 根据下文中的“Kahlief became Colin’s friend and ‘elder brother’”和reflects the best of humanity以及两人的互动可知,这种联系是美好的。故选D项。
11.B 根据上文中的“Standing behind the desk was Kahlief Hill, a 39-year-old clerk.”可知,卡利夫是负责管理前台的职员。manage意为“管理,负责”,故选B项。
12.A 根据下文中的“Would you like to practise more card tricks?”可知,此处指卡利夫向科林发出邀请。extend the/an invitation意为“发出邀请”。故选A项。
13.C 根据上文中的“Would you like to practise more card tricks?”以及Certainly可知,科林对纸牌魔术很感兴趣,且一直期待有一个“大哥哥”,所以对于卡利夫的邀请,他应是兴奋地回答。故选C项。eventually意为“终于”;calmly意为“冷静地”。
14.A 根据上文中的They later exchanged contact information可知,他们交换了联系方式且保持联系。stay in touch意为“保持联系”,故选A项。
15.B 根据两人通过魔术建立联系的经历以及下文中的with a young boy可知,此处指卡利夫愿意与一个小男孩建立密切关系。engage with... 意为“与……建立密切关系”,故选B项。
查看更多完整答案,请扫码查看