2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版》

第99页
( ) 1. What's the discussion mainly about?
D

( ) 2. What does Group A think of teenagers doing part-time jobs?
C

( ) 3. How many reasons are provided to support(支撑)the idea of Group B?
B

( ) 4. Which of the following is TRUE?
A
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解和分析能力。题目围绕青少年是否应该被允许做兼职工作这一话题展开讨论,需要学生从短文中获取信息,对每个问题进行分析和判断。
1. 第一题是主旨大意题,需要学生概括短文讨论的主要内容。
2. 第二题是细节理解题,考查Group A对青少年做兼职工作的看法。
3. 第三题是细节理解题,要求学生找出Group B支持青少年做兼职工作的原因数量。
4. 第四题是细节判断题,需要学生根据短文内容判断每个选项的正误。
【答案】:
1. D。短文主要讨论了青少年是否应该被允许做兼职工作,A选项只提到父母对兼职工作的看法,不全面;B选项只强调为什么青少年应该做兼职工作,也不全面;C选项只提到青少年从兼职工作中能得到什么,同样不全面。D选项符合短文主旨。
2. C。根据Group A的观点“On the one hand, study should be put in the first place. Doing part - time jobs may make teenagers pay less attention to their study and fail in exams. And they have lots of lessons and after - class activities in school, so they need time to relax themselves. On the other hand, teenagers are not old enough to work, they're short of social experience. They may be easily cheated by strangers. Safety is very important.”可知,Group A认为青少年做兼职工作没必要且不安全。A选项“Helpful but unsafe”中“Helpful”不符合;B选项“Meaningful but tiring”文中未提及;D选项“Dangerous and boring”中“boring”未提及。所以选C。
3. B。Group B支持青少年做兼职工作的原因有:“Working part - time is good for teenagers to make some money. For some families, this can reduce parents' burden(减轻负担). Also, working can make teenagers know it's not so easy to make money. This can help the children understand their parents better. What's more, teenagers can get some knowledge and skills by taking part - time jobs.”即赚钱减轻父母负担、让青少年知道赚钱不易从而更好地理解父母、获得知识和技能,共三个原因。所以选B。
4. A。根据Group B的观点“For example, they will be more experienced and know the ways of dealing with people from different social backgrounds, and know how to cooperate(合作)with others to complete the work. They'll be able to express their ideas clearly to their workmates and bosses and to look for ways to solve problems.”可知,青少年可以从工作中学习如何与他人相处,A选项正确;B选项文中未提及做兼职工作能让青少年知道学习的重要性;C选项“Working part - time can solve the problems between teenagers and parents”过于绝对,文中只是说能帮助更好地理解父母;D选项“Teenagers who come from poor families often work part - time to support their families”文中未提及。所以选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭