2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第100页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
(
A.allow
B.allowed
C.be allowed
D.be allowing
C
) 1.The students shouldn't ______ to take mobile phones to school.A.allow
B.allowed
C.be allowed
D.be allowing
答案:
【解析】:本题考查的是被动语态的使用。题目是一个否定句,其中包含情态动词should,表示“学生不应该被允许带手机上学”。根据英语语法规则,当主语是动作的承受者时,应使用被动语态。被动语态的构成是“情态动词 + be + 过去分词”。在本题中,allow的过去分词是allowed,因此应选择C选项,即“be allowed”,构成“shouldn't be allowed”表示“不应该被允许”。
【答案】:C
【答案】:C
( ) 2.— Look! The boy over there is wearing
— It's not strange. Some even get their noses pierced.
A.jeans
B.hats
C.glasses
D.earrings
D
.— It's not strange. Some even get their noses pierced.
A.jeans
B.hats
C.glasses
D.earrings
答案:
【解析】:这是一道英语选择题,考查的是对词汇和语境的理解。题目描述了一个场景,其中提到一个男孩穿着某种服饰,而接下来的句子提到有些人甚至把鼻子穿孔,这暗示了前文提到的服饰可能是与身体穿孔相关的装饰品。我们需要从选项A、B、C、D中选择一个最符合语境的答案。
A. jeans 牛仔裤,与鼻子穿孔无直接关联;
B. hats 帽子,同样与鼻子穿孔无直接关联;
C. glasses 眼镜,虽然眼镜是戴在脸上的,但与鼻子穿孔不是同一类装饰;
D. earrings 耳环,耳环是穿在耳朵上的,与鼻子穿孔同属于身体穿孔装饰的范畴。
根据语境,最符合的答案是D,因为耳环和鼻子穿孔都属于身体装饰的范畴。
【答案】:D
A. jeans 牛仔裤,与鼻子穿孔无直接关联;
B. hats 帽子,同样与鼻子穿孔无直接关联;
C. glasses 眼镜,虽然眼镜是戴在脸上的,但与鼻子穿孔不是同一类装饰;
D. earrings 耳环,耳环是穿在耳朵上的,与鼻子穿孔同属于身体穿孔装饰的范畴。
根据语境,最符合的答案是D,因为耳环和鼻子穿孔都属于身体装饰的范畴。
【答案】:D
( ) 3.— May I take photos in the museum, sir?
— Sorry, you
A.needn't
B.might not
C.mustn't
D.shouldn't
— Sorry, you
C
. It's not allowed here.A.needn't
B.might not
C.mustn't
D.shouldn't
答案:
【解析】:这是一道英语选择题,考查的是对情态动词的理解和运用。题目中的语境是在博物馆询问是否可以拍照,而回答是“这里不允许”。因此,需要选择一个表示“禁止”或“不允许”的情态动词。
A选项“needn't”表示“不必”,不符合语境;
B选项“might not”表示“可能不”,语气不够强烈,也不符合语境;
D选项“shouldn't”表示“不应该”,虽然接近,但不如C选项强烈;
C选项“mustn't”表示“禁止”或“不允许”,符合语境。
因此,正确答案是C。
【答案】:C
A选项“needn't”表示“不必”,不符合语境;
B选项“might not”表示“可能不”,语气不够强烈,也不符合语境;
D选项“shouldn't”表示“不应该”,虽然接近,但不如C选项强烈;
C选项“mustn't”表示“禁止”或“不允许”,符合语境。
因此,正确答案是C。
【答案】:C
(
A.to cut
B.cut
C.cutting
D.be cut
B
) 4.Jim wants to get his hair ______. It's too long.A.to cut
B.cut
C.cutting
D.be cut
答案:
【解析】:本题考查非谓语动词。题干的意思是:“Jim想要把他的头发_____。它太长了。” 题目中已有谓语动词wants,因此cut应当用非谓语形式。又因为hair和cut之间是被动关系,表示“头发被剪”,所以应当用cut的过去分词形式,即cut。分析四个选项可知,选项B符合题目要求。
选项A,“to cut”是动词不定式,表示目的或将来,但在这个句子中,Jim并不是想要去剪头发,而是想要把头发剪掉,所以A选项不正确。
选项C,“cutting”是现在分词形式,表示主动或进行,但在这个句子中,头发是被剪的,所以C选项不正确。
选项D,“be cut”是动词原形加被动语态的形式,但在这个句子中,已经有了谓语动词wants,所以不能再使用动词原形,D选项不正确。
【答案】:B
选项A,“to cut”是动词不定式,表示目的或将来,但在这个句子中,Jim并不是想要去剪头发,而是想要把头发剪掉,所以A选项不正确。
选项C,“cutting”是现在分词形式,表示主动或进行,但在这个句子中,头发是被剪的,所以C选项不正确。
选项D,“be cut”是动词原形加被动语态的形式,但在这个句子中,已经有了谓语动词wants,所以不能再使用动词原形,D选项不正确。
【答案】:B
( ) 5.— I think we need to spend some time with our friends.
—
A.I agree with you
B.Never mind
C.I disagree
D.It depends
—
A
. Friends are important to us.A.I agree with you
B.Never mind
C.I disagree
D.It depends
答案:
【解析】:
这是一道英语对话理解题,考查的是对日常交际用语的理解及应答。题目中的对话是关于“我们需要花时间与朋友相处”的观点及其回应。
首先,我们需要理解对话的内容:
* 第一句话是:“I think we need to spend some time with our friends.”(我认为我们需要花些时间与朋友相处。)
* 第二句话是回应:“______. Friends are important to us.”(______。朋友对我们很重要。)
接下来,我们分析每个选项:
A. I agree with you.(我同意你的看法。)
这个选项与第二句话“朋友对我们很重要”相呼应,表示同意第一句话的观点。
B. Never mind.(没关系。)
这个选项通常用于回应别人的道歉或担忧,与本题对话内容不符。
C. I disagree.(我不同意。)
这个选项与第二句话相矛盾,因为第二句话是在强调朋友的重要性。
D. It depends.(看情况。)
这个选项表示对某件事情的不确定或保留态度,与本题对话内容不符。
根据对话内容和选项分析,我们可以确定正确答案是A,因为它与对话中的观点和回应相一致。
【答案】:
A
这是一道英语对话理解题,考查的是对日常交际用语的理解及应答。题目中的对话是关于“我们需要花时间与朋友相处”的观点及其回应。
首先,我们需要理解对话的内容:
* 第一句话是:“I think we need to spend some time with our friends.”(我认为我们需要花些时间与朋友相处。)
* 第二句话是回应:“______. Friends are important to us.”(______。朋友对我们很重要。)
接下来,我们分析每个选项:
A. I agree with you.(我同意你的看法。)
这个选项与第二句话“朋友对我们很重要”相呼应,表示同意第一句话的观点。
B. Never mind.(没关系。)
这个选项通常用于回应别人的道歉或担忧,与本题对话内容不符。
C. I disagree.(我不同意。)
这个选项与第二句话相矛盾,因为第二句话是在强调朋友的重要性。
D. It depends.(看情况。)
这个选项表示对某件事情的不确定或保留态度,与本题对话内容不符。
根据对话内容和选项分析,我们可以确定正确答案是A,因为它与对话中的观点和回应相一致。
【答案】:
A
二、从方框中选出适当的单词,用其正确的形式填空。
bring, flash, get, smoke, spend
1. Suddenly, an idea
2. His bike is broken. He needs
3. He has already been ill for a long time, but he still can't stop
4. Jenny
5. It is going to rain soon. Don't forget
bring, flash, get, smoke, spend
1. Suddenly, an idea
flashed
in her mind — she decided to save one yuan or two yuan every day.2. His bike is broken. He needs
to get
it fixed.3. He has already been ill for a long time, but he still can't stop
smoking
and drinking.4. Jenny
spent
some time with me last Friday morning helping me learn new rules.5. It is going to rain soon. Don't forget
to bring
an umbrella.
答案:
1. flashed
2. to get
3. smoking
4. spent
5. to bring
2. to get
3. smoking
4. spent
5. to bring
1. Linda
2. — Can I get my ears pierced, Mom?
—
3. I often go to the museum with my friends
4. Jack
5. I was
disagreed with
what I said and the meeting ended up arguing.2. — Can I get my ears pierced, Mom?
—
No way
! Sixteen-year-olds shouldn't be allowed to get their ears pierced!3. I often go to the museum with my friends
on weekends
.4. Jack
was excited about
seeing the famous paintings by Picasso and couldn't fall asleep.5. I was
kind of
tired so I decided to finish my homework after dinner.
答案:
【解析】:
这是一道英语短语填空题,考查的是对短语意义的理解以及短语在语境中的正确运用。题目给出了五个短语:be excited about, disagree with, kind of, no way, on weekends,并要求从这些短语中选择适当的填空。
1. 第一空,根据“the meeting ended up arguing”可以推断出Linda对某人的话持不同意见,因此应选用“disagree with”,表示“不同意”。由于句子是过去时,所以动词要用过去式“disagreed”。
2. 第二空,根据“Sixteen-year-olds shouldn't be allowed to get their ears pierced!”可知妈妈不同意16岁的孩子打耳洞,所以应选用“no way”,表示“没门”。
3. 第三空,根据“I often go to the museum with my friends”可知这里说的是在某个时间经常去博物馆,应选用“on weekends”,表示“在周末”。
4. 第四空,根据“couldn't fall asleep”可知Jack看到毕加索的名画后非常兴奋,以至于睡不着觉,所以应选用“be excited about”,表示“对……感到兴奋”。由于句子是过去时,所以动词要用过去式“was”。
5. 第五空,根据“so I decided to finish my homework after dinner”可知说话人有点累了,所以决定晚饭后完成作业,应选用“kind of”,表示“有点”。
【答案】:
1. disagreed with
2. No way
3. on weekends
4. was excited about
5. kind of
这是一道英语短语填空题,考查的是对短语意义的理解以及短语在语境中的正确运用。题目给出了五个短语:be excited about, disagree with, kind of, no way, on weekends,并要求从这些短语中选择适当的填空。
1. 第一空,根据“the meeting ended up arguing”可以推断出Linda对某人的话持不同意见,因此应选用“disagree with”,表示“不同意”。由于句子是过去时,所以动词要用过去式“disagreed”。
2. 第二空,根据“Sixteen-year-olds shouldn't be allowed to get their ears pierced!”可知妈妈不同意16岁的孩子打耳洞,所以应选用“no way”,表示“没门”。
3. 第三空,根据“I often go to the museum with my friends”可知这里说的是在某个时间经常去博物馆,应选用“on weekends”,表示“在周末”。
4. 第四空,根据“couldn't fall asleep”可知Jack看到毕加索的名画后非常兴奋,以至于睡不着觉,所以应选用“be excited about”,表示“对……感到兴奋”。由于句子是过去时,所以动词要用过去式“was”。
5. 第五空,根据“so I decided to finish my homework after dinner”可知说话人有点累了,所以决定晚饭后完成作业,应选用“kind of”,表示“有点”。
【答案】:
1. disagreed with
2. No way
3. on weekends
4. was excited about
5. kind of
四、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
Most parents hope that their children can be happy and successful. But do you know the best way to encourage them to be so? The answer is to allow them to make their own decisions.
Different people have different ideas about children's decisions making. Unluckily, most parents make decisions for their children — what they wear, what they eat and what movies they watch. In fact, it's not good for children's growing.
Children should be allowed to make decisions when they are very young. But this doesn't mean they are allowed to do everything. For example, you shouldn't take your children into a convenience store and tell them they can have anything they want. They would be overwhelmed (压倒) by the choices. But you can give them a choice among snacks. When children get older, expand (扩大) the number of choices you give them. For example, allow them to decide the activities they want to take part in or when they decide to go to bed.
The next step is to get your children to think before they act. Let them ask themselves several important questions. First, why do I want to do this? Second, what are my choices? Third, what are the results of the actions? After the three questions, they are sure to have right decisions.
(
A. Children could do what they want to do.
B. Parents should make decisions for children.
C. Parents should allow children to make decisions.
D. Children shouldn't follow their parents' decisions.
(
A. To help them make decisions wisely.
B. To find out the answers to the questions.
C. To tell whether they should make their own decisions.
D. To learn whether they make right decisions by themselves.
(
A. To tell the kids how to be successful.
B. To tell parents how to educate their children.
C. To give children some advice on making decisions.
D. To give parents some advice about helping children make decisions.
(
A. Few parents make decisions for their children.
B. Children often make their choices without thinking carefully.
C. Allowing children to make decisions can help them be happy and successful.
D. Parents should ask their children to make decisions when they are teenagers.
(
A. Science.
B. Education.
C. Environment.
D. History.
Most parents hope that their children can be happy and successful. But do you know the best way to encourage them to be so? The answer is to allow them to make their own decisions.
Different people have different ideas about children's decisions making. Unluckily, most parents make decisions for their children — what they wear, what they eat and what movies they watch. In fact, it's not good for children's growing.
Children should be allowed to make decisions when they are very young. But this doesn't mean they are allowed to do everything. For example, you shouldn't take your children into a convenience store and tell them they can have anything they want. They would be overwhelmed (压倒) by the choices. But you can give them a choice among snacks. When children get older, expand (扩大) the number of choices you give them. For example, allow them to decide the activities they want to take part in or when they decide to go to bed.
The next step is to get your children to think before they act. Let them ask themselves several important questions. First, why do I want to do this? Second, what are my choices? Third, what are the results of the actions? After the three questions, they are sure to have right decisions.
(
C
) 1. What's the writer's opinion on children's decisions?A. Children could do what they want to do.
B. Parents should make decisions for children.
C. Parents should allow children to make decisions.
D. Children shouldn't follow their parents' decisions.
(
A
) 2. Why does the writer advise children to ask the three questions?A. To help them make decisions wisely.
B. To find out the answers to the questions.
C. To tell whether they should make their own decisions.
D. To learn whether they make right decisions by themselves.
(
D
) 3. What's the purpose (目的) of the writer?A. To tell the kids how to be successful.
B. To tell parents how to educate their children.
C. To give children some advice on making decisions.
D. To give parents some advice about helping children make decisions.
(
C
) 4. Which of the following is TRUE?A. Few parents make decisions for their children.
B. Children often make their choices without thinking carefully.
C. Allowing children to make decisions can help them be happy and successful.
D. Parents should ask their children to make decisions when they are teenagers.
(
B
) 5. In which column (栏目) of a newspaper can we see this passage?A. Science.
B. Education.
C. Environment.
D. History.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章主旨大意和细节的理解能力。文章主要讨论了父母应该如何帮助孩子做决定,让孩子在成长过程中逐渐学会独立思考和决策。
1. 第一题是观点态度题,需要理解作者对于孩子做决定这一话题的看法。根据文章中的“The answer is to allow them to make their own decisions.”可以确定答案。
2. 第二题是细节理解题,需要理解作者建议孩子问自己三个问题的目的。根据文章中的“After the three questions, they are sure to have right decisions.”可以确定答案。
3. 第三题是主旨大意题,需要理解文章的主要目的。文章主要是给父母提供一些关于如何帮助孩子做决定的建议。
4. 第四题是细节判断题,需要根据文章内容判断哪个选项是正确的。根据文章中的“Most parents hope that their children can be happy and successful. But do you know the best way to encourage them to be so? The answer is to allow them to make their own decisions.”可以确定C选项是正确的。
5. 第五题是推理判断题,需要根据文章内容判断这篇文章可能出现在报纸的哪个栏目。由于文章主要讨论的是父母如何教育孩子,因此可以推断出这篇文章可能出现在教育栏目。
【答案】:
1. C
2. A
3. D
4. C
5. B
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章主旨大意和细节的理解能力。文章主要讨论了父母应该如何帮助孩子做决定,让孩子在成长过程中逐渐学会独立思考和决策。
1. 第一题是观点态度题,需要理解作者对于孩子做决定这一话题的看法。根据文章中的“The answer is to allow them to make their own decisions.”可以确定答案。
2. 第二题是细节理解题,需要理解作者建议孩子问自己三个问题的目的。根据文章中的“After the three questions, they are sure to have right decisions.”可以确定答案。
3. 第三题是主旨大意题,需要理解文章的主要目的。文章主要是给父母提供一些关于如何帮助孩子做决定的建议。
4. 第四题是细节判断题,需要根据文章内容判断哪个选项是正确的。根据文章中的“Most parents hope that their children can be happy and successful. But do you know the best way to encourage them to be so? The answer is to allow them to make their own decisions.”可以确定C选项是正确的。
5. 第五题是推理判断题,需要根据文章内容判断这篇文章可能出现在报纸的哪个栏目。由于文章主要讨论的是父母如何教育孩子,因此可以推断出这篇文章可能出现在教育栏目。
【答案】:
1. C
2. A
3. D
4. C
5. B
查看更多完整答案,请扫码查看