2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第12页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
(
A.belongs to
B.happens to
C.depends on
D.pays attention to
C
) 1.Whether we will go camping next week ______ the weather.A.belongs to
B.happens to
C.depends on
D.pays attention to
答案:
【解析】:本题考察的是动词短语的区别以及上下文语境的理解。根据题目中的“Whether we will go camping next week ______ the weather.”可知,我们需要找到一个动词短语,描述“我们下周是否去野营”与“天气”之间的关系。
A选项“belongs to”意为“属于”,与题意不符;
B选项“happens to”意为“碰巧发生”,与题意不符;
C选项“depends on”意为“取决于”,符合题意,表示“我们下周是否去野营取决于天气”;
D选项“pays attention to”意为“注意”,与题意不符。
因此,正确答案是C。
【答案】:C
A选项“belongs to”意为“属于”,与题意不符;
B选项“happens to”意为“碰巧发生”,与题意不符;
C选项“depends on”意为“取决于”,符合题意,表示“我们下周是否去野营取决于天气”;
D选项“pays attention to”意为“注意”,与题意不符。
因此,正确答案是C。
【答案】:C
(
A.creative
B.quiet
C.lazy
D.active
D
) 2.My deskmate is really ______. She likes to take part in different activities after school.A.creative
B.quiet
C.lazy
D.active
答案:
【解析】:这是一道英语选择题,考查的是对形容词词义的理解以及根据语境选择合适形容词的能力。题目中提到了“She likes to take part in different activities after school.”,意思是“她喜欢放学后参加各种不同的活动。”,这提示我们应该选择一个表示“活跃的、积极的”之类的形容词。接下来,我们逐一分析选项:A. creative表示“有创造力的”;B. quiet表示“安静的”;C. lazy表示“懒惰的”;D. active表示“活跃的、积极的”。根据语境,D选项最符合。
【答案】:D
【答案】:D
(
A.wisely
B.carefully
C.quickly
D.secretly
A
) 3.Don't spend too much time playing computer games. You should manage your time ______.A.wisely
B.carefully
C.quickly
D.secretly
答案:
【解析】:这是一道英语选择题,考查的是对词义的理解以及上下文语境的应用。题目中的句子是告诫人们不要花费太多时间在玩电脑游戏上,而是应该明智地管理时间。因此,需要从四个选项中选择一个最符合题意的词。A选项wisely意为明智地,B选项carefully意为仔细地,C选项quickly意为快速地,D选项secretly意为秘密地。根据句意,最合适的选项应该是A,即应该明智地管理时间。
【答案】:A
【答案】:A
( ) 4.
A.Unless
B.Even if
C.As long as
D.Because
B
he always gets "C" in exams, Jack never gives up studying English.A.Unless
B.Even if
C.As long as
D.Because
答案:
【解析】:本题考查连词的用法及语义理解。题目中给出了四个选项:Unless(除非)、Even if(即使)、As long as(只要)、Because(因为)。根据句意“_____ 他总是在考试中得C,Jack从未放弃学习英语。”我们需要找到一个表示让步或条件的连词来连接前后两个分句。Unless表示除非,用于引出必要条件;Even if表示即使,用于引出让步条件;As long as表示只要,用于引出充分条件;Because表示因为,用于引出原因。根据句意,这里应该使用表示让步的连词,即“即使他总是在考试中得C,Jack也从未放弃学习英语”。
【答案】:B. Even if。
【答案】:B. Even if。
(
A.use it or lose it
B.it's a piece of cake
C.practice makes perfect
D.all roads lead to Rome
C
) 5.If you want to play the piano well all the time, you need to keep practicing often — ______.A.use it or lose it
B.it's a piece of cake
C.practice makes perfect
D.all roads lead to Rome
答案:
C
1. If people are interested in something, their
2. He is a man of great
3. The government plans to
4. He has a wide
5. — I want to know if I can learn Spanish well. It's too hard to learn.— It takes time. There are no
brains
will be more active.2. He is a man of great
ability
. He can deal with any difficult situation.3. The government plans to
create
more jobs for young people in western China.4. He has a wide
knowledge
of music. I believe he can tell you something about the musician.5. — I want to know if I can learn Spanish well. It's too hard to learn.— It takes time. There are no
overnight
success stories.
答案:
1. brains
2. ability
3. create
4. knowledge
5. overnight
2. ability
3. create
4. knowledge
5. overnight
三、从方框中选出适当的短语,用其正确的形式填空。
agree with, be born with, connect ... with ..., have ... in common, pay attention to
1. A good student always
2. My sister
3. I'm sorry that I
4. Anna
5. You should
agree with, be born with, connect ... with ..., have ... in common, pay attention to
1. A good student always
connects
what he reads with
what he sees around him.2. My sister
has
one thing in common
with me. We both like watching comedies.3. I'm sorry that I
disagree with
you on this point.4. Anna
was born with
musical talent. She could play the piano well at the age of four.5. You should
pay attention to
the grammar in your homework. There are too many mistakes in it.
答案:
1. connects; with
2. has; in common
3. disagree with
4. was born with
5. pay attention to
2. has; in common
3. disagree with
4. was born with
5. pay attention to
( ) 1. How does taking notes help prepare for the exam?
( ) 2. Which blank can be filled with the underlined word "procrastinate"?
( ) 3. Which of the following is TRUE according to the passage?
( ) 4. What can be the best title for this passage?
( ) 5. Which of the following is the RIGHT structure (结构) of this passage?
D
( ) 2. Which blank can be filled with the underlined word "procrastinate"?
C
( ) 3. Which of the following is TRUE according to the passage?
C
( ) 4. What can be the best title for this passage?
A
( ) 5. Which of the following is the RIGHT structure (结构) of this passage?
B
答案:
【解析】:
这是一篇英语阅读理解题,主要针对九年级学生,考查对文章内容的理解和分析能力。文章主要围绕如何为考试做准备给出了一些建议。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中找到关于记笔记如何帮助准备考试的具体描述。
2. 第二题是词义猜测题,需要根据文章内容和选项,推测“procrastinate”这个词在语境中的含义。
3. 第三题是判断正误题,需要根据文章内容判断各个选项的正确性。
4. 第四题是主旨大意题,需要概括文章的主题,并从选项中选出最符合的标题。
5. 第五题是文章结构题,需要分析文章的结构,并从选项中选出正确的结构划分。
【答案】:
1. D
根据文章第二段“The more careful you can be when taking notes during class, the better it'll help you remember key facts that were discussed. It also helps cut down the time you have to spend re-reading textbook materials (材料) you have already done over in class.”可知,记笔记可以帮助你记住关键事实,并节省时间。因此,选项D“它可以帮助你记住关键事实并节省很多时间”是正确的。
2. C
根据文章第四段“Whether you just realized you had a test or chose to ignore (忽略) that fact, sometimes waiting until the eleventh hour is a common thing. You'd better start early so that you can spread your studying out. This learning strategy, known as "distributed practice (分配练习)" — the idea being that you'll spend the same amount of time studying but over several shorter periods, has been shown to be very useful. Since your brain concentrates (专注) better in shorter time, distributed practice can help you get information better. So, say goodbye to procrastination!”可知,“procrastinate”指的是拖延,即面对不想做的事情时倾向于推迟。因此,选项C“当面对他们不想做的事情时,人们经常喜欢拖延”是正确的。
3. C
根据文章第三段“But actually, to learn the information, you need to take part in actively. What does that mean? Active learning improves higher thinking skills through practice — problem — solving, role-playing, mapping and so on. The idea can help you understand and remember the knowledge better.”可知,积极参与课堂活动可以提高人们的思维能力。因此,选项C“积极参与课堂活动可以提高人们的思维能力”是正确的。
4. A
文章主要围绕如何为考试做准备给出了一些建议,因此最符合的标题是“如何为考试而学习”。选项A“如何为考试而学习”是正确的。
5. B
文章第一段引出主题,即如何为考试做准备;第二、三、四段分别给出了三个具体的建议。因此,文章的结构应该是总分结构,即第一段为总述,第二、三、四段为分述。选项B“①/②③④”是正确的结构划分。
这是一篇英语阅读理解题,主要针对九年级学生,考查对文章内容的理解和分析能力。文章主要围绕如何为考试做准备给出了一些建议。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中找到关于记笔记如何帮助准备考试的具体描述。
2. 第二题是词义猜测题,需要根据文章内容和选项,推测“procrastinate”这个词在语境中的含义。
3. 第三题是判断正误题,需要根据文章内容判断各个选项的正确性。
4. 第四题是主旨大意题,需要概括文章的主题,并从选项中选出最符合的标题。
5. 第五题是文章结构题,需要分析文章的结构,并从选项中选出正确的结构划分。
【答案】:
1. D
根据文章第二段“The more careful you can be when taking notes during class, the better it'll help you remember key facts that were discussed. It also helps cut down the time you have to spend re-reading textbook materials (材料) you have already done over in class.”可知,记笔记可以帮助你记住关键事实,并节省时间。因此,选项D“它可以帮助你记住关键事实并节省很多时间”是正确的。
2. C
根据文章第四段“Whether you just realized you had a test or chose to ignore (忽略) that fact, sometimes waiting until the eleventh hour is a common thing. You'd better start early so that you can spread your studying out. This learning strategy, known as "distributed practice (分配练习)" — the idea being that you'll spend the same amount of time studying but over several shorter periods, has been shown to be very useful. Since your brain concentrates (专注) better in shorter time, distributed practice can help you get information better. So, say goodbye to procrastination!”可知,“procrastinate”指的是拖延,即面对不想做的事情时倾向于推迟。因此,选项C“当面对他们不想做的事情时,人们经常喜欢拖延”是正确的。
3. C
根据文章第三段“But actually, to learn the information, you need to take part in actively. What does that mean? Active learning improves higher thinking skills through practice — problem — solving, role-playing, mapping and so on. The idea can help you understand and remember the knowledge better.”可知,积极参与课堂活动可以提高人们的思维能力。因此,选项C“积极参与课堂活动可以提高人们的思维能力”是正确的。
4. A
文章主要围绕如何为考试做准备给出了一些建议,因此最符合的标题是“如何为考试而学习”。选项A“如何为考试而学习”是正确的。
5. B
文章第一段引出主题,即如何为考试做准备;第二、三、四段分别给出了三个具体的建议。因此,文章的结构应该是总分结构,即第一段为总述,第二、三、四段为分述。选项B“①/②③④”是正确的结构划分。
查看更多完整答案,请扫码查看