2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版》

第83页
三、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
There are many popular and useful inventions in our everyday life. Here are two of them.
The television is a very important one. It offers us a good way to relax. But do you know the history of the television?

It's said that the very first television came out in October, 1925 in London and it was not invented by just one person. It was made by three people named John Logie Baird, Philo T. Farnsworth and Vladimir Zworykin. At that time, the television had no sound and its pictures were black and white. It was till 1954 that someone invented the television with colorful pictures.
The modern television was marked by the appearance of the SONY cassette tape (盒式磁带) in Japan in 1979 and it became the television we are using today.
Another one is the telephone. Do you know the name of Alexander Bell? He was an Englishman and he was regarded as the inventor of the telephone we use today. His telephone was invented in 1876. But before Bell, someone had also come up with the idea of sending sound from a far place. In 1796, an English man called Robert Hooke first thought of the way to send sound by using telephone. That's where the word "telephone" comes from.

Telephones used to be big and hard to carry, which is different from those we use today. Telephones today are cheap and easy to carry. What's more, they have many functions (功能) and there are many kinds for people to choose.
(
C
) 1. When did the color television appear?
A. In 1876. B. In 1925. C. In 1954. D. In 1979.
(
C
) 2. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The word "telephone" started from 1876.
B. The television was invented before the telephone.
C. Some ideas about the telephone had come out before Bell.
D. Three people invented the television with colorful pictures.
(
A
) 3. What can we infer from the passage?
A. The telephone is smaller and lighter than it used to be.
B. The telephone is much more popular than the television.
C. People can listen to the songs through the television in 1925.
D. The television produced by SONY is widely used in the world.
(
C
) 4. What is this passage mainly about?
A. The uses of two inventions.
B. The spread of two inventions.
C. The history of two inventions.
D. The inventors of two inventions.
答案: 【解析】:本题主要考查对文章细节的理解以及推理判断能力。
1. 第一题问的是彩色电视出现的时间,根据文章中“It was till 1954 that someone invented the television with colorful pictures.”可知彩色电视在1954年出现,所以选C。
2. 第二题是判断正误题,根据文章中“But before Bell, someone had also come up with the idea of sending sound from a far place. In 1796, an English man called Robert Hooke first thought of the way to send sound by using telephone. That's where the word "telephone" comes from.”可知在贝尔之前就有人有关于电话的想法了,所以C选项正确。
3. 第三题是推理判断题,根据文章中“Telephones used to be big and hard to carry, which is different from those we use today. Telephones today are cheap and easy to carry.”可知现在的电话比过去更小更轻,所以A选项正确。
4. 第四题问文章主要讲什么,文章主要介绍了电视和电话的历史,所以选C。
【答案】:
1. C
2. C
3. A
4. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭