2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第74页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
(
A.a
B.an
C.the
D./
B
) 1.There is ______ international company in our city. It provides many jobs for us.A.a
B.an
C.the
D./
答案:
【解析】:
这是一道英语冠词使用的题目,考查的是不定冠词a和an的用法以及定冠词the的用法。首先,我们需要明确题目中的关键词“international company”,这是一个单数名词,且在此处是第一次提到,所以应该使用不定冠词。接下来,我们需要判断使用a还是an,这取决于后面单词的首个音标是元音还是辅音。由于“international”的首个音标是元音,所以应该使用an。定冠词the通常用于特指,但在此处并未特指某一家公司,所以不适用。
【答案】:B
这是一道英语冠词使用的题目,考查的是不定冠词a和an的用法以及定冠词the的用法。首先,我们需要明确题目中的关键词“international company”,这是一个单数名词,且在此处是第一次提到,所以应该使用不定冠词。接下来,我们需要判断使用a还是an,这取决于后面单词的首个音标是元音还是辅音。由于“international”的首个音标是元音,所以应该使用an。定冠词the通常用于特指,但在此处并未特指某一家公司,所以不适用。
【答案】:B
(
A.to
B.as
C.for
D.with
C
) 2.France is famous ______ its food and wine (葡萄酒).A.to
B.as
C.for
D.with
答案:
【解析】:本题考查的是介词的固定搭配。题目中给出了“France is famous ______ its food and wine”的句型,其中“famous”是形容词,表示“著名的”,而后面需要填入的词应该与“famous”构成固定搭配,表示“因……而著名”。选项A“to”通常表示方向或目的,不符合题意;选项B“as”表示“作为”,也不符合题意;选项D“with”表示伴随,同样不符合题意。而选项C“for”与“famous”构成固定搭配“be famous for”,表示“因……而著名”,符合题意。
【答案】:C
【答案】:C
(
A.holds
B.is holding
C.has been held
D.is held
D
) 3.The Kite Festival ______ in April every year.A.holds
B.is holding
C.has been held
D.is held
答案:
【解析】:本题考查时态和语态。题干的意思是:“风筝节每年四月_____。”根据题干的时间状语“every year”,可以判断该句时态为一般现在时。另外,主语“The Kite Festival”是动作的承受者,即风筝节是被举行的,所以应用被动语态。分析选项:A项为一般现在时的主动语态,不符合题意;B项为现在进行时的主动语态,不符合题意;C项为现在完成时的被动语态,不符合题意;D项为一般现在时的被动语态,符合题意。
【答案】:D
【答案】:D
(
A.feels
B.sounds
C.looks
D.gets
B
) 4.Your advice ______ very good. I'd like to have a try.A.feels
B.sounds
C.looks
D.gets
答案:
【解析】:本题考查系动词的用法。根据题干中的“Your advice ______ very good.”可知,这里是在描述建议听起来很好,因此应该使用表示“听起来”的系动词。选项A的feels表示“感觉起来”,不符合语境;选项C的looks表示“看起来”,也不符合语境;选项D的gets表示“变得”,更不符合语境。只有选项B的sounds表示“听起来”,符合描述建议的语境。
【答案】:B
【答案】:B
(
A.as beautiful as
B.as beautifully as
C.as more beautiful as
D.as more beautifully as
A
) 5.The girl is ______ her sister.A.as beautiful as
B.as beautifully as
C.as more beautiful as
D.as more beautifully as
答案:
【解析】:本题考察的是原级比较的用法。在英语中,当我们想要表达两个事物在某种程度上是相等的时,我们会使用“as...as”的结构。此外,题目中的“is”是系动词,后面应该接形容词作表语,而不是副词。选项C和D中的“more”是用于构成比较级的,但在这个结构中我们不需要使用比较级,而是需要使用原级。因此,我们需要选择形容词“beautiful”的原级形式,并且使用“as...as”的结构来完成句子。
【答案】:A.as beautiful as。
【答案】:A.as beautiful as。
1. It's an important
2. All the
3. Drivers must drive carefully to
4. When the
5. Last Friday, I asked my
international
meeting. Many famous scientists from different countries will take part in it.2. All the
competitors
tried their best to run fast to win the first prize.3. Drivers must drive carefully to
avoid
accidents.4. When the
traffic
light is red, you mustn't walk across the street.5. Last Friday, I asked my
boss
for a one-day leave.
答案:
【解析】:
这是一道英语单词填空题,需要根据句子内容和首字母提示,填写合适的单词。这类题目主要考查学生对英语单词的掌握和语境理解能力。
1. 第一个句子中提到“an important ... meeting”,结合首字母“i”,可以推断出这里应该填写“international”,表示“国际会议”。
2. 第二个句子中提到“tried their best to run fast to win the first prize”,结合首字母“c”,可以推断出这里应该填写“competitors”,表示“参赛者”。
3. 第三个句子中提到“Drivers must drive carefully”,结合首字母“a”,可以推断出这里应该填写“avoid”,表示“避免事故”。
4. 第四个句子中提到“When the ... light is red”,结合首字母“t”,可以推断出这里应该填写“traffic”,表示“交通灯”。
5. 第五个句子中提到“asked my ... for a one-day leave”,结合首字母“b”,可以推断出这里应该填写“boss”,表示“向老板请假”。
【答案】:
1. international
2. competitors
3. avoid
4. traffic
5. boss
这是一道英语单词填空题,需要根据句子内容和首字母提示,填写合适的单词。这类题目主要考查学生对英语单词的掌握和语境理解能力。
1. 第一个句子中提到“an important ... meeting”,结合首字母“i”,可以推断出这里应该填写“international”,表示“国际会议”。
2. 第二个句子中提到“tried their best to run fast to win the first prize”,结合首字母“c”,可以推断出这里应该填写“competitors”,表示“参赛者”。
3. 第三个句子中提到“Drivers must drive carefully”,结合首字母“a”,可以推断出这里应该填写“avoid”,表示“避免事故”。
4. 第四个句子中提到“When the ... light is red”,结合首字母“t”,可以推断出这里应该填写“traffic”,表示“交通灯”。
5. 第五个句子中提到“asked my ... for a one-day leave”,结合首字母“b”,可以推断出这里应该填写“boss”,表示“向老板请假”。
【答案】:
1. international
2. competitors
3. avoid
4. traffic
5. boss
三、完形填空。先通读下列短文,弄懂大意,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Qipao is popular nowadays. During the "gaokao", many mothers wear qipaos to wish their children good ______ in the exam because "qipao" stands for "qi kai de sheng", which means "winning".
Qipao has been experiencing ______ with the fashions in different ages. Now there are mainly three styles: Beijing-style qipaos, Shanghai-style qipaos and Hong Kong-style qipaos. Beijing-style qipaos are more traditional. High-quality Beijing-style qipaos are usually made ______ so they're more expensive. Compared with them, Shanghai-style ones are more fashionable. More western elements (元素) are used in their designs. Now they're still the first choice for women, ______ young ones. Hong Kong-style qipaos have been influenced greatly by European fashions.
The qipao is a very classic ______ to stand for the beauty of traditional Chinese clothing. It shows not only the history of China, but also the footprints of other cultures on the land.
( ) 1.
( ) 2.
( ) 3.
( ) 4.
( ) 5.
Qipao is popular nowadays. During the "gaokao", many mothers wear qipaos to wish their children good ______ in the exam because "qipao" stands for "qi kai de sheng", which means "winning".
Qipao has been experiencing ______ with the fashions in different ages. Now there are mainly three styles: Beijing-style qipaos, Shanghai-style qipaos and Hong Kong-style qipaos. Beijing-style qipaos are more traditional. High-quality Beijing-style qipaos are usually made ______ so they're more expensive. Compared with them, Shanghai-style ones are more fashionable. More western elements (元素) are used in their designs. Now they're still the first choice for women, ______ young ones. Hong Kong-style qipaos have been influenced greatly by European fashions.
The qipao is a very classic ______ to stand for the beauty of traditional Chinese clothing. It shows not only the history of China, but also the footprints of other cultures on the land.
( ) 1.
C
( ) 2.
D
( ) 3.
C
( ) 4.
A
( ) 5.
D
答案:
【解析】:
这是一道英语完形填空题,考查的是对词汇、短语以及上下文语境的理解和运用。解题的关键在于通读全文,理解大意,然后根据每个空白处所在的句子语境,从所给的选项中选出最合适的答案。
1. 第一空,根据“many mothers wear qipaos to wish their children good ______ in the exam”,结合常识可知,母亲穿旗袍是希望孩子考试好运,“luck”符合语境。
2. 第二空,根据“with the fashions in different ages”可知,旗袍在不同年代随着时尚而变化,“changes”符合文意。
3. 第三空,根据“they're more expensive”可知,高质量的北京旗袍通常是手工制作的,所以更贵,“by hand”符合语境。
4. 第四空,根据“Now they're still the first choice for women, ______ young ones.”可知,这里强调尤其是年轻女性,上海旗袍仍然是首选,“especially”符合语境。
5. 第五空,根据“to stand for the beauty of traditional Chinese clothing”可知,旗袍是代表中国传统服装之美的经典象征,“sign”符合语境。
【答案】:
1. C
2. D
3. C
4. A
5. D
这是一道英语完形填空题,考查的是对词汇、短语以及上下文语境的理解和运用。解题的关键在于通读全文,理解大意,然后根据每个空白处所在的句子语境,从所给的选项中选出最合适的答案。
1. 第一空,根据“many mothers wear qipaos to wish their children good ______ in the exam”,结合常识可知,母亲穿旗袍是希望孩子考试好运,“luck”符合语境。
2. 第二空,根据“with the fashions in different ages”可知,旗袍在不同年代随着时尚而变化,“changes”符合文意。
3. 第三空,根据“they're more expensive”可知,高质量的北京旗袍通常是手工制作的,所以更贵,“by hand”符合语境。
4. 第四空,根据“Now they're still the first choice for women, ______ young ones.”可知,这里强调尤其是年轻女性,上海旗袍仍然是首选,“especially”符合语境。
5. 第五空,根据“to stand for the beauty of traditional Chinese clothing”可知,旗袍是代表中国传统服装之美的经典象征,“sign”符合语境。
【答案】:
1. C
2. D
3. C
4. A
5. D
四、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
Planting seeds (种子) in the earth brings life, while putting seeds on a surface makes beautiful paintings. Dongming grain (谷物) painting is a great example. With a history of over 200 years, Dongming grain painting uses the natural colors and shapes of grains to make artworks. It's said that the grains could keep away bad things.
Han Guorui, a 45-year-old inheritor (继承人) of Dongming grain painting, started learning the skill at the age of 8. During this time, he has seen the art lose popularity. "As traditional customs are lost, people no longer spend time making grain painting foods. They choose to buy bread and cakes," Han said.
It is not hard to understand why fewer and fewer people learn grain paintings — it takes as many as 27 steps to make Dongming grain painting. Every step needs careful work and skill. "Every seed has its features," Han said. "Wild sunflower seeds look like animal eyes, but common sunflower seeds work better for bird feathers (羽毛)."

While common seeds are easy to collect, others are not. Han spent five years growing red corn to collect enough seeds for plum blossom petals (梅花花瓣). To make sure the pictures are good, he tried 200 types of seeds through buying, his own collection and planting.
In the past, people used grain paintings as ceremonial offerings (仪式供品) with lucky pictures. But over time, people started wanting more choices and personal meaning in their art. Han has successfully met these needs.
(
A. Collecting different seeds.
B. Painting seeds to grow crops.
C. Using grains to create artworks.
D. Using grains to get good luck.
(
A. It's lovely. B. It's popular. C. It's expensive. D. It's difficult to learn.
(
A. Something typical of the seed.
B. The collector of the seed.
C. The place where the seed is from.
D. The time when the seed grows up.
(
A. FARMING. B. SCIENCE. C. HEALTH. D. CULTURE.
Planting seeds (种子) in the earth brings life, while putting seeds on a surface makes beautiful paintings. Dongming grain (谷物) painting is a great example. With a history of over 200 years, Dongming grain painting uses the natural colors and shapes of grains to make artworks. It's said that the grains could keep away bad things.
Han Guorui, a 45-year-old inheritor (继承人) of Dongming grain painting, started learning the skill at the age of 8. During this time, he has seen the art lose popularity. "As traditional customs are lost, people no longer spend time making grain painting foods. They choose to buy bread and cakes," Han said.
It is not hard to understand why fewer and fewer people learn grain paintings — it takes as many as 27 steps to make Dongming grain painting. Every step needs careful work and skill. "Every seed has its features," Han said. "Wild sunflower seeds look like animal eyes, but common sunflower seeds work better for bird feathers (羽毛)."
While common seeds are easy to collect, others are not. Han spent five years growing red corn to collect enough seeds for plum blossom petals (梅花花瓣). To make sure the pictures are good, he tried 200 types of seeds through buying, his own collection and planting.
In the past, people used grain paintings as ceremonial offerings (仪式供品) with lucky pictures. But over time, people started wanting more choices and personal meaning in their art. Han has successfully met these needs.
(
C
) 1. What is Dongming grain painting mainly about?A. Collecting different seeds.
B. Painting seeds to grow crops.
C. Using grains to create artworks.
D. Using grains to get good luck.
(
D
) 2. What does the writer think of the Dongming grain painting?A. It's lovely. B. It's popular. C. It's expensive. D. It's difficult to learn.
(
A
) 3. What does the underlined word "features" mean here?A. Something typical of the seed.
B. The collector of the seed.
C. The place where the seed is from.
D. The time when the seed grows up.
(
D
) 4. Where can we find the passage?A. FARMING. B. SCIENCE. C. HEALTH. D. CULTURE.
答案:
【解析】:
1. 第一题是细节理解题,需要从文中找到关于Dongming grain painting的主要内容。文中提到“Dongming grain painting uses the natural colors and shapes of grains to make artworks.”,即东明谷物画利用谷物的自然颜色和形状来制作艺术品。
2. 第二题是推理判断题,根据文中“it takes as many as 27 steps to make Dongming grain painting. Every step needs careful work and skill.”可知,制作东明谷物画需要多达27个步骤,每一步都需要细心和技巧,所以可以推断出它很难学。
3. 第三题是词义猜测题,需要联系上下文来理解“features”的意思。文中提到“Every seed has its features”,并且后面举例说明了不同种子的不同用途,所以可以推断出“features”指的是种子的典型特征。
4. 第四题是推理判断题,需要判断文章可能出自哪类杂志或书籍。文中主要介绍了东明谷物画这种传统文化,所以可以推断出文章可能出自文化类杂志或书籍。
【答案】:
1. C;
2. D;
3. A;
4. D。
1. 第一题是细节理解题,需要从文中找到关于Dongming grain painting的主要内容。文中提到“Dongming grain painting uses the natural colors and shapes of grains to make artworks.”,即东明谷物画利用谷物的自然颜色和形状来制作艺术品。
2. 第二题是推理判断题,根据文中“it takes as many as 27 steps to make Dongming grain painting. Every step needs careful work and skill.”可知,制作东明谷物画需要多达27个步骤,每一步都需要细心和技巧,所以可以推断出它很难学。
3. 第三题是词义猜测题,需要联系上下文来理解“features”的意思。文中提到“Every seed has its features”,并且后面举例说明了不同种子的不同用途,所以可以推断出“features”指的是种子的典型特征。
4. 第四题是推理判断题,需要判断文章可能出自哪类杂志或书籍。文中主要介绍了东明谷物画这种传统文化,所以可以推断出文章可能出自文化类杂志或书籍。
【答案】:
1. C;
2. D;
3. A;
4. D。
查看更多完整答案,请扫码查看