2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第109页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
五、阅读填空。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
Using filters (滤镜) is very common among young people on social media. Filters can make people look more beautiful and even add funny effects (效果). 1

In November 2024, TikTok said that users under 18 won't be able to use beauty filters that change their looks in ways makeup can't. But don't worry, funny filters like animal ears will still be allowed.
Why the change? 2 A UK-based group called 5Rights found that 34 percent of girls aged 11 to 21 won't post a photo unless they make themselves look beautiful by using an app. Another report from Dove, a beauty brand, found that 48 percent of girls who often beautify their photos feel worse about their bodies.
Seeing these beautified photos all the time can make it hard for young people to tell what's real. They might start to think that perfect, beautified photos are normal. 3 It can also make them feel bad about themselves if they don't look like the photos they see.
Jessica Chalmers, an online child safety expert, said that TikTok's move is "a step in the right direction". Young people might feel bad about themselves because of beautified photos. 4
The rule only works if users have accounts (账号) with their real ages. However, not everyone under 18 has given TikTok their real age. 5 It looks at things like "happy birthday" messages to guess ages.
A. It's important to protect them from this.
B. This can change how they see the world.
C. However, TikTok is making some changes.
D. This can help them feel much more confident.
E. To help with this, TikTok is testing smart technology.
F. It's reported that beauty filters can be bad for people.
| 1. | 2. | 3. | 4. | 5. |
Using filters (滤镜) is very common among young people on social media. Filters can make people look more beautiful and even add funny effects (效果). 1
In November 2024, TikTok said that users under 18 won't be able to use beauty filters that change their looks in ways makeup can't. But don't worry, funny filters like animal ears will still be allowed.
Why the change? 2 A UK-based group called 5Rights found that 34 percent of girls aged 11 to 21 won't post a photo unless they make themselves look beautiful by using an app. Another report from Dove, a beauty brand, found that 48 percent of girls who often beautify their photos feel worse about their bodies.
Seeing these beautified photos all the time can make it hard for young people to tell what's real. They might start to think that perfect, beautified photos are normal. 3 It can also make them feel bad about themselves if they don't look like the photos they see.
Jessica Chalmers, an online child safety expert, said that TikTok's move is "a step in the right direction". Young people might feel bad about themselves because of beautified photos. 4
The rule only works if users have accounts (账号) with their real ages. However, not everyone under 18 has given TikTok their real age. 5 It looks at things like "happy birthday" messages to guess ages.
A. It's important to protect them from this.
B. This can change how they see the world.
C. However, TikTok is making some changes.
D. This can help them feel much more confident.
E. To help with this, TikTok is testing smart technology.
F. It's reported that beauty filters can be bad for people.
| 1. | 2. | 3. | 4. | 5. |
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读填空题,主要考查学生对短文内容的理解以及上下文逻辑关系的把握。解题的关键在于仔细阅读短文,理解每个段落的主旨,然后根据空白处前后的语境,从给出的选项中选择最合适的句子填入。
1. 第一段主要介绍了滤镜在社交媒体上年轻人中的普遍使用以及其作用,后面提到TikTok对18岁以下用户使用美颜滤镜的限制,C选项“However, TikTok is making some changes.”起到了承上启下的作用,引出下文的变化,所以第一空选C。
2. 第二段开头提出问题“Why the change?”,F选项“It’s reported that beauty filters can be bad for people.”回答了变化的原因,即美颜滤镜可能对人们有害,所以第二空选F。
3. 第三段讲述了看到美化后的照片会让年轻人难以分辨真实,B选项“This can change how they see the world.”进一步说明了这种影响,即会改变他们对世界的看法,所以第三空选B。
4. 第四段提到年轻人可能因为美化后的照片而对自己感觉不好,A选项“It’s important to protect them from this.”强调了保护他们免受这种影响的重要性,所以第四空选A。
5. 第五段提到规则只在用户账号是真实年龄时才有效,但并非所有18岁以下的人都提供了真实年龄,E选项“To help with this, TikTok is testing smart technology.”说明了TikTok为解决这个问题正在测试智能技术,所以第五空选E。
【答案】:
1. C
2. F
3. B
4. A
5. E
这是一道英语阅读填空题,主要考查学生对短文内容的理解以及上下文逻辑关系的把握。解题的关键在于仔细阅读短文,理解每个段落的主旨,然后根据空白处前后的语境,从给出的选项中选择最合适的句子填入。
1. 第一段主要介绍了滤镜在社交媒体上年轻人中的普遍使用以及其作用,后面提到TikTok对18岁以下用户使用美颜滤镜的限制,C选项“However, TikTok is making some changes.”起到了承上启下的作用,引出下文的变化,所以第一空选C。
2. 第二段开头提出问题“Why the change?”,F选项“It’s reported that beauty filters can be bad for people.”回答了变化的原因,即美颜滤镜可能对人们有害,所以第二空选F。
3. 第三段讲述了看到美化后的照片会让年轻人难以分辨真实,B选项“This can change how they see the world.”进一步说明了这种影响,即会改变他们对世界的看法,所以第三空选B。
4. 第四段提到年轻人可能因为美化后的照片而对自己感觉不好,A选项“It’s important to protect them from this.”强调了保护他们免受这种影响的重要性,所以第四空选A。
5. 第五段提到规则只在用户账号是真实年龄时才有效,但并非所有18岁以下的人都提供了真实年龄,E选项“To help with this, TikTok is testing smart technology.”说明了TikTok为解决这个问题正在测试智能技术,所以第五空选E。
【答案】:
1. C
2. F
3. B
4. A
5. E
查看更多完整答案,请扫码查看